Union Berlin – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 26.
Union Berlin
Teljesítmény:
V V V V D
  • Stadion An der Alten Försterei
  • Május 27. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mainz
Teljesítmény:
V D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két olyan csapat áll szemben egymással szerdán este a Bundesliga 28. fordulójában, akik súlyos vereséget szenvedtek az előző körben. Egyikük egy négyest, másikuk egy ötöst kapott, gólt nem szereztek és a mutatott játék is kiábrándító volt. Innen muszáj lesz felállni, csak az a kérdés, melyiküknek fog sikerülni? Lássuk az Union Berlin – Mainz találkozó beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – Union Berlin

A két fővárosi alakulat mérkőzésével nyitották a 27. fordulót, péntek este, a csapatok (vagyis az egyik) pedig nem okoztak csalódást ezen a derbin.

Sokáig ugyan csak keresték a fogást egymáson, gólt azonban nem tudtak szerezni. Labbadia egyébként kispadra ültette Dárdai Mártont, így Dárdai Pál második gyermeke is volt már tagja az első keretnek.

Szóval egy félidő után nem akart megszületni a gól, a másodikban viszont nagyon hamar pontot tettek az egész mérkőzésre.

A 49. percben járunk, amikor egy hasonló szituáció játszódott le, mint a Hertha Hoffenheim elleni mérkőzésén. Baloldali beadás, érkezik Ibisevic, fejel, gól. Ennyire egyszerű ez…

Aztán rögtön a középkezdés után jött a második. Előrevágták a vendégek a labdát, amit megszerzett a Hertha és azonnal indították Lukebakiot. Ő elhúzta a labdát a kapus mellett és a hálóba passzolt. Másfél perc alatt két gól, ez bármelyik csapatot megtörné. Így is tett az Unionnal.

A 60. percben már három volt a különbség: Matheus Cunha cselezgetett a tizenhatoson belül, majd passzolt és már kérte is lövésre a labdát, Ibisevic letette lövésre, Cunha pedig 16 méterről bevágta a játékszert a kapuba. Érdekesség, hogy a gól után szinte azonnal lecserélték a brazilt, aki elindult egy másik meccsre, ezúttal a szülőszobába, hogy ott lehessen gyermeke születésénél.

A negyedik találat már a meccs legvégén esett: Plattenhardt szögletét Boyata fejelte közelről a kapuba, kicsit lökésgyanús volt az eset, de a játékvezető sípja néma maradt.

Az Union ezzel zsinórban negyedik vereségét szenvedte el, míg a Hertha Bruno Labbadia érkezése óta két győzelmet szerzett, 7-0-s gólaránnyal.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.09.Bundesliga
mainz
2:3
union berlin
Bundesliga
2004.02.01.Bundesliga 2
union berlin
1:1
mainz
Bundesliga 2
2003.08.03.Bundesliga 2
mainz
2:1
union berlin
Bundesliga 2
2003.01.26.Bundesliga 2
mainz
1:0
union berlin
Bundesliga 2
2002.08.10.Bundesliga 2
union berlin
0:2
mainz
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – RB Leipzig

Még nagyobb pofonba szaladtak bele a mainziak, akik hazai pályán nem úszták meg öt gól alatt. A Leipzig a múlt héten pontokat vesztett a Freiburg ellen, így kettőzött erővel mentek előre a győzelemért, amivel visszaszerezhették a harmadik helyet a tabellán.

A mérkőzés igazi macska-egér játékot hozott, ahol a Lipcse kis túlzással akkor szerzett gólt, amikor csak akart. Werner nyitotta (és ő is zárta) a gólok sorát, jobboldali beadás után elég érdekesen találta el a labdát, de az bepattogott a kapuba.

Majd a csapatkapitány, Poulsen fejelt, itt majdnem védeni tudott Müller, de szerencsétlenségére mégis a hálóba szédült a játékszer.

Mainz helyzetet nem is nagyon lehetett felfedezni a meccsen, a vendégek viszont mentek előre, mintha muszáj lenne. Sabitzer lőtte a harmadikat, miután egy labdaszerzést követően lekontrázták ellenfelüket. Így lett vége az első félidőnek, semmi esély nem mutatkozott arra, hogy a Mainz valamiféle ellenállást tud tanúsítani.

Két perc sem telt el a második félidőből, amikor Kampl cselezgetett a baloldalon, gyönyörű szólója után önzetlenül középre passzolt, Werner pedig megszerezte az idénybeli 23. gólját, amelyet hamarosan követett a 24. is.

Egy kiugratást követően a kilépő Müller mellett lőtt (nem volt erős lövés), a kapus pedig azt hitte, a labda mellé száll, így elengedte azt. Egy másodperccel később már tudta, hogy rosszul döntött.

Nagelsmann együttese kivégezte a hazai pályán játszó Mainzot, akiknek az a szerencséjük, hogy a mögöttük levő Düsseldorf nem tudott nyerni. Ilyen játékkal viszont még meleg lehet a pite.

Összefoglalás

Tehát két szörnyű formában levő csapat fog egymás ellen játszani, és kérdés, hogy fel tudnak-e állni innen. A hazaiaknál Becker és Opfermann biztosan nem léphet pályára, míg a Mainztól Zentner sérült.

Hazai pályán az Union elég csapongó, 6 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség a mérlegük, míg a Mainz idegenben négyszer tudott nyerni és egyszer ikszelt. Nem lehet azt mondani, hogy Dunát lehetne rekeszteni a döntetlenekkel, amiket játszottak és véleményem szerint most is valaki három ponttal fog távozni.

A mutatott játék a vendégeknél volt rosszabb, akik a Köln ellen még fel tudtak állni, de sokat elmond a védekezésükről, hogy egyrészt két meccs alatt hetet kaptak, másrészt zsinórban második meccse kapitulálnak a meccs legelején.

A két gárda legjobb góllövője egyaránt svéd. Az Unionnál Andersson 11 gólnál, a Mainznál Quaison 12 gólnál jár, az ő „összecsapásuk” is érdekesnek ígérkezik.

Véleményem szerint az Union jobb csapat, mint amit mutat magából az újraindulás óta, ezt pedig szerda este meg fogják mutatni. Idegenben a Mainz gyengén szerepel, ráadásul nekik erőteljesen kell hátra figyelniük, ami csak egy plusz teher. Szűk Berlin győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső