Union Berlin – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 18.
Union Berlin
Teljesítmény:
D D N N N
  • An der Alten Försterei
  • Augusztus 20. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
D D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy német mérkőzéssel fejezzük be a mai napot, de inkább tekintünk mi erre magyar meccsként. A Bundesliga tele van magyar játékosokkal, és most két olyan együttes csap össze, ahol mindketten legalább egy magyart fel tudnak mutatni. A vendégek többet is.

Az Union Berlin – RB Leipzig mérkőzés következik, a hazaiaknál Schafer András játékát várhatjuk, míg a vendégeknél Orbán Willi és Gulácsi Péter várható a csapatba. De hol van Szoboszlai Dominik? Nos, ő a lelátón lesz, mivel az előző meccsen könyökölt, amiért járt a piros lap. A lehető legrosszabbkor állíttatta ki magát, végre megkapta az esélyt Domenico Tedescotól, és nem tudott élni vele. Nehéz lesz bejátszania magát a későbbiekben a kezdőcsapatba.

A Leipzig a tavalyi gyenge szezonrajt után idén is beragadt, eddig két döntetlenjük van. Az Union úgy kezdett, ahogy azt vártuk tőlük: Elég jól. Két meccs, négy pont.

Aki esetleg nem járatos a Bundesligában, azt hiheti, hogy ez a mérkőzés sima vendég lesz. Mivel az Union egy kisebb csapat. Már nem azok, idén is megmérkőznek majd a nemzetközi porondon, évről évre fejlődést mutatnak, szóval nagyon nehéz dolga lesz majd Werneréknek. Ja, igen, Werner újra a Lipcse játékosa…

Holnapra még gyűjtünk majd pár mérkőzést, aztán szombaton is lesz valamennyi, vasárnap viszont mi is pihenünk egy keveset…

Union Berlin

Az Union Berlin úgy kezdett, ahogy arra mi számítottunk tőlük. Most már számolni kell velük minden egyes meccsen, minden fronton, Urs Fischer erős csapatot hozott össze. Egyelőre Schafer Andrásnak nem sikerült bejátszania magát a kezdőbe, de nincs is könnyű dolga, eddig is komoly vetélytársai voltak, a nyáron meg aztán érkeztek még újak is. Fiatal, van még ideje arra, hogy meggyőzze edzőjét.

Az Union elsőként a Hertha BSC-t győzte le meglehetősen simán, 3-1 lett az eredmény. Ezt követte egy 0-0 a Mainz ellen, ami első blikkre nem jó eredmény, de ha belegondolunk, hogy Bo Svenssonék tavaly mit műveltek hazai pályán, akkor máris megváltozik a véleményünk.

Schafer egyébként a két mérkőzésen összesen ötven percet kapott.

Az Union egyik legjobbja, Taiwo Awoniyi a nyáron távozott, a helyére viszont minőségi csere érkezett, Jordan Siebatcheu, tehát a gólokkal idén sem lesz gond, bár Grischa Prömel távozása azért valamennyire érzékenyen érinti a csapatot.

A Mainz elleni kezdőhöz képest nem várunk semmi változást, ez a 3-5-2-es felállás bevált a csapatnak, és az a legerősebb tizenegy, amit Fischer legutóbb a pályára küldött.

Egyetlen hiányzójuk Timo Baumgartl, aki szépen gyógyul fel hererákjából.

A várható kezdőcsapat:

Rönnow – Leite, Jaeckel, Knoche – Giesselmann, Haberer, Haraguchi, R. Khedira, Ryerson – Siebatcheu, S. Becker

Egymás elleni meccsek:

Mondtam a bevezetőben is, hogy nem szabad leírni az Union Berlin együttesét, aki kevésbé ismeri a német csapatokat, elkövetheti ezt a hibát. Mivel a Lipcsét látjuk folyton a BL-ben, meg a magyarok miatt egyébként is kiemelt helyet foglalnak el a sajtóban.

Schafer András csapata az utóbbi időben háromszor is meg tudta verni a Leipziget, konkrétan az utolsó három bajnoki mindegyikén ők nyertek. Kétszer hazai pályán, egyszer idegenben. A Leipzig a kupában tudott győzedelmeskedni (és aztán a sorozatot is behúzták), de bajnoki siker 2021 januárjában volt utoljára.

Mindig szoros meccseket játszottak, ez azt jelenti, hogy a győztes egy góllal volt csak jobb a vesztesnél.

Ebből még nem egyértelmű, de most mondom: Ötből négyszer mindkét fél a hálóba talált, tehát ötből négyszer játszottak olyan meccset, ahol több mint két és fél gól esett.

Most Berlinben lépnek egymás ellen pályára, és itt is fölényben játszik az Union, három győzelem az utolsó ötből, egyszer a Leipzig volt jobb, és volt egy döntetlenjük.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.23.Bundesliga
leipzig
1:2
union berlin
Bundesliga
2022.04.20.Német Kupa
leipzig
2:1
union berlin
Német Kupa
2021.12.03.Bundesliga
union berlin
2:1
leipzig
Bundesliga
2021.05.22.Bundesliga
union berlin
2:1
leipzig
Bundesliga
2021.01.20.Bundesliga
leipzig
1:0
union berlin
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig

Tavaly Jesse Marsch által ragadt be a Leipzig együttese, hamar el is küldték a kispadról, és jött Domenico Tedesco, az egykori remek középpályás, aki kirángatta a mocsárból a csapatot. És most általa ragadt be az együttes. Két meccsen csak két pontot gyűjtöttek. Míg az első fordulóban az ellenfélnek volt szerencséje, a másodikon szintén rájuk járt a rúd.

A VfB Stuttgart elleni meccsen megannyi lehetőséget puskáztak el, de legalább kiderült, hogy Christopher Nkunkura idén is lehet számítani.

A második találkozón az okozott problémát, hogy Szoboszlai Dominiket könyöklés miatt kiállították. Örömteli volt azonban, hogy Timo Werner visszatérését követően egyből gólt szerzett, nem is kicsit. A gárda második gólját Christopher Nkunku szerezte, a végén pedig Josko Gvardiol öngólja miatt nem győzött az együttes.

Szóval az emberhátrány ellenére még akár nyerhettek is volna…

Az eltiltott Szoboszlai Dominik mellett két játékosa sem léphet pályára a csapatnak: Egyrészt sérült Yussuf Poulsen, másrészt szintén sérült Lukas Klostermann.

A kezdőben az eltiltott Szoboszlai helyett Xaver Schlager kaphat helyet, de kezdő lehet Emil Forsberg vagy Amadou Haidara is.

A várható kezdőcsapat:

Gulácsi – Gvardiol, Simakan, Orbán – Henrichs, Laimer, Kampl, Raum – D. Olmo – Nkunku, Werner

Tippelde

Első győzelmére hajt a Lipcse, ám nem lesz egyszerű dolga. Az Union Berlin hazai pályán kifejezetten veszélyes ellenfél, pontosan tudják ezt már a vendégek is, néhányszor megtapasztalták. Kell a győzelem, ezért bátrabban nekik fognak menni, amit az Union ki is használhat. Megfelelő képességű játékosok játszanak a fővárosiaknál.

Véleményem szerint jöhet a harmadik döntetlenje a Leipzignek, mellette azt fogadnánk még meg, hogy mindkét csapat a hálóba fog találni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.72 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.69 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.69 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső