Valencia – Alaves: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 26.
Valencia
Teljesítmény:
D N V N N
  • Camp de Mestalla
  • Augusztus 27. 22:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Alavés
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Mallorca – Espanyol meccsen kívül lesz még egy találkozó pénteken a La Ligából. Egy elég érdekes időpontban, 22:15-től rendezik a Valencia – Alaves mérkőzést, mi pedig terveink szerint egy jó tippel készültünk számotokra.

A Valencia fénye sajnos már megkopott, és nem azért írtam, hogy sajnos, mert őrült fanatikusa lennék az együttesnek, hanem azért, mert mindig rossz látni, amikor egy patinás klub hanyatlásnak indul. Itt ez történt, de egyelőre a csapat tartja magát, és nagyon bízunk abban, hogy sikerül kikászálódni ebből a gödörből.

Egyelőre a bajnokságban panasz nem érheti őket, az ő céljuk más nem lehet idén sem, mint a biztos bent maradás kiharcolása, ezt követően pedig egyre feljebb és feljebb lépni a tabellán.

Saját kézből tudom, milyen az, amikor a kedvenc csapatod lába alól kihúzzák a talajt. És azt is tudom, milyen az, amikor saját nevelésű játékosokkal vágsz neki egy bajnokságnak, nem tudván, hogy ezek a fiatalok meg a csapatnál maradó rutinos „öregek” együtt mire lesznek képesek. Egyet tudok: A szurkolók sokkal jobban díjazzák ezt a fajta összetételt, mint az összevásárolt légiósáradatot. Egy saját nevelésű játékosnak a klub az első általában, ezt pedig értékelni szokták a szurkolók. Szóval, nem kell kétségbe esni, a Valencia rendben lesz.

De hogy rendben lesz-e az Alavés? Tavaly azért közel jártak a kieséshez, most meg ott vannak, ahol a part szakad, két forduló után nulla ponttal, 1:5-ös gólkülönbséggel. Nem túl biztató.

Vessük bele magunkat ebbe a spanyol bajnoki meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Granada – Valencia: 1-1

G.: Suárez ill. Carlos Soler

A Valencia pénzügyi problémái ismertek szinte mindenki előtt, akit érdekel a spanyol futball. Tavaly volt is szenvedés – néhol meg szép játék -, idén viszont még veretlenek a Turia-partiak. Oké, két meccs még nem nagy dolog, amikor 5-10 meccs után is ezt írhatjuk le, na, akkor nagy dolog lesz.

A kezdők:

Granada:

Escandell – Foulquier, Duarte, Sanchez, Abram, Neva – Monchu, Gonalons, Montoro – Suarez, Bacca

Valencia:

Mamardashvili – Correia, Gabriel Paulista, Alderete, Gaya – Soler, Wass, Racic, Cheryshev – Guedes, Gomez

Rögtön belecsapunk az események közepébe, a 16. percre ugrunk – előtte nem volt semmi említésre méltó -, amikor a Granada vezetést szerzett. Saját térfelükről indítottak kontrát a hazaiak, a Villarrealt elhagyó Carlos Bacca hosszú labdával ajándékozta meg Luis Suárezt, aki egyetlen védőjét lefutva 16 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezett.

Négy perccel később már a Granada hálója rezdült meg majdnem, Goncalo Guedes gurítását Duarte vágta ki a gólvonalról, maradt az 1-0. Egy perccel később ismét a portugál volt a főszereplő, ezúttal távolról lőtt, itt viszont Escandell a helyén volt.

A félidőig a spanyol portásnak még kétszer kellett hárítania, egyszer Denis Cheryshev, egyszer pedig José Gaya lövésénél.

A második félidőt ismét a Granada kezdte jobban, de ezúttal csak helyzetekig jutott, gólig nem.

A 86. percre kell ugorjunk, ekkor történt az egyenlítés: José Gaya és Antonio Puertas csaptak össze a Granada tizenhatosán belül, a védő elesett, a bíró meg a sípjába fújt.

Carlos Solernek nem szokott még ilyen kiélezett helyzetekben sem megremegni a lába, be is vágta a tizenegyest.

Majndem lecsúsztak az egy pontról a vendégek, mert a 90. percben Montoro ismét betalált, de előtte Duarte kézzel ért labdába.

Szerintünk egyik csapat sem érdemelt vereséget, így az egy pont igazságosnak mondható.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.La Liga
valencia
1:1
alaves
La Liga
2020.11.22.La Liga
alaves
2:2
valencia
La Liga
2020.03.06.La Liga
alaves
1:1
valencia
La Liga
2019.10.05.La Liga
valencia
2:1
alaves
La Liga
2019.05.12.La Liga
valencia
3:1
alaves
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Alavés – Mallorca: 0-1

G.: Fer Nino

Korábban erről a meccsről már egy másik tippben beszámoltunk, de ugyebár nem érdekelhet mindenkit minden egyes tipp, így nem fosztunk meg titeket attól, hogy nem írjuk le a meccs összefoglalóját. Aki pedig már túl van rajta, nyugodtan ugorja át, semmi újat nem fog látni benne.

A kezdőcsapatok:

Alavés:

Pacheco – Navarro, Laguardia, Lejeuene, Duarte – Pons, Pina – Mendez, Garcia, Rioja, Joselu

Mallorca:

Reina – Maffeo, Russo, Valjent, Olivan – Baba Mohamed, Ruiz de Galarreta – Mboula, Kubo, Rodriguez – Prats

Második hazai meccsét játszotta az Alavés, és ezúttal is pont nélkül maradtak. Nagy valószínűséggel kőkemény szezon vár rájuk, ahol más céljuk nem lehet, mint a kiesés elkerülése.

A hatodik percben történt az első említésre méltó esemény, ekkor Rioja adott be a baloldalról, középen Pere Pons érkezett nagyon üresen, kapura is tudott fejelni, de Manolo Reina magához húzta a labdát, a középpályás pont középre fejelt.

Egy perc múlva már a másik oldalon volt akció, Ruiz de Galarreta lőtt 16 méterről, Pacheco pedig szögletre tornázta a labdát.

Nem volt egy rossz félidő, hiszen folytatódtak a helyzetek: Edgar Mendez ziccerénél ismét Reina volt a helyén, így gól ebből sem született.

Már a második félidőben jártunk, amikor Abdon Prats kihagyta a meccs addigi legnagyobb helyzetét. Jobbról érkezett egy beadás, amit a center jól fejelt meg, ám a felsőléc – majd a baloldali kapufa is – megakadályozta a gólszerzésben.

Szűk tíz perccel később a hazaiak megfogyatkoztak, Rubén Duarte került partvonalon kívülre, miután második sárgával leküldték a pályáról. Az emberhátrány ellenére mégis majdnem gólt szereztek, a gólvonalon álló Pablo Maffeo vágta ki Manu Garcia löketét.

A hajrába fordulva aztán jött az első – és mint kiderült, az egyetlen – gól a 80. percben. Fer Ninot ugratták ki a leshatáron, a támadó a kifutó Pacheco felett átemelve a labdát szerzett gólt.

A Mallorca első győzelmét aratta, az Alavés pedig még mindig 0 pontos, egy rúgott góllal…

Összefoglalás

Hiszitek vagy sem, az Alavés általában borsot tör a Valencia orra alá. Ez történt zsinórban háromszor is. Tavaly játszottak egy 1-1-es meccset a Mestallában, előtte pedig 2-2-re végeztek a Mendizorrotzában.

Az viszont elmondható, hogy a vendégek győzelmét kivehetjük a kalapból – a múlt meccseit nézve: 2001-ben tudtak itt sikert elérni.

Gyengült ugyan a Valencia, de még mindig egy jó, erős középcsapat lehetnek. Szerintünk ők nyerhetik meg ezt a bajnoki mérkőzést.

Ami mindkét oldalnak jó hír, hogy sem sérülttel, sem pedig eltiltottal nem kell számolnia egyik szakembernek sem.

Az elmúlt tíz meccs mindegyikén született gól mindkét csapat részéről, most mégis bizonytalanok vagyunk, hogy ezt bevállaljuk-e. Az Alavés nem rendelkezik rossz támadókkal, eddig valami mégis hiányzott a játékukból. Sokszor a szerencse…

Igen, bízunk bennük annyira, hogy legalább egyszer beveszik Mamardashvili – vagy Cilessen – kapuját, így ezt is felírjuk a listánkra.

És végül gólokban gazdagabb mérkőzést várunk, csalódás lenne, ha ezt a védelmet ne tudná legalább kétszer feltörni a Valencia, ahol olyan támadók vannak, mint Soler vagy Guedes.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső