Valencia – Atalanta: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 09.
Valencia
Teljesítmény:
D N V V D
  • Estadio Mestalla
  • Március 10. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Atalanta
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jönnek a visszavágók a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ahol a Valencia az olasz Atalanta csapatát fogadja. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Lehetséges, sőt, elég valószínű, hogy ez a párharc már eldőlt. A Valenciának három gólos hátrányt kellene ledolgoznia, miután a San Siroban 4-1-es vereséget szenvedett. A mérkőzésről szóló rövid összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Nincs túlságosan jó formában Albert Celades csapata. Utolsó öt bajnoki meccsükön mindössze egyszer tudtak győzni, a hetek (sőt, lassan hónapok) óta gyengélkedő Betis ellen. Bár a tegnap este után felértékelődik ez a győzelem, hiszen a Betis 2-1-re legyőzte a Real Madridot. Simán kikaptak viszont a Getafetól és a Real Sociedadtól, mindkét mérkőzésen 3-0 lett az eredmény. A hétvégén Vitóriába látogattak, ahol a Deportivo Alavés vendégei voltak, győzni itt sem sikerült. Dani Parejo bombagóljára a második félidőben Édgar Mendez válaszolt, így 1-1-es döntetlennel végeztek a felek.

A La Ligában a Valencia lecsúszott az európai kupaindulást érő helyekről, jelenleg már csak a hetedikek, és jelenlegi formájukat tekintve lehetséges, hogy nem sikerül visszakapaszkodni. Tizenegy meccs van még hátra az idei szezonból, a közvetlen riválisaikkal már nem játszanak, de utaznak még a Real Madridhoz, a Villarrealhoz és a Sevillához, valamint fogadják a Bilbaot, csak hogy a nehezebb meccseket emeljem ki.

A mérkőzésre egyébként zárt kapuk mögött kerül sor. Ezt a spanyol egészségügyi miniszter, Salvador Illa jelentette be a minap. A koronavírus-járvány leginkább Észak-Olaszországban tombol, így minden olyan mérkőzést zárt kapussá tesznek, ahol az érintett csapatok ebből a régióból jönnek. Futball tekintetében ez sem segít a Valencián, hiszen a szurkolóik támogatását sem élvezhetik, de természetesen a döntést nem lehet megkérdőjelezni.

Celadesnek jó hír, hogy több játékosa is felépült, akiket az odavágón nélkülözni kényszerült. Hadra fogható Rodrigo, Florenzi és Coquelin is, Gabriel Paulista pedig letöltötte eltiltását. Továbbra is sérüléssel bajlódik viszont Ezequiel Garay és Eliaquim Mangala, valamint nem játszhat Maximiliano Gomez sem.

Előző meccs eredménye
2020.02.19.Champions League
atalanta
4:1
valencia
Champions League
2017.08.11.Barátságos Mérkőzés
valencia
1:2
atalanta
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Gian Piero Gasperini együttese jó formában érkezik a visszavágóra, habár az Olaszországban levő járvány miatt egyre nagyobb káosz van a Serie A-ban is. Az Atalanta a Lazioval játszott volna, de a csapatok nem szeretnének zárt kapuk mögött játszani, mert a csapatoknak ez óriási pénzügyi kiesés. A héten azonban megegyezés született, így megtartják a meccseket, de a helyzet még bármikor változhat, ha a járvány súlyosbodik.

A bergamóiak tehát jó formában vannak, előnyük is megnyugtató, ami a párharcot illeti. Az első meccsen megszórták a Valenciát, de amúgy is jellemző rájuk, hogy sok gólt szereznek meccseiken. Utolsó bajnokijukat március elsején rendezték, akkor hét gólt szereztek idegenben a Lecce vendégeként.

Zapata, Ilicic és Muriel továbbra is bomba formában vannak, az olasz bajnokságban a kék-feketék szerezték a legtöbb gólt és az említett három támadó bőven kivette a részét ebből a 70 találatból.

A csapat jelenleg negyedik a bajnokságban, és a folyamatos halasztások és csúszások miatt az elkövetkezendő nyolc nap elég sűrű lesz. A Lazio elleni rangadót március 15.-re tolták, három nappal később már a Sassuolo elleni bajnoki következik. Biztos vagyok benne, hogy Gasperini a lehető legjobban megpróbál tartalékolni a BL meccsen, hiszen a bajnokság még nem lefutott, bőven van lehetőségük előrébb lépni, de az AS Roma is szorosan a nyomukban lohol.

Friss hír, hogy a fentiekre mégsem kerül sor, mert Vincenzo Spadafora az olasz bajnokság felfüggesztését javasolta. Kedden rendkívüli ülést tartanak, ahol eldöntik, folytatják-e a bajnokságot, vagy addig minden mérkőzés felfüggesztésre kerül, amíg a járvány nem csillapodik az országban. Az, hogy ez a BL-re mennyire lesz hatással, nem írnak.

Gasperini biztosan nem számíthat Rafael Toloira és a télen szerződtetett horvát középpályásra, Bosko Sutalora. Rajtuk kívül mindenki egészséges.

Sajnos az egészségügyi helyzet miatt sok a kérdőjel a meccs kimenetelét illetően (is). Természetesen, az egészség mindennél fontosabb, de biztosan nehéz úgy készülni, játszani, hogy bármelyik percben születhet egy olyan döntés, ami mindent a feje tetejére állít.

Amennyiben a mérkőzés megrendezésre kerül, és a keddi válságülésen a bajnokság folytatása mellett döntenek, úgy érvényes mindaz, amit leírtam. Amennyiben a felfüggesztés mellett döntenek, borul minden. Úgy érzem, a Valencia az első esetben képes lehet győzelemre, hiszen Ilicicék tartalékolni fognak. Tippem a BL visszavágóra: 1-0; 2-1.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső