Valencia – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 26.
Valencia
Teljesítmény:
D N D V V
  • Camp de Mestalla
  • November 28. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
D N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy spanyol első osztályú meccs a mai utolsó tippünk, bizonyos szempontból nevezhető rangadónak, mert két patinás együttes csap össze, ez pedig a Valencia – Atletico Madrid meccs lesz. Tudjuk már korábbról, hogy a Valenciánál pénzügyi gondok vannak, legjobbjaiktól meg is kellett válniuk, sokan kiesést vizionáltak, de a Denevérek egyelőre tartják magukat, olyannyira, hogy a Real Madridnak egy négyest vágtak. De hogy mennyire kétarcú csapatról van szó, az is mutatja, hogy aztán a Deportivo Alaves ellen az egy pontnak is örülniük kellett.

A Matracosok pedig remekül állnak, most a második helyen, de az éllovas Real Sociedad két mérkőzéssel többet játszott. De furcsa ránézni a tabellára, a két gigász csak kullog az élboly után, a Real Madrid negyedik, a Barcelona pedig 13.

Ne húzzuk az időt, vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atletico Madrid – Barcelona

Amennyiben így folytatódik még egy-két hónapon át a Barcelona útja, akkor Ronald Koeman hamar állás nélkül találhatja magát. A játék nem gördülékeny, Messi magához képest szürke, nem jönnek az eredmények, látszik, hogy most jelenleg nem stimmel valami.

Az Atletico tíz éve után először győzte le a Barcát a bajnokságban, ehhez pedig egy nagy hiba szükségeltetett.

De ne siessünk, ugyanis voltak helyzetek mindkét csapat előtt. Dembele beadását épphogy fölé lőtte Antoine Griezmann, aki volt csapata ellen lépett pályára, a másik oldalon pedig Saúl Niguez remek lövését kellett mentenie Marc André ter Stegennek.

Marcos Llorrente is helyzetbe került, az ő lövése a felsőlécről vágódott ki az alapvonalon túlra, míg Messi kiszorított szögben lőtt Jan Oblak kezébe. Szóval azért pörgött a meccs, de gól csak egy született: A félidő vége előtt Yannick Carrasco lépett meg, ter Stegen érthetetlen módon a félpálya közepéig kifutott, Carrasco elpöccintette a labdát mellette, majd az üres kapuba lőtt. Nagy és szokatlan hiba a német kapustól.

A második félidő legfontosabb eseménye egy sajnálatos sérülés, Correa esett rá Gerard Pique lábára, akit le kellett cserélni, azóta kiderült, hogy a védőnek öt hónapot kell kihagynia, elszakadt a térdszalagja.

Ami a meccset illeti: A Barcelona hiába alakított ki több helyzetet, egyik esetében sem tudtak túljárni Oblak eszén, összességében megérdemelten nyert az Atletico.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.14.La Liga
valencia
2:2
atletico madrid
La Liga
2019.10.19.La Liga
atletico madrid
1:1
valencia
La Liga
2019.04.24.La Liga
atletico madrid
3:2
valencia
La Liga
2018.08.20.La Liga
valencia
1:1
atletico madrid
La Liga
2018.02.04.La Liga
atletico madrid
1:0
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Alaves – Valencia

Mindössze két percig bírta a Valencia kapott gól nélkül, pedig az Alaves nem tartozik a bajnokság legerősebb csapatai közé, épp ellenkezőleg. Ettől függetlenül Ximo Navarro egy csatárokat megszégyenítő mozdulattal lőtt Domenech kapujába, az első Alaves gól pedig meghozta a hazaiak kedvét, nem sokkal később jött a második találat.

A gólhoz szükség volt Guillamon Sanmartinra, aki az ismételten előre húzódó Ximo Navarrot vitte földre, jöhetett egy büntető, amit Lucas Perez a jobb felsőbe lőtt. Domenech ugyan érezte a sarkot, de túlságosan jól helyezett a spanyol játékos.

Nagyon súlytalanul játszottak a vendégek, kaput eltaláló lövésük sem volt az első félidőben, míg az Alaves nagyon jó első játékrészt produkált.

A fordulást követően aztán megvolt az első kapura lövés: Manu Vallejo adott Pazar labdát Kevin Gameironak, de a rövidbe tartó lövést védte Pacheco. Nyugodtan mondhatjuk egyébként, hogy megfordultak az erőviszonyok, itt az Alaves volt teljesen visszafogott, érthető módon a Valencia irányított és támadott.

Az is érthető, hogy a hazaiak visszavettek, szerették volna megőrizni az előnyüket.

Ez végül nem sikerült, köszönhetően egy ötperces rövidzárlatnak: A 72. percben Gameiro passzát Manu Vallejo lőtte az üres kapuba, öt perccel később pedig egy szabadrúgást fejelt be a tizenegyest összehozó Guillamon Sanmartin. A 20 éves védőnek ez volt az első gólja a spanyol bajnokságban.

A győzelem is meglehetett volna, de Kevin Gameirot ezen a meccsen beoltották gól ellen, ajtó-ablak ziccerben lőtt kapu fölé.

Összefoglalás

Ez a meccs mindenképp megérdemli, hogy rangadónak nevezzük, még ha a Valencia úgy gondolom, hogy erőn felül teljesít, és ez a 10. helyhez elég pillanatnyilag. Peter Lim jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy így meggyengüljenek, el kellett adni legjobb játékosaikat, tették mindezt aprópénzért, a klubok kiszagolták a vért és lecsaptak. Így kerülhetett például a spanyol futball egyik legnagyobb tehetsége 25 millió euróért a Manchester Cityhez. Akkor, amikor csak úgy röpködnek a 80 meg 100 milliók…

Természetesen az Atletico így a meccs esélyese, akik továbbra is remekül teljesítenek. A bajnokságban ez idáig csak ketten tudták bevenni a hálójukat, emellett viszont lőttek 18 gólt. A lőtt gólok inkább a Wanda Metropolitanoban születtek, idegenben kevésbé aktív a támadósor.

Már az első elképzelésem is az volt, hogy itt bizony nem fog sok gól születni, ezt pedig továbbra is tartom. A bukik is egyetértenek velem, hiszen az Under 2,5 1.696-ot ér most.

Ha ez nem szimpatikus számotokra, akkor elgondolkozhattok egy X2-n, bár az most nevetséges alacsony, mindössze 1.20. Én inkább az undernél maradnék, nem hinném, hogy megszórják egymást a csapatok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső