Valencia – Cadiz: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 03.
Valencia
Teljesítmény:
V V D N D
  • Camp de Mestalla
  • Január 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Cadiz
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jut még egy hétfői meccs, átugrunk Spanyolországba, ahol Valencia – Cadiz mérkőzést rendeznek. Érdekes találkozónak tűnik első blikkre, és nem is annyira egyértelmű a meccs kimenetele. A Valencia nincs a legjobb formában, a Cadiz pedig újonchoz képest okozott már nem egy, nem két meglepetést. Például megverte a Real Madridot és a Barcelonát is…

A szezon elején azt mondtam, hogy a Valenciának lehetnek kiesési gondjai, hiszen a legjobbjaitól kénytelen volt megválni, de aztán sokáig egész jól szerepeltek. 2021-ben viszont a 18. helyről indulnak, szóval előfordulhat, hogy mégis jól gondolkoztam a szezon elején. Sajnos. Nagyon szomorú így látni egy szebb időket megélt csapatot…

A Cadiz viszont vitathatatlanul a legjobb újonc, most épp a 10. helyen állnak, bátor futballt játszanak, igazi brusztos kiscsapat. Azt azért tegyük hozzá, hogy a forma náluk sem az igazi, és egyelőre a helyezések is csalókák, a két csapat között ugyan nyolc helynyi a különbség, de mindössze ez négy pontot jelent, szóval egy győzelemmel a Valencia is újra a középmezőny tagjává válik.

Fel van adva a lecke, de azért vagyunk itt, hogy ezt megoldjuk. Vagy legalábbis megpróbáljuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Granada – Valencia

Borzalmas formában a Turia-parti csapat, utolsó győzelmüket a bajnokságban a Real Madrid ellen szerezték, az meg nem mostanában volt, egészen pontosan november nyolcadikán. Azóta lejátszottak hét bajnokit, az eredmény pedig siralmas: Négy döntetlen és három vereség. A Granada elleni mérkőzéssel együtt. Merthogy a tavalyi meglepetéscsapat idén sem vett vissza, és ha nem is annyira könnyen, de újra három pontot szereztek. A meccs nem volt mentes a durvaságoktól, összesen három piros lap született, úgyhogy van miről beszélni…

Egy meg nem adott góllal indítunk, amit a hazaiak szereztek: A 16. percben Kenedy szép lövést eresztett meg, amit képtelen volt Domenech kapus hárítani, azonban a VAR szólt a játékvezetőnek, hogy meg kéne nézni valamit. És valóban, Vega a visszajátszásból rájött, hogy Foulquier a támadás építése közben szabálytalankodott, így jöhetett egy szabadrúgás a Valenciának, meg egy sárga lap a jobbhátvédnek.

A félidő hajrájában aztán a visszatérő Kevin Gameiro közeli góljával a vendégek szereztek a vezetést, de annyira sokáig nem örülhettek, mert a lefújás előtt Kenedy ezúttal szabályos gólt szerzett egy megpattanó szabadrúgást követően.

A második félidőben jött a kártyázás, előbb Jason kapta meg második sárga lapját, majd Goncalo Guedes reklamált ki egy pirosat magának három perccel később (!), majd ismét három perc telt el, amikor Duarte buktatásért szintén a kiállítás sorsára jutott. Nem tudom, kissé úgy tűnt, mintha a bírónak szüksége lett volna egy kis rivaldafényre…

A végén újra a futballé lett a főszerep és a Granada a 88. percben végül Molina fejesével megszerezte a győzelmet, a Valenciát kiesőhelyre sodorva.

Előző meccs eredménye
2011.12.22.Spanyol Kupa
valencia
4:0
cadiz
Spanyol Kupa
2011.12.13.Spanyol Kupa
cadiz
0:0
valencia
Spanyol Kupa
2006.04.02.La Liga
valencia
5:3
cadiz
La Liga
2005.11.20.La Liga
cadiz
0:1
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cadiz – Valladolid

Ezen a meccsen gól nem született, arról nem tudok nektek beszámolni, de helyzetek azért akadtak itt is. A Valladolid irányította a mérkőzést, kétszer annyit volt náluk a labda, mint a Cadiznál, a több helyzetet mégis a hazaiak alakították ki.

De az első a Valladolid előtt adódott, Weissman fejese csattant a felsőlécen, ezután a másik oldalon Negredo is kobakkal veszélyeztetett, de az övé egy picivel fölé ment.

Az első félidőben még volt egy Lozano lövés, amelyet Masip hárított, aztán a csapatok szünetre vonultak.

A térfélcserét követően is a vendégek irányítottak, nagy helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, csak pár távoli lövéssel, lecsúszott beadással dolgoztatták meg Ledesmát. A túloldalon is ez volt a szitu, a legveszélyesebb lövés Espino nevéhez fűződik, sistergős bombát eresztett meg, de Masip ezt is védte.

Ezzel a döntetlennel a Cadiz most már három meccs óta nyeretlen, a Valencia ellen nehéz feladat vár rájuk.

Összefoglalás

Nincs könnyű helyzetben Javi Gracia, Goncalo Guedes és Jason eltiltottak, Cilessen és Gabriel már régebb óta sérültek, Uros Racic és Guillamon szereplése is kérdéses…

Utóbbi kettő már valószínűleg szerepelhet, kérdés, hogy mennyire lesznek fittek. Nincs mese, rövid a kispad, így kockáztatni kell, különben a tavaszi szezon nagyon nehéz lesz.

A másik oldalon José Maria felépült, de még mindig a maródiak listáján szerepel Quezada, Augusto Fernández Salvi Sánchez és Sergio González. Utóbbi két játékos elkapta a koronavírust, rájuk legalább két hétig nem számíthat Cervera.

Nem sokszor találkoztak eddig a felek, mindössze két bajnoki és két kupameccs a közös történelmük, a Valencia „uralja” ezt a listát, hiszen háromszor nyertek és egyszer ikszeltek.

Igaz, akkor még azért más idők jártak, most már nagyjából azonos játéktudás van a két gárdánál.

Ami az érdekes, hogy a Cadiz hazai pályán szenved, idegenben viszont brillírozik. Már amennyire brillírozást jelent négy győzelem, egy döntetlen és három vereség. Véleményem szerint ez egy újonc kiscsapattól remek idegenbeli teljesítmény.

A Valencia az a csapat, amelyiknek meccsei nagy százalékban 2,5 gól fölött végződnek, viszont a Cadiz idegenben nem ront ajtóstól a házba, a biztonságos védekezésre törekednek… Talán ezért is olyan sikeresek idegenben. Ráadásul most a Valencia is nélkülözni kényszerül pár igencsak jó játékost…

Épp ezért a mostani tipp talán kissé furcsa, de nem hiszem, hogy sok gól esik majd ezen a találkozón. Under 2,5-re tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső