Valencia – Getafe: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.
Valencia
Teljesítmény:
V N N V N
  • Camp de Mestalla
  • Augusztus 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünkkel elkalauzolunk bennetek Valencia tartományba, ugyanis a La Ligában is elkezdődnek a csapatok küzdelmei. Bár nem a Valencia – Getafe mérkőzéshez, hanem csak úgy általában véve a spanyol focihoz kapcsolódik, de meg kell jegyeznünk, hogy Lionel Messi távozása után a spanyol foci sokkal, de sokkal szegényebb lett. Lehetett őt kedvelni, lehetett őt utálni, sokan így is tettek. Milliók imádják, és körülbelül ennyien nem szeretik, azonban egy dolog elvitathatatlan: Hogy egy korszakos zseni, akiből 100 évente körülbelül csak egy születik. Egy zsenitől vált meg a Barcelona, és egy zsenivel lett kevesebb a spanyol futball.

De vége is ennek a kis kikacsintásnak, foglalkozzunk a mi meccsünkkel!

Két olyan együttes csap össze, akik mindketten jártak már a mennyben, azonban a legutóbbi szezon inkább a földi pokolhoz hasonlított. A Getafe majdnem ki is esett az első osztályból, a Valenciát pedig hosszú ideje pénzügyi problémák gyötrik, emiatt már tavaly sem tudtak igazolni, a legjobb játékosaikat pedig a „keselyűk” apróért vitték el. Azért hívtam keselyűnek őket – nincs problémám sem a Leeds Uniteddel, sem pedig a Manchester Cityvel -, mert Rodrigo és Ferrán Torres is jóval többe kerülne (főleg a mai árakon), mint amennyiért végül elkeltek. Csak hát, a Valenciának nagyon kellett a pénz, mert még a bajnokságban való elindulás is veszélyben volt, a szingapúri tulajdonosra pedig nem lehetett számítani.

Hosszú bevezető lett ez, kezdjük a meccs előzetesét!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Valencia

Tavaly nem sok szó esett a denevérekről, egész egyszerűen azért, mert sajnos egy kiesés ellen harcoló kiscsapattá váltak. Ez a legkevésbé sem az ő hibájuk, Javi Gracia és a játékosok mindent megtettek, végül azért a középmezőnybe tudtak kapaszkodni. A mostani helyzetet ismerve – és látva azt, hogy a keret milyen változáson megy keresztül – nem lesz könnyebb szezonja a csapatnak.

Merthogy igazolni most sem tudtak. Egyedül a Hertha BSC középső védőjét, a paraguayi Omar Alderetet vették kölcsön.

A kölcsönben tavaly a klubot erősítő játékosok egytől egyig visszatértek, sem Ferro, sem Christian Oliva, sem pedig Patrick Cutrone nincs már a csapattal.

Sőt, két régi öreget, Kévin Gameirot és Eliaquim Mangalát is elküldték, előbbi a Strasbourgba igazolt, utóbbinak pedig még nincs klubja.

Szegény ember vízzel főz – tartja a mondás, a Valencia esetén ez azt jelenti, hogy a megmaradt játékosok mellett ismét a saját nevelésű játékosokkal lesz kénytelen harcba szállni a mester. Tony Lato, Koba Koindredi, Uros Racic, Álex Blanco, Yunus Musah, Hugo Guillamón, Thierry Correia… Jegyezzük meg ezeket a neveket, mert gyakran fogunk találkozni velük.

Egyébként már nem Gracia a vezetőedző, 2021. július 1-je óta Pepe Bordalas vette át az irányítást. Nem irigyeljük, nem lesz könnyű dolga.

A felkészülési mérkőzéseken többnyire győzedelmeskedtek, egyedül a Zaragozától és a Brentfordtól szenvedtek vereséget. Tizenegyesekkel verték az AC Milant, 3-2-re nyertek a Villarreal ellen. De tudjátok, itt mindenki csak tesztel.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.27.La Liga
getafe
3:0
valencia
La Liga
2020.11.01.La Liga
valencia
2:2
getafe
La Liga
2020.02.08.La Liga
getafe
3:0
valencia
La Liga
2019.09.25.La Liga
valencia
3:3
getafe
La Liga
2019.03.17.La Liga
valencia
0:0
getafe
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Getafe

Azért is lesz különleges ez a péntek esti rangadó, mert Pepe Bordalas először ül le tétmeccsen a csapat kispadjára. És hogy ez miért érdekes? Azért, mert előtte öt évig a Getafe csapatát irányította. Voltak nagy sikerek, de hatalmas csalódások is ez alatt az öt év alatt, az utolsó szezon pedig valóságos rémálom volt mind az edző, mind a játékosok számára.

Az ő utódja Míchel, az egykori ikonikus Real Madrid játékos lett és a mester nem is tétlenkedett, azonnal megkezdte a csapat rendbe szedését. Carles Alena leigazolásával kezdtek, a Barcelona egykori játékosa tavaly már kilóra megvette a szurkolókat és a vezetőséget is, ötmillióért cserélt gazdát a játékjoga. Megszerezték Vitolót az Atletico Madridtól, aki a szélen okozhat zűrzavart. Ne feledkezzünk meg Dario Povedáról, akit annak ellenére igazoltak le, hogy tavaly mindössze egyetlen mérkőzést tudott játszani, egyébként meg sérült volt.

Érkezett egészséges csatár is, az Huesca adta kölcsön Sandro Ramírezt, a védelem stabilizálásáért pedig Stefan Mitrovic felel majd.

Mindeközben olyan játékos nem távozott, akiért fájt volna a csapat szíve. Mondhatnánk Takefusa Kubot, de a fiatal japán nem váltotta meg végül a világot Madridban. Most a kis japán – órákon belül – aláír a Mallorcához. Talán már alá is írt…

Fransisco Portillo, Ángel Rodriguez és Xabi Etxeita, a három nagy öreg ingyen távoztak, ahogy Amath Ndiayye is.

Ennyit a változásokról. Még egy nagy fogás amúgy készülőben van, a Valencia újabb kulcsemberét veszítheti el, a célállomás pedig a Getafe együttese lehet Kang-In Lee számára.

A felkészülést veretlenül hozták le a madridiak, csak a Rayo Vallecanoval ikszeltek, többi hat meccsüket behúzták.

Összefoglalás

Kezdjünk a sérültekkel. A Getafe együttesénél ott van Dario Poveda, aki még mindig nem bevethető, bár egyes oldalak szerint már igen. A sérülés mellett egy eltiltással is számolni kell: David Timor nem játszhat majd az első fordulóban.

A Valencia együttesében állítólag a kapus, Domenech, valamint az ifjú amerikai, Musah nem játszhat, Piccininek meg a háta fáj, valószínűleg ő sem tudja vállalni a játékot.

A bajnokságban a Valencia 2018-ban tudott utoljára nyerni, a Copa del Reyben viszont kétvállra fektették hazai pályán a madridi csapatot.

Nem finomkodnak, ha gólokról van szó, az utolsó öt, Mestallában megrendezett mérkőzés gólátlaga 3.4. Volt itt 2-2, volt 3-3 meg még egy 3-1.

Kicsit mindkét együttes átalakult. Az új mester hozza a saját embereit és a saját elképzeléseit, idő kell majd ahhoz, hogy ezeket a játékosok megszokják, illetve magukévá tegyék.

A gólokról most sem mondunk le, bízunk abban, hogy folytatódik a jó sorozat és 2,5-nél több gólt láthatunk. Még ha a bukik ezzel nagyon nem értenek egyet… Eredmény tekintetében viszont elég tanácstalanok vagyunk, de talán a Mestallában nagyobb esélye van a hazaiaknak…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső