Valencia – Levante: Fogadási Tippek és La Liga előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 09.
Valencia
Teljesítmény:
V D N V V
  • Estádio Mestalla
  • Június 12. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Levante
Teljesítmény:
D V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak csütörtök késő este kezdődik egy spanyol városi rangadó, jut belőle péntek késő estére is. A csütörtöki sevillai derbit követően pénteken a Derbi valenciano veszi kezdetét, azaz a Valencia – Levante. És bár nem lehet azt mondani, hogy hasonló múlttal rendelkező összecsapás, mint az előbb említett összecsapás vagy egy Derbi Madrileno, de azért ennek is megvan a szépsége és természetesen mindkét gárdának plusz motivációt jelent.

A Valencia harcban az Európa Ligáért és egyelőre nyert helyzetben vannak, de induljunk a Bundesligából, azon belül is a Schalkéból: Elég pár rossz forduló és az addigi nyert helyzet elvész.

Valencia

Jó lenne szép lassan elfeledkezni arról, hogy mi történt az elmúlt három hónapban, de muszáj megemlíteni, hogy a vírus spanyolországi elszabadulásában egy Valencia BL-mérkőzés óriási szerepet játszott. Virológusok biológiai atombombának nevezték az Atalanta elleni meccset.

Azóta számtalan dolog kiderült a „színfalak mögött”, a Turia-parti játékosok tömeges megbetegedése vagy az, hogy Gasperini (az ellenfél Atalanta vezetőedzője) betegen ülte végig a meccset.

Szerencsére mindenki meggyógyult a csapatból és fókuszálhatnak a szezon befejezésére. Ami várhatóan nagyon izgalmas lesz, az egyik oldalnak legalábbis biztosan.

Ahogy már írtam, 42 pontjukkal a hetedik helyen állnak, amely pozíció legalább egy EL-t érő hely. A 6. hely (itt az Atleti áll jelenleg) sincs messze, mindössze három pontra, mögöttük pedig 4 ponttal lemaradva tanyázik a Villarreal. Tehát nem árt előre és hátra is figyelnie Albert Celades legényeinek.

Mielőtt lefújták volna a bajnokságot nem volt jó passzban a Valencia, hiszen kettős vereséggel búcsúztak a Bajnokok Ligájából és a La Ligában sem ment annyira a szekér. Utolsó öt meccsükön egyetlen győzelem volt, az éppen szenvedő Betist verték hazai pályán. De volt egy csúnya vereség a Martin Odegaard és Alexander Isak fémjelezte Real Sociedad ellen is. Talán volt idejük feltöltődni.

Ahogy ilyenkor az lenni szokott kitérünk a játékosaikra, akikre érdemes odafigyelni.

Végy egy jó kapust, ezt pedig megtette a Valencia Jasper Cillessen személyében. Azonban ha hihetünk a híreknek már a nyáron hazatér Hollandiába.

A védelemben természetesen Ezequiel Garay neve garancia a minőségre, mellette pedig Gaya és Mangala is remek játékos, Florenziről nem is beszélve. Bár utóbbi két játékos szinte alig játszott. Garay és Mangala egyébként a hírek szerint nem fog tudni játszani, sérülésük még nem jött helyre.

A középpályán Wass, Parejo és Carlos Soler kiemelendő (utóbbit nagyon szeretné megszerezni Mikel Arteta, az Arsenal mestere), míg elől Guedest és Ferrán Torrest említeném meg.

Ha már Ferrán Torres: Szó szerint fél Európa sorban áll a fiatal, saját nevelésű támadóért, jó eséllyel nem a Denevéreknél kezdi a következő szezont.

Garay és Mangala mellett Geoffrey Kondogbia sem játszhat, ő eltiltott lesz a Levante ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.07.La Liga
levante
2:4
valencia
La Liga
2019.04.14.La Liga
valencia
3:1
levante
La Liga
2018.09.02.La Liga
levante
2:2
valencia
La Liga
2018.02.11.La Liga
valencia
3:1
levante
La Liga
2017.09.16.La Liga
levante
1:1
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Levante

Kicsivel fut jobb szezont eddig Paco Lopez csapata, tavaly a La Liga mezőnyében a 15. helyet szerezték meg, ez ugyebár bentmaradást ért, pedig forró volt a pite. Végül megmenekültek, idén pedig a 13. helyen tanyáznak.

Az Újpest középpályását, az észak-macedón Enis Bardhit is foglalkoztató klub a leállás előtti utolsó meccsein nagy skalpot is behúzott, verték a Real Madridot, majd meglepetésre sima vereséget szenvedtek a náluk három pozícióval hátrébb található Eibar ellen. Utolsó meccsük döntetlennel végződött.

Nem nagyon lehetett hallani a Levantéról a koronavírus alatti időszakban, így egyelőre nem lehet megmondani, milyen formában térhetnek vissza, az első forduló mindig nehéz.

Náluk José Campanat, Roger Martit és Carlos Clerc-t lehet és kell is megemlíteni, na meg persze Bardhit.

Sérültjeik: Hernani és Ruben Rochina (valamint Rober Pier több mint egy éve).

Összefoglalás

Azért ha megnézzük a kereteket látható, hogy erősebb a Valencia, azonban a Real Madrid elleni meccs is bizonyítja, hogy nagyon kellemetlen ellenfél tud lenni a Levante. Igaz, inkább saját pályájukon törnek borsot az ellenfél orra alá, idegenbeli teljesítményük finoman megfogalmazva is gyalázatosan rossz. Háromszor győztek az egész szezonban, viszont volt 11 alkalom, amikor vesztesen hagyták el a pályát. Utolsó öt idegenben lejátszott meccsükön egyaránt vesztesen kellett hazabandukolniuk.

A Mestalla viszont mindig is egy oroszlánbarlang volt, idén sincs ez másképp. Még veretlen hazai pályán a Valencia (a bajnokságban), nyolc győzelem mellett hat döntetlent értek el.

Örökmérlegükön is látszik, hogy melyik csapat szerepel előrébb a tabellán: Összesen 25-ször találkoztak, ennek több mint felét a Valencia nyerte, a Levante csak 5 alkalommal tudott nyerni.

Nem árt a kezdésnél óvatos lenni, de a Valencia győzelmére adott odds nagyon jó. Ők a mérkőzés egyértelmű esélyesei, de nem szabad fejjel a falnak rohanni, ugyanis nem kell messzire menni, hogy tudjuk: Az újrakezdés érinthet egy nagyobb csapatot rosszul is. Óvatosan ugyan, de a Valencia győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső