Valencia – Levante: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 12.
Valencia
Teljesítmény:
N D N V N
  • Camp de Mestalla
  • Szeptember 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Levante
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már az első fordulóban egy rangadó, méghozzá a Turia-parti rangadó. A Valencia – Levante meccsen a három pont megszerzése mellett a szokásos presztízsharcra számíthatunk. Már annak is örülni kell, hogy írhatok, hogy megrendezik a Valencia mérkőzését, augusztusban jött a hír, miszerint a klub annyira rossz anyagi helyzetben van, hogy még a bajnoki indulás is veszélybe került. Úgy tűnik, ez valamennyire rendeződött, de jelentősen meggyengültek a Denevérek és így ki tudja, mire lesznek képesek ebben a szezonban.

Vágjunk bele, és próbáljuk meg kideríteni!

Valencia

Nagyon szomorú, amikor egy patinás klub a szemünk láttára épül le a pénz miatt. Márpedig már korábban érezhető volt, hogy nincs velük rendben valami, Peter Lim szingapúri tulajdonost hosszú ideje közellenségként kezelik a csapatnál. Nemrég Lim lánya öntött olajat a tűzre, amikor enyhén szólva is bicskanyitogató instagram üzenetben azt írta: A klub a miénk, azt csinálunk vele, amit akarunk.

A Valencia táborában vannak, akik 30-40 éve járnak meccsre, és akkor egy ilyet kell olvasniuk egy sehonnai lánykától? Elhiszem, hogy felment a pumpa.

De ez sem most kezdődött, hanem körülbelül Marcelino kirúgásánál. Már akkor többen lázadtak az elnök ellen, még a játékosok is szolidaritásukat fejezték ki, amikor az új vezetőedzőt, Albert Celadest senki nem kísérte el egy BL meccs utáni sajtótájékoztatóra.

Emellett az anyagi helyzetük borzasztó, így minden jó játékosuktól meg kellett válniuk. Ferrán Torres kezdte a sort, majd jött Dani Parejo, Francis Coquelin és Rodrigo. A koronavírus sem jött jókor, hiszen a játékosok piaci értéke sokat esett. Nem hiszem, hogy egy normál szezonban Ferrán Torres csak 25 milliót érne… Márpedig annyiért passzolták tovább a Manchester Citynek.

Érthető módon érkezők nincsenek a csapatnál, két játékos érkezett az utánpótlásból, és bár pletykák vannak, nehéz elképzelni, hogy tudnának vásárolni valakit.

De itt még nem biztos, hogy megállt a lavina: Ugyan kissé régebbi hír, de azt rebesgették, hogy akár 12 játékostól is megválhat a klub, többek között Goncalo Guedes és Eliaquim Mangala, az ő távozásukkal pedig még tovább gyengülne a csapat.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.29.Barátságos Mérkőzés
levante
0:0
valencia
Barátságos Mérkőzés
2020.06.12.La Liga
valencia
1:1
levante
La Liga
2019.12.07.La Liga
levante
2:4
valencia
La Liga
2019.04.14.La Liga
valencia
3:1
levante
La Liga
2018.09.02.La Liga
levante
2:2
valencia
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Levante

A másik valenciai együttesnél nem ennyire drámai a helyzet, de bizony ők sem nagyon tudtak erősíteni. De azért legalább hozzájuk érkeztek új arcok, főként a Real Madridból. Jorge De Frutos a tavalyi esztendőt a másodosztályú Rayo Vallecanonál töltötte, míg Dani Gómez szintúgy a másodosztályban játszott, ő a Tenerifénél. Előbbi szélsőként és csatárként bevethető, utóbbi pedig vérbeli befejező. A másodosztályban kilenc gólig jutott.

Ő lehet egyébként az új Borja Mayoral, már ha ennek így van értelme. A Real Madrid csatára szinte biztosan nem marad a fővárosban (vagyis ha marad, akkor sem habfehérben), de kölcsönszerződése lejártakor visszatért.

Hogy sikerül-e újra megszerezni őt, arról egyelőre nem tudni.

A középpályás védekezés megerősítése érdekében Mickael Malsát igazolták le, ő is a másodosztályból jött, a Mirandest erősítette.

Az itt levő játékosok közül ki kell emelni Enis Bardhit, akiről azt pletykálták, hogy élcsapatban köthet ki (úgy tűnik mégsem), Rubén Rochinát, Nikola Vukcevicet és José Campanát. Ők lehetnek, akik hátukon vihetik majd a csapatot, de azért Melsa leigazolása nem ártott, a védelmen van még mit csiszolni.

Összefoglalás

Tisztán emlékszem, hogy az újraindulást követő egyik legelső tippem ugyanez a meccs volt. Váltig állítottam, hogy a Valencia jobb csapat, remek játékosokkal, egy tapasztalatlan edzővel, akiben viszont van spiritusz.

Na, most ebből egyik sincs már meg. Nincs jó csapat, a jó játékosok száma fogy, a pénzügyek nagyon finoman kifejezve is instabilak (valószínűleg az eladott játékosokból befolyt összeg 100 százaléka az elmaradt fizetésekre ment), a játékosok motiválatlanok és nincs stabil jövőkép előttük.

Elképesztő, hogy egy pénzember így tönkretehet egy 101 éves klubot, majd amikor ez megtörténik, szépen tovább áll. Hány meg hány ilyen volt már a történelemben, kishazánkban is. És mégsem tudnak a csapatok semmit tenni ellene.

Peter Lim lezülleszti a Valenciát, ehhez kétség sem férhet.

Lehetséges, hogy tévedek, de könnyen előfordulhat, hogy a csapatnak idén az alsóházban kell küzdenie. Akár a bennmaradásuk is veszélyben lehet. De egy másodosztályú csapat még mindig jobb, mint egy olyan, ami csődbe ment.

Sajnálom a Valenciát, megmondom őszintén, ez talán a szavaimból is érződik. De kénytelen vagyok csak ésszel dolgozni, az érzelmeimet pedig félre kell tenni. És az eszem azt súgja, hogy folytatja a lejtmenetet a csapat. Talán tévedek, és megmondom őszintén, kicsit örülnék, ha így lenne.

Az első lépés egy Levante elleni vereség lehet, ami a mi szempontunkból jól fizetne, jobban, mint a hazaiak győzelme. Amit most teszek, az merész, hiszen maradtak minőségi játékosok. De nézzétek meg pl. a Lens – PSG meccset. A legjobbak nem szerepelhettek, a végén pedig Dávid legyőzte Góliátot. Nagyon drukkolok a Valenciának, hogy sikerüljön kilábalniuk ebből a helyzetből és újra a spanyol foci legjobbjai között legyenek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső