Valencia – Villarreal: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 02.
Valencia
Teljesítmény:
V N V D N
  • Camp de Mestalla
  • Március 05. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Villarreal
Teljesítmény:
V N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bajban a Villarreal! A Sárga Tengeralattjáró hullámvölgybe került, aminek következtében már lecsúsztak a hatodik helyről is, jelenleg a Betis is előrébb áll, mint ők, ez pedig veszélyezteti azt, hogy jövőre az Európa Ligában induljanak. Nem is olyan régen még a BL-ért harcoltak a Sevillával, de az már a múlt. Most már a másik sevillai csapat a legfőbb riválisuk. De úgy nehéz, ha Joaquinék sorra nyerik a meccseiket, míg Unai Emery csapata egyszerűen képtelen nyerni… Az EL-t most ne vegyük ide, szorítkozzunk csak a La Ligára: Hét meccs óta nem sikerült begyűjteni a három pontot, ez azt jelenti, hogy január nyolcadikán nyert utoljára a gárda.

Az ellenfelük pedig bár meggyengült, bár csak a tabella utolsó harmadában szerénykedik, de mindig bennük van a veszély, képesek a jó eredményre, főleg saját otthonukban.

A mai napot a Valencia – Villarreal találkozóval zárjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Getafe – Valencia

Nem úgy sikerült ez a meccs a denevérek számára, ahogy eltervezték. Reménykedhettek egy jó eredményben, hiszen a madridi kiscsapat is árnyéka önmagának, a tabellán is csak a 14. helyen álltak a meccset megelőzően. Aztán mivel verték a Valenciát meg is előzték őket. Ráadásul elég simán, három góllal…

Teljesen veszélytelen volt a Valencia, az első félidőben két próbálkozásuk volt, amiből egy sem talált kaput, míg a másik oldalon csak úgy záporoztak a lövések. És ezek között volt egy, ami… Hát, amire nem igazán vannak szavak.

A 39. percben Mauro Arambarri gondolt egyet, és a kissé pattogó labdát megküldte vagy 25 méterről. Kiváló ívben szállt a labda, Domenech repült is becsülettel, de csak beleütni tudott, akkora erő volt a lövésben. Nálam egyértelműen ez volt a forduló gólja…

Tovább nehezítette a vendégek helyzetét, hogy Mouctar Diakhaby a második félidő elején már vonulhatott is zuhanyozni…

Innentől még egyértelműbb lett a mérkőzés, és a Getafe játékosai még kétszer a kapuba találtak. Előbb Jaime Mata, aki egy indítás után lőtt a hálóba, hiába szorongatta őt Gabriel Paulista. A harmadik, utolsó gól pedig a Barcelonától kölcsönvett Carles Alena nevéhez fűződik. A másik kölcsönjátékos, Take Kubo is meglőhette volna a maga gólját, de neki csak a kapufát sikerült eltalálnia.

A meccset úgy fújták le, hogy a Valencia egyetlen egyszer sem találta el a kaput…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.La Liga
villarreal
2:1
valencia
La Liga
2020.08.28.Barátságos Mérkőzés
villarreal
1:2
valencia
Barátságos Mérkőzés
2020.06.28.La Liga
villarreal
2:0
valencia
La Liga
2019.11.30.La Liga
valencia
2:1
villarreal
La Liga
2019.04.18.La Liga
valencia
2:0
villarreal
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Atletico Madrid

Lehetett számítani – és számítottunk is – rá, hogy nem lesz gólzápor ezen a meccsen, végül a matracosok 2-0-ra verték a Sárga Tengeralattjárót. Unai Emeryék tehát elég nagy gondban vannak, sokadik rossz eredményük ez már az utóbbi időben.

Bár az Európa Ligában sikerült továbbjutniuk, de ha így folytatják, jövőre nem mutathatják meg ott magukat.

Az Atletico is rossz passzban volt, döntetlen, majd vereség a Levante ellen, otthon kaptak ki a Chelsea-től a Bajnokok Ligájában…

Ha ránézünk a mérkőzés statisztikájára, akkor már látszik, hogy a Villarreal gyakorlatilag az egész mérkőzést végig támadta, de Gerard Morenoék most nem tudtak a kapuba találni, pedig összesen 19 alkalommal próbálkoztak meg vele. Egy Villarreal játékos azért betalált, de ennek nem igazán örült. A 25. percben Thomas Lemar beadása Savicot találta meg, akinek a fejesét védte Sergio Asenjo, ám a csapattársa, Alfonso Pedraza esés közben a hátával besodorta a labdát a kapuba. Rettenetesen peches öngól volt ez, és bár vizsgálták, nem volt-e szabálytalan Stevan Savic, végül a bíró középre mutatott, azaz megadta a gólt.

A hazaiaknak szerencséje sem volt, még a lefújás előtt rúghattak volna egy gólt, de a vonalon nem jutott át a labda, két védő és a kapus együttes erejéből sikerült felszabadítani.

A második félidőben tovább támadott a Villarreal, sőt talán még nagyobb lendülettel vetették bele magukat a folytatásba, ám Joao Felix lapos lövésével már 2-0-ra ment a listavezető.

Baeza ezután a kapufát találta el, majd Jan Oblaknak is akadt védeni valója, ezen az estén semmi sem sikerült Morenoéknak…

Összefoglalás

Egészen 2017-ig kell visszalapozni a történelemkönyvben, hogy idegenbeli Villarreal sikert találhassunk. Azóta nem tudták legyőzni a Mestallában a Valenciát. Most sem a legjobb passzban utaznak oda, de tegyük hozzá, hogy Javi Gracia csapata is látott már szebb napokat.

Aki biztosan nem játszhat majd a meccsen az a múlt héten kiállított Diakhaby, mellette pedig Gyenisz Cserisev nem állhat a vezetőedző rendelkezésére. A Villarrealnál ugyanazok a sérültek, akik már az Atletico ellen sem játszhattak, azaz Vincent Iborra, Mario Gaspar, Francis Coquelin és Alberto Moreno.

Sokszor emlegettem úgy a Villarrealt, mint a La Liga döntetlenkirályait, és ez így is van, 13 alkalommal végződött pontosztozkodással a meccsük, ebből hét idegenben történt. Csak háromszor tudtak nyerni a La Ceramicától távol.

A Valencia pedig utolsó két hazai meccsét megnyerte, és összesen már négy meccse veretlenek a Mestallában.

Csak a Sevilla, az Atletico és a Betis esetén nem tudtak otthon gólt rúgni, a Villarreal pedig szintén elég termékeny idegenben, adja magát hát, hogy mindketten kapuba találnak. Bár az előző meccsükből kiindulva ez nem is annyira biztos. Egyikük el sem jutott a kapuig, a másik meg mindent kihagyott. Lehet még egy ilyen meccsük? Csak nem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső