Vasas – Debrecen: Fogadási Tippek és NB2 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 28.
Vasas
Teljesítmény:
V D N N D
  • Illovszky Rudolf Stadion
  • Augusztus 29. 18:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Debreceni VSC
Teljesítmény:
N V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A bajnokság kezdete előtt mindenki azt mondta, ez a két csapat lesz az, aki fej-fej mellett haladva dönt a másodosztályú bajnoki cím sorsáról. Végül is, még bejöhet a szakemberek tippje, de egyelőre nem úgy áll a helyzet, hogy a 2021/2022-es bajnokságot az OTP Bank Ligában kezdenék mindketten.

A Debrecennél óriási felháborodást váltott ki, hogy tavaly búcsúzni kényszerültek az első osztálytól, még a szurkolók is beözönlöttek a pályára az utolsó mérkőzés után, követelve a játékosoktól, hogy vegyék le a mezt. Természetesen a Debrecennek így hatványozottan az a célja, hogy azonnal visszakerüljenek.

A Vasas már egy jó ideje a másodosztályban szerepel, tavaly valószínűleg sikerült volna a feljutás, ha nem fújják le a bajnokságot, de mivel ez történt, a Budafok került az élvonalba. Az angyalföldieknél van pénz, ugyanis rettentő erős igazolásokat hajtottak végre, a csapathoz szerződött a tavalyi NB1-es szezon gólkirálya, Radó András, a Mezőkövesdben jó teljesítményt nyújtó Pekár László, de említhetném még Litauszki Róbertet is.

Illő olyat mondani, hogy a Vasas – Debrecen nem csak a forduló, de az egész idény leginkább várt meccse? Csak mert valószínűleg így van…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budaörs – Vasas

A sok-sok igazolás ellenére a játék nem úgy megy, ahogy azt a vezetőség és a szurkolók elképzelték. A Budaörs elleni találkozót megelőzően a Haladással meccseltek Radóék, és 0-2-ről sikerült felállni egy potyának köszönhetően, de a játékuk ott sem volt világmegváltó.

Most is ők számítottak esélyesnek, az idegenbeli pálya dacára, de ezúttal sem úgy sült el a dolog, ahogy azt elképzelték. Sokkal veszélyesebb volt ugyanis a Budaörs és a Vasas szinte csak a védekezésre koncentrált. Szinte nekiestek a hazaiak Radóéknak és bizony Jova Leventének sokszor kellett játékba avatkoznia.

Azonban ez a nyomás csak az első félidő hosszabbításában érett góllá: Horváth Roland kapott jó labdát, majd a kifutó Jova mellett a hálóba lőtt.

A második félidőben aztán már két góllal mentek a hazaiak, de itt kellett egy óriási hiba a Vasas oldaláról. Jova szaladt ki egy beadásra, de ütközött saját társával, így az ott ácsorgó Pethő Bencének csak az üres kapuba kellett bólintania.

Égett a ház, valamit tenni kellett, Vernes Richárd pedig gondoskodott róla, hogy legalább izgalmas legyen a meccs, az 59. percben szépített.

Na, de meddig volt izgalmas? Nem sokáig, a 66. percben Horváth Roland becsúszva szerezte meg csapata harmadik, saját maga második gólját, ezzel pedig el is döntötte a mérkőzést.

Az újságokban már másnap lehetett olvasni azt, amit szinte mindenki tudott már a vereség után is: Bene Ferenc munkáját megköszönte a Vasas és a folytatást már nélküle képzelik el. Hogy ki lesz az új vezetőedző, az még egyelőre nem tisztázott.

Előző 5 meccs eredménye
2018.12.04.Magyar Kupa
vasas
1:2
debreceni vsc
Magyar Kupa
2018.04.28.OTP Bank Liga
debreceni vsc
2:3
vasas
OTP Bank Liga
2017.11.25.OTP Bank Liga
vasas
1:5
debreceni vsc
OTP Bank Liga
2017.08.18.OTP Bank Liga
debreceni vsc
4:1
vasas
OTP Bank Liga
2017.04.01.OTP Bank Liga
vasas
2:3
debreceni vsc
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Debrecen – Szeged

Nagyon rosszul megy ebben az idényben a Szegednek, ezúttal is úgy érkeztek a mérkőzésre, hogy nem ők számítanak az esélyesnek. Bár egy félidőn keresztül nem tudták feltörni a vendég védelmet a debreceniek, a második játékrészben átléptek rajtuk. 20 perc alatt háromszor villantak meg, ami elég volt egy fölényes győzelemhez. A fiatal Bárány Donát kezdte a gólgyártást, majd következett Ferenczi János, végül a csereként beállt Baráth góljával zárult a találkozó.

Ezzel a győzelemmel a Debrecen vezeti a tabellát, köszönhetően annak is, hogy az Ajka pont nélkül maradt Szombathelyen.

Összefoglalás

Nagyon rosszul indult a szezon a bajnoki címre is esélyes Vasasnál, egy edzőt már el is fogyasztottak, de az is nagy probléma, hogy az új igazolások eddig nem igazán váltak be. Ahhoz képest, hogy mennyit vártak Radótól, egyetlen gólt sem tudott szerezni.

Az új vezetőedző kinevezéséig Tóth András ül a padra és nem kis feladattal indul: Le kellene győzni a Debrecent.

Hacsak nem az volt a céljuk a játékosoknak, hogy szabotálják Bene Ferencet, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy varázsütésre feltámadnának. Egyáltalán nincs egyben ez a csapat, de az NB2-ben azért nincs sok különbség egy-egy együttes között, bármikor benne van a meglepetés a találkozókban.

És most igenis meglepetés lenne, ha mindhárom pont az Illovszkyban maradna, ugyanis a Debrecen szépen halad előre. Idegenben mondjuk nem annyira meggyőzőek, mint hazai pályán, de ez egy olyan esély, amit nem szalaszthatnak el, ha bajnokok akarnak lenni. Márpedig a város által tulajdonolt klub bizonyára ezzel számol, ahogy a szurkolók is.

Bár évek óta nem játszottak egymással, mindig jellemző volt a két csapatra a nyílt sisakos játék. Utolsó öt meccsük egyaránt gólzáporral végződött, és bizony ez most is valószínű. Ha nem is gólzápor, de legalább 3 pici, aprócska gól, amire szükségem volna.

Ugyanis véleményem szerint támadni fognak, a Vasasnál már elfogyott a türelem, így villantaniuk kell, a Debrecen pedig ezt a nagy igyekezetet használhatja ki, amely hamar görcsbe csap át, ahogyan a Vasas eddigi meccseire is jellemző volt, hogy az eredménykényszer alatt összetörnek a játékosok. Vagy csak mi várunk túl sokat tőlük?

A lényeg, hogy a tippem egy Over 2,5, valamint gondolkoztam azon is, hogy mindkét csapat szerez gólt. Mindkét opció tetszik, de ezúttal a pénzem az első tippre megy.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső