Venezia – Torino: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 26.
Venezia
Teljesítmény:
V V N V V
  • Pier Luigi Penzo
  • Szeptember 27. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Torino
Teljesítmény:
D N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Feltámadóban a Torino? Valami elkezdődött a bikáknál? Megszokhattuk az elmúlt években, hogy bárki is üljön a Torino kispadján, a csapat folyton a kiesés ellen küzd. Az idei szezon is így indult, erre most lehoztak három meccset úgy, hogy összesen egy gólt kaptak, ezeken a találkozókon pedig hét pontot szereztek. Nem kis feltámadás ez, ha állandósítani tudnák ezt a formát, akkor azért nem kéne folyton a hátuk mögé nézegetni.

Folytathatják nagyszerű sorozatukat, ugyanis az újonc Venezia lesz az ellenfelük hétfő este, akiknek finoman szólva sem megy a játék az első osztályban. Eddig egyetlen győzelmet arattak, többi csatájuk vereséggel ért véget, emiatt kiesőhelyen tanyáznak, és valószínűleg piszok nehéz szezon vár rájuk. Kicsit hasonlít az elmúlt években látott, Serie B-ből felkerült csapatokra, nagyon kevesen vannak, akik végül meg tudtak ragadni az élvonalban. Ugyanebben a cipőben jár a Salernitana is, az Empoli mentheti meg az újoncok büszkeségét. De majd térjünk vissza erre a kérdésre egy jó fél év múlva, akkor már sokkal többet fogunk tudni.

A Serie A hatodik fordulójának zárómérkőzésével indítjuk a napot – ezt követően pedig lesz még két csatánk -, a Venezia – Torino mérkőzéssel.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AC Milan – Venezia: 2-0

G.: Brahim, Theo Hernández

Szép fogás volt ez részünkről, nagyon magas oddsot adtak a bukik arra, hogy a mérkőzés folyamán csak az egyik csapat szerez gólt. Látva a múltban elért eredményeiket, számunkra egyértelmű volt, hogy itt csak és kizárólag a rossoneri találhat be. Így is lett, két egykori Real Madrid játékos szállította a győzelmet Stefano Pioli együttesének.

A kezdők:

AC Milan:

Maignan – Kalulu, Gabbia, Romagnoli, Ballo Toure – Tonali, Bennacer – Florenzi, Brahim, Rafael Leao – Rebic

Venezia:

Maenpaa – Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro – Peretz, Vacca, Busio – Aramu, Forte, Johnsen

Bár a találkozón sokáig nem esett gól, mégis mondhatjuk, hogy sima győzelmet aratott a hazai együttes, tekintve, hogy szinte csak nekik voltak lehetőségeik a mérkőzésen. Az első félidőben kettő komolyabb is, elsőként Pierre Kalulu megindulását szemlélhettük, aki egy kivágott labdát fülelt le Johnsen elől, egy kényszerítő végén nem sokkal lőtt mellé.

Ezt követően Alessandro Florenzi szép fejese kerülte el a kaput. A Venezia egyszer tudott veszélyeztetni, Dor Peretz maradt le egy középre fejelt labdáról. Ha abba bele tudja tenni a kobakját, talán minden máshogy alakul.

A második félidőben is folytatódott a Milan nyomása, egyre közelebb és közelebb kerültek a gólhoz a piros-feketék, Brahim Diaz például óriási lehetőséget hagyott ki, nyolc méterről bombázott fölé. De aztán végül a Real Madridtól kölcsönkapott irányítónak összejött a gól, Theo Hernández passzát váltotta közelről gólra.

Nem akart leállni Pioli együttese, szerették volna bebiztosítani a győzelmet, Theo Hernández szabadrúgását épphogy tudta védeni a finn Maenpaa, később a francia válogatottba is meghívót nyerő balbekk nagyszerű gólt szerzett. Az ő dolga viszonylag egyszerű volt, a nagyszerű részt pedig Alexis Saelemaekers szállította, aki saját térfeléről indulva, három-négy védőn is átverekedve magát szolgálta ki a társat. Ettől függetlenül a befejezés is szép volt, hatalmas fejlődésen ment keresztül Theo, mióta elhagyta a spanyol fővárost.

Lehetett számítani egy ilyen sima mérkőzésre, a Venezia nincs egy szinten a Milannal, és félő, hogy nagyon sok Serie A-s csapattal sem.

Előző 5 meccs eredménye
2005.04.20.Serie B
venezia
0:3
torino
Serie B
2004.11.14.Serie B
torino
1:1
venezia
Serie B
2004.04.03.Serie B
torino
0:0
venezia
Serie B
2003.11.09.Serie B
venezia
2:1
torino
Serie B
2002.04.28.Serie A
venezia
1:1
torino
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Torino – Lazio: 1-1

G.: Pjaca ill. Immobile

Gólokat vártunk a találkozótól, legalább hármat, amire bőven meg is volt az esély, ám végül meg kellett barátkoznunk a gondolattal, hogy ez a tippünk ment a levesbe, a csapatoknak pedig azzal, hogy ezúttal egy pont jutott nekik. Kérdés, hogy ezzel végül is ki lehet az elégedettebb?! Véleményünk szerint – és ez elég meglepő – inkább a fővárosiak.

A kezdők:

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Rodriguez – Singo, Pobega, Mandragora, Aina – Brekalo, Linetty – Sanabria

Lazio:

Reina – Marusic, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – Akpa Akpro, Cataldi, Luis Alberto – Anderson, Immobile, Moro

Próbált egy keveset rotálni a Maurizio Sarrit pótló Martusciello, elég érdekes és néhol meglepő kezdővel vonult pályára a római együttes. A Torinonál hatalmas változások nem voltak, időközben Dennis Praet is megsérült, így visszakerült a kezdőbe Karol Linetty. Marko Pjaca és Cristian Ansaldi viszont csak a kispadon kapott helyet. Később aztán mindketten beálltak, és sikerült is lendíteni a hazaiak játékán.

Mondjuk erre nagy szükség nem volt, mert a Torino egész egyszerűen jól játszott. A 90 perc alatt 16 kísérletük volt, több esetben csak pechük volt vagy Pepe Reina akadályozta meg őket a gólszerzésben.

Például Antonio Sanabria két helyzeténél ez volt a helyzet. Először a paraguayi támadó ígéretes helyzetben lőtt mellé, majd Aina beadását a veterán spanyol portás tolta a felsőlécre.

Pechje volt a vendégeknek is, már a második félidőben Akpa Akpro húzott el a jobbszélen, centerezéséről Pedro alig maradt le.

Beállt Cristian Ansaldi a félidő közepén, majd egyből helyzetbe is került, erőteljes bombája kifelé csavarodott, így a Lazio ezt is megúszta. Azt viszont már nem, amikor Marko Pjaca a 76. percben bevette a kaput fejjel. A támadó középpályás három perccel előtte állt be. El is dönthette volna a három pont sorsát közvetlenül a gólja után, ám Pepe Reina védeni tudott.

És a hosszabbításban jött a feketeleves, Djidji a csereként beállt Muriqit állította meg szabálytalanul a büntetőterületen belül, a tizenegyest Ciro Immobile laposan a jobb alsóba rúgta, Vanja Milinkovic-Savic a másik irányba vetődött. Egyébként a kapus farkasszemet nézhetett testvérével, a Lazioban pályára lépett Sergej Milinkovic-Savic is.

Mindenesetre az eredmény nem változott, az 1-1 inkább a vendégeknek kedvezett.

Összefoglalás

Alaposan el van látva sérültekkel mindkét egyesület, összesen 10 labdarúgó nem vehet majd részt az összecsapáson kisebb-nagyobb problémák miatt. A Torinonál a leginkább Andrea Belotti hiányzik, illetve Simone Zaza, de nem jött jól az sem, hogy Dennis Praet megsérült. Armando Izzo és Simone Edera szintén kihagyni kényszerül a meccset.

A hazaiaknál Luca Lezzerini, Luca Fiordilino, Ridgeciano Haps, Arnór Sigurdsson és Lauir Ala-Myllymaeki szerepel a maródiak listáján.

A Venezia mérlege egyelőre nem túl biztató. Öt meccs alatt négy vereség – és egy győzelem -, összesen három rúgott és tíz kapott gól.

A Torino a gyenge kezdés után összekapta magát, két vereséget követően legyőzték a Salernitanát fölényesen, majd nyerni tudtak a Mapei Stadionban a Sassuolo ellen, végül jött ez a Lazio elleni 1-1.

A kezdőket illetően Ivan Juric részéről kevés változtatásra számíthatunk, mi azt gondoljuk, hogy Marko Pjaca kerülhet be a kezdőbe Josip Brekalo mellé.

A hazaiaknál visszatérhet a kezdőbe Thomas Henry és Domen Crnigoj.

Főként a Serie B-ben találkoztak az elmúlt években, a múlt pedig elég vegyes képet fest: Három döntetlen mellett egy Venezia és egy Torino győzelem.

Na, eljött az ideje a tippelésnek: Mi úgy gondoljuk, hogy Juric remek munkát végez, a hiányzók ellenére is jó focit játszik a Torino, nem lennénk meglepve, ha a jó sorozatuk folytatódna. Nem számítunk komoly ellenállásra, szerintünk a bikáknak nagyon magabiztosan kell megnyerni ezt a meccset.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső