Verona – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 19.
Verona
Teljesítmény:
V V N D D
  • Marcantonio Bentegodi
  • Március 21. 12:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Atalanta
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma is egy olasz első osztályú meccsel zárjuk a napot, és nagy valószínűséggel a hetet is. Holnapra – ha jut rá idő – még két-három vasárnapi bajnokit közzéteszek, de nem merem megígérni, így inkább maradjunk abban, hogy legközelebb már csak jövő héten találkozunk, és a VB-selejtezőkre fogunk koncentrálni.

A zárómeccsünk a Verona – Atalanta találkozó lesz. Gian Piero Gasperiniék csont nélkül hullottak ki a Bajnokok Ligájából, de ott van még a májusban esedékes Coppa Italia döntő (a Juventus ellen), valamint a bajnokság is. Most épp a negyedik helyen állnak, azaz a következő évi BL főtáblájára kvalifikálhatják magukat.

A Verona a kilencedik, ami azt mondom, hogy nem rossz teljesítmény tőlük. Igaz, az utolsó két meccsükön egyaránt vereséget szenvedtek, de ha a szezon egészét nézzük, akkor elégedettek lehetnek a teljesítményükkel.

De vajon 11 forduló múlva is ezt mondhatjuk majd?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – Verona

A zöld-feketék igencsak össze-vissza meccseket játszanak, a Verona ellen a jobbik arcukat mutatták, és nagy csatában, egy gólgazdag meccsen 3-2-re tudtak nyerni. Akik a Sassuolo ezt megelőző mérkőzésén a kispadot koptatták most kezdőként léptek pályára, így ott volt Gregoire Defrel és Ciccio Caputo is. Jól indult a meccs, mert már a negyedik percben vezetést szereztek a hazaiak. Defrel forgolódott a tizenhatos előterében, de mivel nem tudott mit tenni a labdával, így az érkező Manuel Locatelli számára gurította vissza. A fiatal középpályás nagyon okos megoldást választott, eltekerte mindenki mellett a játékszert, ami így a bal alsóban kötött ki.

A csapatok szerencsére inkább a támadásokkal voltak elfoglalva, így Consigli és Silvestri sem unatkozott. Consigli több nagy védés után aztán kapitulálni kényszerült, Darko Lazovic passzolta a kapuba Davide Faraoni labdáját.

A csapatok 1-1-gyel vonultak szünetre, de a kezdés után ez az állapot hamar megváltozott. Filip Djuricic elé pattant a labda az 51. percben, a szerb támadó középpályás pedig a rárontó védők ellenére is valahogy kapuba helyezett.

Innen még egyszer fel tudtak állni a vendégek, az általában a kezdőbe jelölt, de most csak csereként pályára lépő Federico Dimarco hatalmas gólt ragasztott a hazai kapuba, ám a döntetlent nem sikerült kiharcolni, mert Hamed Traoré egy szerencsés góllal harmadszor is vezetést szerzett a Sassuolonak, ezt pedig már nem engedték ki a kezükből.

Nagyon izgalmas meccs volt, ezért kedveltem meg mindkét csapatot, a gólra törő, megalkuvást nem ismerő játékuk miatt. Kár, hogy idén ebből kevesebbet láttam tőlük.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.28.Serie A
atalanta
0:2
verona
Serie A
2020.07.18.Serie A
verona
1:1
atalanta
Serie A
2019.12.07.Serie A
atalanta
3:2
verona
Serie A
2018.03.18.Serie A
verona
0:5
atalanta
Serie A
2017.10.25.Serie A
atalanta
3:0
verona
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Spezia

Ez a találkozó is sok gólt hozott, de nem az első félidő, ott ugyanis csak játszogattak egymással a csapatok, igazán komoly lehetőséget szinte nem is láthattunk. Aki ezúttal nagyot játszott, az Mario Pasalic volt, az első játékrészben csak ő jelentett veszélyt Zoet kapujára, fejese azonban mellé szállt, az újonc hálóőrének nem kellett játékba avatkoznia.

A Spezia részéről Ricci lövését lehet kiemelni, de azt gond nélkül védte a Gollini helyett pályára lépő Sportiello.

A gólok a szünet után jöttek, méghozzá elég hamar. Az 53. percben egy szép, jobboldali akció végén Josip Ilicic passzát Mario Pasalic értékesítette. Két perccel később megszületett a találkozó legszebb gólja, a nagy találatokról híres Luis Muriel csapott le, 16 méterről védhetetlenül tekert a bal felső sarokba, Zoet el sem vetődött, egyszerűen nem volt ideje lereagálni ezt a remek lövést.

Nem álltak le a bergamóiak, és a 73. percben meglőtték a harmadik góljukat is. Ismét Mario Pasalic volt a gólszerző, ezúttal Duván Zapata adott neki forintos labdát, a kifutó Zoet sem tudta megakadályozni a gólt.

A Spezia bár akart, de sokminden nem jött nekik össze. A szépítés viszont igen, Roberto Piccoli csereként lépett pályára, és ő alakította ki a 3-1-es végeredményt. Érdekesség egyébként, hogy ez volt Piccoli harmadik gólja a Serie A-ban, és mintha a nagycsapatok elleni meccsekre specializálta volna magát. Betalált korábban az AS Roma és az Inter ellen, most pedig nevelőegyesülete kapuját vette be.

Az első félidei lagymatag játék után egy sokkal céltudatosabb Atalanta lépett a gyepre, meg is lett az eredménye.

Összefoglalás

A vasárnapi húsleves – rántott hús kombóhoz tökéletes választás lehet ez a meccs, remélhetőleg nem csak azért, mert helyesen fogunk tippelni, hanem azért is, mert egy élvezetes találkozót láthatunk majd.

Van miért visszavágnia a kék-feketéknek, a Verona ősszel elvitte a három pontot a Gewissből, 2-0-ra nyertek Faraoniék. Azóta erősödtek is, az Udinesetől Kevin Lasagna érkezett, aki majd okozhat gondokat Toloiéknak.

Gasperini továbbra sem számíthat Hans Hateboerra és Bosko Sutalora, de egyes hírek szerint Robin Gosens is megsérült. Erről máshol nem találtam infót, így kéretik fenntartásokkal kezelni.

A Veronánál épülgetnek fel a sérültek, de azért még így is akad öt játékos, aki nem tud pályára lépni. Ronaldo Vieira, Nikola Kalinic, Ebrima Colley, Kevin Rüegg és Marco Benassi ez az öt játékos.

Ha belegondolunk a csapatok motivációjába, akkor azért látható, hogy Murieléknek több vesztenivalójuk van. Ez pedig meg is fog látszani a pályán. Bízom a gólokban, így ez is egy opció lehet, de inkább most a kék-feketék sikeréért szorítok, hiszen a pénzem rájuk megy.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső