Verona – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 21.
Verona
Teljesítmény:
V V V N D
  • Marcantonio Bentegodi
  • December 22. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon izgalmas lett már tavaly a Serie A, ne sértődjenek meg a Juventus fanok, de jót tett a bajnokságnak, hogy a zebrák kicsit visszaestek, illetve az, hogy a többiek is feljavultak. Ez pedig nem csak az élboly tagjaira kell érteni, itt van nekünk például a Verona, amely nagyon jó kis meccseket játszik, mégis csak a középmezőnyben foglal helyet, mert néha viszont magukat múlják alul, nem tudnak túllépni saját árnyékukon. Ebben a cikkben róluk lesz szó, pontosabban a Verona – Fiorentina találkozóról.

Nagyot fejlődtek a firenzeiek is, akik a szezon során most hétvégén tapasztalták meg először, milyen érzés megosztozni a pontokon. 17 forduló alatt ugyanis egyszer sem ikszeltek. Egészen idáig.

Nem lesz könnyű a kirándulás Veronába sem, a házigazda otthon elkapta már pár nagy grabancát az elmúlt időszakban, és ha nem figyelnek a violák, ők lesznek a következő áldozat.

Ráférne egy jó eredmény (mondjuk egy győzelem) Igor Tudor együttesére, ugyanis három vereséget gyűjtöttek be az utóbbi időben: Kétszere a bajnokságban kaptak ki (Torino, Atalanta), egyszer pedig a kupában (Empoli). Az év utolsó mérkőzésén szükség volna a pontokra, hogy a játékosok nyugodt lelkiismerettel vonuljanak rövidke pihenőjükre.

Meglátjuk, hogy az öt mérkőzés óta veretlen Italiano-legénységgel mit tudnak kezdeni a Marcantonio Bentegodiban.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Torino – Verona: 1-0

G.: Pobega

Ivan Juric tavaly még a Verona csapatát edzette, a nyáron viszont a Torino együtteséhez szerződött, így számára különleges volt ez a mérkőzés. Csapata odatette magát, és végül mindhárom pontot otthon tartották, de nagyban befolyásolta a mérkőzést az, hogy a Verona már 25 perc után megfogyatkozott. A győzelmet viszont nem kell megmagyarázni. A Verona három mérkőzés óta nyeretlen, a Torino utolsó öt meccséből csak egyet bukott el. Idén a bikáknak talán nem lesznek kiesési problémáik…

A kezdők:

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Rodriguez – Singo, Lukic, Pobega, Vojvoda – Praet, Pjaca – Sanabria

Verona:

Montipo – Casale, Magnani, Ceccherini – Faraoni, Ilic, M. Veloso, Lazovic – Caprari, Lasagna – Simeone

Érdekes első félidőt láthattak a nézők, akik kilátogattak a mérkőzésre. Többségben voltak (minő meglepetés) a hazai drukkerek, legnagyobb örömükre a csapatuk egész jól játszott. Az első helyzetet ők alakították ki, és ez egy olyan helyzet volt, amit Dennis Praet nem fog egykönnyen elfelejteni. Történt ugyanis, hogy Pobega játszotta tisztára magát a tizenhatoson belül, középre passzolt, ahol a védő, valamint Montipo kapus is elvétette a labdát. Ahogy Praet is, a lába között gurult el a játékszer, pedig csak annyi feladata lett volna, hogy a hálóba passzoljon. Durván két méterről.

A 24. percben szintén egy felejthetetlen szituáció történt. Egy ártalmatlan szituációban Giangiacomo Magnani rosszul vett át egy labdát, és Antonio Sanabria így a kapu felé indult el. Magnani a nadrágjánál fogva rántotta vissza a paraguayit, aki természetesen azonnal földre dobta magát. A játékvezető sípjába fújt, és felmutatta a védőnek… A sárga lapot. Hatalmas kő esett le a veronaiak szívéről, közben a Torino játékosai nem győzték magyarázni Fabbrinak, hogy hibát követett el. Tény, utolsó emberként, gólhelyzetben kitörő játékost akadályozott meg, ez minden pályán piros lap.

Már a szabadrúgáshoz készülődtek a hazaiak, amikor a bíró úgy döntött, mégis megnézi videón, pontosan mi történt. A felvétel hatására a sárga lapot visszavonta, és a piros színű kártyát mutatta fel Magnaninak. Aki tudomásul vette az ítéletet, kezet fogott a sípmesterrel, és az öltözőbe sétált.

Tetézte a bajokat veronai szempontból, hogy ebből a szabadrúgásból betalált a Torino. A kaputól 16 méterre levő labdát Ricardo Rodriguez laposan lőtte középre, egy vendégjátékos lábáról Tommaso Pobega elé került, aki rögtön kapcsolt, és megszerezte a vezetést a bikák számára.

A második félidő szintén nagyon érdekesre és érdekfeszítőre sikeredett. A labda javarészt a Torinonál volt, viszont a kapu elé nem nagyon keveredtek. Annál inkább a Verona, akik öt nagy helyzetet hagytak ki. Davide Faraoni volt az első fecske, lövését Vanja Milinkovic-Savic tolta kapufára.

Bosko Sutalo fejese következett – ami mellé ment -, majd egy kis Vanja Milinkovic-Savic könnyelműség, ami majdnem a három pontjába került a Torinonak. Egy hazaadott labdával kezdett el trükközni a kapus, ketten rontottak rá, végül nagy nehezen megoldotta a kapus.

A meccs legvégén még két lehetősége volt Igor Tudor csapatának, Adrien Tameze és Federico Ceccherini is a hosszabbításban próbálkozott, mindkét esetben a szerb kapus állta útjukat.

Nem gondoltuk volna, hogy ilyen második félidőt láthatunk, de ez a lefújás után a hazai játékosokat és drukkereket egyáltalán nem érdekelte…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.20.Serie A
verona
1:2
fiorentina
Serie A
2020.12.19.Serie A
fiorentina
1:1
verona
Serie A
2020.07.12.Serie A
fiorentina
1:1
verona
Serie A
2019.11.24.Serie A
verona
1:0
fiorentina
Serie A
2018.07.18.Barátságos Mérkőzés
fiorentina
2:1
verona
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Sassuolo: 2-2

G.: Vlahovic, Torreira ill. Scamacca, Frattesi

Nagyszerű sorozatot tudhat magáénak a Fiorentina, zsinórban négy győztes mérkőzéssel a tarsolyban fogadták a Sassuolo együttesét, akik szintén hosszú ideje veretlenek, bár ott becsúszott egy-két döntetlen. Ez eddig a Fiorentinára nem volt jellemző, most viszont 90 perc játék után egy ponttal gazdagodtak. Remek mérkőzés volt, sok helyzet, pont, amit ettől a két csapattól elvártunk volna…

A kezdők:

Fiorentina:

Terracciano – Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Maleh – Callejon, Vlahovic, González

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Chiriches, Ferrari, Kyriakopoulos – Frattesi, Lopez, Traoré – Berardi, Scamacca, Raspadori

Fiorentina lehetőséggel indult a találkozó, Nico González fejjel indította Lucas Torreirát, akinek lövését Consigli kapus tolta ki. A veterán portás az első félidőben főszerepet vállalt, de erről egy kicsit később.

Mert a Sassuolo kapusának védései előtt meg kell említeni két vendég találatot is: A 32. percben Gianluca Scamacca bombázta szét a jobb alsót, majd öt perccel később Giacomo Raspadori kiugratását Davide Frattesi váltotta gólra.

Mindez öt perc alatt történt, a meccsben abszolúte nem volt ez benne…

A hátralévő tíz percet a violák nagyon megnyomták, és Andrea Consigli volt a neroverdi hőse, egyszerűen a legképtelenebb védéseket mutatta be. Egy alkalommal José Maria Callejon megpattanó lövését szedte ki, majd Nikola Milenkovic próbálkozhatott kétszer. Először fejjel – már ez is nagy bravúr volt Consigli részéről -, másodszor pedig lábbal. A második kimaradt ziccert követően a hazaiak védője is csak a fejét rázta.

A szünetben Vincenzo Italianonak sikerült lelket önteni a csapatába, és rögtön a kezdés után sikerült megszerezni a szépítést jelentő gólt. Lucas Torreira indításával Dusan Vlahovic lépett ki, a Fiorentina legértékesebb játékosa nagy erővel lőtt a kapu közepébe, miközben Consigli balra dőlt el. Nem lehet hibáztatni a kapust, kiszolgáltatott helyzetben volt.

Ahogy a második kapott gólért sem lehet, abban inkább a védelem volt a ludas. A Fiorentina háromszor is kapura lőhetett a találkozó 61. percében, de minden lövés lejött a blokkról. A negyedik is, de ott Toljan lábáról a kaputól egy méterre álló Lucas Torreira várt, és a visszavetődő Consigli mellett kiegyenlített.

Ki tudja, talán a győzelem is meglett volna a hazaiaknak, ám Cristiano Biraghi elkövetett egy nagy hibát, a középpályán könyékkel arcon vágta a mellette elfutó Domenico Berardit, amiért piros lap lett a jutalma.

A hátralévő időben Alessio Dionisi együttese már nem tudott betalálni, holott eggyel többen voltak a pályán. Keserédes egy pont ez mindkét fél részéről…

Összefoglalás

Igor Tudor már várhatja a rövidke szünetet, egyre jobban fogy el a csapata. Giangiacomo Magnani és Federico Ceccherini, vagyis két védő esett ki eltiltás miatt, előbbit ugyebár azonnali piros lappal küldték le, utóbbinak meg összejött az öt sárgája. Sérültek is vannak a keretben, Nikola Kalinic ugyan közel a visszatéréshez, de játékára most mi még nem számítanánk. Antonin Barak, Pawel Dawidowicz, Gianluca Frabotta és Koray Günter szintén nem bevethetők, tehát a védelemben akad azért gondja a horvátnak.

A taktikát nem fogja megváltoztatni majd a mester, ugyanúgy három védővel vágnak neki szerintünk a meccsnek, Casale, Sutalo és Cetin lehet a kezdőben.

A Torino ellen hamar meg kellett bontani a támadó szekciót, ennek Kevin Lasagna és Gianluca Caprari itta meg a levét, most mindketten újra bizonyíthatnak.

A vendégeknél szintén akad egy-két sérülés. Meg egy eltiltás is, Cristiano Biraghit könyöklés miatt tiltották el, míg Erick Pulgar, Gaetano Castrovilli, Bartlomiej Dragowski és Matija Nastasic sérültek. A védőt majd Aleksa Terzic pótolhatja, a középpályán pedig Duncan kerülhet a kezdőbe. Más változtatásra nem számítunk.

Remek formában alapból a Fiorentina, öt mérkőzés óta veretlenek, ám idegenbeli mérlegük kissé elszomorító. Négy vereséget szenvedtek el zsinórban, mielőtt az utolsó távoli fellépésükön meg tudták volna verni a Bologna csapatát.

Rosszul szerepel a Verona, sorozatban három vereség, abból kettő otthon. Meg egy 0-0-s döntetlen a Cagliari ellen. Ez volt amúgy az idény egyetlen mérkőzése, ahol nem sikerült az ellenfél kapujába találni.

Kicsit esélyesebbnek gondoljuk a violákat, ám a Verona otthon már ejtett minket át, benne van a pakliban egy meglepetés. Már, ha meglepetés az, hogy Giovanni Simeone és társai győzelemmel távoznak.

Próbálunk a lehető legjobb tippre rájönni, és szerintünk az az, hogy mindkét együttes a hálóba talál. A múltban nem finomkodtak egymással a felek, mostanság a gólszerzés egyiküknek sem esik nehezére, ez a leglogikusabb döntés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső