Verona – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 20.
Verona
Teljesítmény:
N V N D D
  • Marcantonio Bentegodi
  • Augusztus 21. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
D N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szombati meccsdömpingből még három meccsünk van hátra, utána pedig már a vasárnapi mérkőzések között nézünk szét. Következzen egy újabb olasz bajnoki – tegnap tettük közzé az elsőt -, a Verona – Sassuolo találkozó. Aki követett korábban is bennünket az tudja, hogy a zöld-feketék közel állnak a szívünkhöz, mivel az esetek többségében nagyszerű támadó futballal rukkoltak elő. És hát azért a focinak csak a gólszerzés a lényege, nem igaz?

Kérdés azonban, hogy mi lesz most, hogy alakul át a csapat filozófiája, hogy Roberto De Zerbi már nem áll a csapat élén? Utódja, Alessio Dionisi nem rendelkezik sok rutinnal az első osztályban, ő eddig alacsonyabb ligás csapatokat edzett csak: Olginatese, Borgosesia, Forenzuola, Imolese, Venezia és Empoli.

Azonban bizionyára tud valamit, ha a Sassuolonál őt bízták meg a feladattal…

Edzőt váltott a Verona is, Ivan Juric két év után távozott a Torino együtteséhez, az új mester pedig bizonyára ismerős lesz azoknak, akik kedvelik az olasz futballt. Eusebio Di Francesco vette át a horvát mester helyét, aki több elsőosztályú csapatban is megfordult az elmúlt években. Edzette az AS Romát, a Sampdoriát és a Cagliarit is. No meg a Sassuolot öt éven keresztül…

Mai egyetlen Serie A-s mérkőzésünk következik.

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Verona

A Verona a nyár folyamán egy sor játékostól kellett, hogy elbúcsúzzon, többségük kölcsönben szerepelt az egyesületnél, így Benassi, Favilli, Colley és Sturaro is távozott. Kölcsönben volt a gárdánál Federico Ceccherini, Ivan Ilic, Giangiacomo Magnani és Antonin Barak is, őket azonban klubjuktól megvásárolták. Magnanit épp az aktuális ellenféltől vették meg.

A csapatot elhagyta még Udogie és Marco Silvestri, valamint Matteo Lovato.

A tavalyi idényt a középmezőnyben zárta a Verona, és nagyjából idén is erre számíthatunk majd tőlük.

A csapat legnagyobb erősségei maradtak, Silvestri távozása ámbátor fájó, őt Lorenzo Montipo pótolhatja, a Serie B-be kipottyanó gárda kapusa kölcsönben tölti az idényt a sárgáknál.

Két fiatalt hoztak még fel az utánpótlásból, Bogdan Jocic és Matteo Cancellieri a két fiatalember. Utóbbi a felkészülés során lenyűgözte Eusebio Di Francescot, könnyedén a kezdőben találhatja majd magát a hétvégén.

Apropó, felkészülés: Bár messzemenő következtetést levonni nem lehet ezekből a találkozókból, a Verona csak egyszer szenvedett vereséget a Sampdoria ellen.

Ők már a kupában is játszottak, az első tétmeccs tehát megvolt idén. A Catanzarot fogadták az olasz kupában, hazai pályán nyertek 3-0-ra. A gólokat Günter és Lazovic szerezték, a harmadik találatot egy Catanzaro játékos juttatta saját kapujába.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.13.Serie A
sassuolo
3:2
verona
Serie A
2020.11.22.Serie A
verona
0:2
sassuolo
Serie A
2020.06.28.Serie A
sassuolo
3:3
verona
Serie A
2019.10.25.Serie A
verona
0:1
sassuolo
Serie A
2018.04.18.Serie A
verona
0:1
sassuolo
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo

Lehetett rá számítani, hogy a nyáron megpróbálják szétszedni a Sassuolot. Nagyon jó kis focit játszottak, nagyon jó kis focisták alkotják a keretet. Ám valahogy az áttörés sosem sikerült, többek között ezért is távozott Roberto De Zerbi a Shakhtar Donetskhez. Mert Bajnokok Ligájában akart részt venni.

A napokban jött a hír, hogy az Európa-bajnokságon részt vevő, ott aranyérmet nyerő Manuel Locatelli nem marad a neroverdinél. Ez azért várható volt, ám a célállomás végül nem Anglia lett, ahogy azt sokan jósolták, a bongyor középpályás maradt Olaszországban, és a Juventus játékosa lett.

Most a Sassuolonak már másra kell koncentrálnia: Meg kell próbálni megtartani másik nagy értéküket, Domenico Berardit. Állítólag őt is sokan szeretnék maguknál tudni.

Komoly távozók Locetellin kívül nincsenek, talán még Marlon vehető ebbe a kalapba, aki egykori mesterét követte Ukrajnába. Federico Di Francesco a SPAL-hoz, Giangiacomo Magnani a Veronához, míg Luca Mazzitelli a Monzához igazolt.

Az eddig kölcsönben a csapatnál levő Hamed Traoré meggyőzte a vezetőséget, 16 millióért kivásárolták a szerződéséből, az elefántcsontparti az Empolit hagyta el. Két másik kölcsönjátékos is lenyűgözte a zöld-feketéket: Maxime Lopez és Jeremy Toljan is végleg a Sassuolohoz került.

Rajtuk kívül pedig jött egy brazil a Grémioból, Matheus Henrique.

A felkészülésük jól sikerült, négy mérkőzést játszottak, kétszer nyertek és kétszer játszottak döntetlent.

Összefoglalás

A Sassuolo nekünk egy picit a szívünk csücske. Nem, megint elmondjuk, hogy ez nem befolyásol semmit, de mindig is tetszett az a játék, az a filozófia, amit ők képviselnek. Hogy Dionisi is ezt képviseli-e? Nemsokára kiderül, de valószínűleg igen, különben oda sem került volna a csapathoz.

Kezdjünk a hiányzókkal!

A Veronánál Marco Faraoni szereplése nem biztos, Kevin Lasagna pedig sérülés miatt biztosan kihagyja a meccset. Elől így Nikola Kalinicre lehet számítani, őt Antonin Barak és Mattia Zaccagni fogja támogatni, valamint Darko Lazovic és – ahogy mondtuk – Matteo Cancellieri.

A másik oldalon Matheus Henrique nincs még meccsre kész állapotban, Domenico Berardira sem lehet még számítani, ő még szabadságát tölti a hosszúra nyúlt Európa-bajnokság után. Peter Obiang sérült, Georgios Kyriakopoulos pedig eltiltott.

Locatelli távozásával nagy űr keletkezik a középpályán, ezt minden bizonnyal Davide Frattesi tölti majd be, aki tavaly még a másodosztályú Monzában volt kölcsönben, így viszont bejátszhatja magát a kezdőbe. Mellette fix helye lesz Maxime Lopeznek, előttük pedig van választék bőven: Boga, Haraslin, Djuricic, Berardi és Traoré, csatárként pedig Giacomo Raspadori, Ciccio Caputo, Gianluca Scamacca és Grégoire Defrel is bevethető.

Az elmúlt években ezt a párosítást a Sassuolo uralta, tízből hat párharcot nyertek meg, a Verona kétszer diadalmaskodott, és ezek mellett született két döntetlen is.

Érdekes meccs is kerekedhet ebből, mindkét csapat szeret támadni, a direkt futball hívei, amiből a semleges szurkolók is profitálhatnak.

Nem feltétlenül gólokban mutatkozik ez majd meg, hanem úgy en bloc a játék minőségében. Nem két olyan csapat lesz a pályán, akik betolnák a buszt a kapu elé.

Zsinórban háromszor vitték el a vendégek a három pontot a Marcantonio Bentegodiból, mi pedig úgy gondoljuk, hogy szűken, 1 vagy maximum 2 góllal most is jobbak lesznek. Másik tippünk pont ezért az, hogy csak a Sassuolo talál kapuba, harmadik pedig az, hogy a 2,5 gólt nem fogják a srácok elérni a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső