VfB Stuttgart – Arminia Bielefeld: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 20.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N N V V V
  • Mercedes-Benz Arena
  • Május 22. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arminia Bielefeld
Teljesítmény:
D D V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy láthatjátok ti is, egy-egy bajnokság hajrája sportfogadás szempontjából elég nehéz tud lenni. Szokták is mondani, hogy az első és az utolsó öt forduló a legnehezebb, ilyen-olyan okokból kifolyólag. Na most a végén vagyunk, konkrétan a Bundesliga utolsó fordulójában járunk, ahol a VfB Stuttgart – Arminia Bielefeld meccset vesszük górcső alá.

Igyekeztem olyan mérkőzéssel indítani a napot, aminek van tétje. Tudom, tudom, ezt már párszor mondtam a napokban, de a bajnokság véghajrája ilyen. Jobb, ha olyan mérkőzésre fogadunk, ahol van tét. Gondolom, ebben egyetértünk.

Márpedig itt van tét! Mindkét csapat számára. A Stuttgart és a Bielefeld is idén került fel az első osztályba, utóbbi nyerte a másodosztályt, előbbi pedig második helyen végzett.

Ehhez képest a Bundesligában fordult a kocka, és a Stuttgart sokkal stabilabb, bravúrosabb teljesítményt elérve az Európa Konferencia Ligáért küzd, míg az Arminia Bielefeld azért, hogy jövőre is az elsőosztályú bajnokság tagja legyen.

Kezdjünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart

Rosszul sikerült Marco Rose utolsó hazai mérkőzése a Gladbach kispadján. Az utolsó, mert a nyáron ő veszi át Edin Terzic helyét a Borussia Dortmundnál, így szeretett volna szépen búcsúzni a Borussia Parktól, még ha nézők nem is lehettek jelen. A búcsút elrontotta azonban a VfB Stuttgart, akikről az marad meg – többek között – az idei szezonból, hogy idegenben sokkal veszélyesebben játszottak és több győzelmet arattak.

Az ezúttal fehér felsőben játszó hazaiak kezdték jobban a találkozót, Alassane Plea helyzetével indult a meccs, a francia támadó kiszorított helyzetben lőhetett, de csak az oldalhálót találta el. Később ugyanő egy hosszú indítással léphetett meg, de Mavrapanos és Kobel együttes erővel megállították.

Tudjátok, kit nem lehetett megállítani? Christan Kramert, aki a lefújás előtt bonyolódott cselsorozatba a stuttgarti tizenhatoson belül. Akárhogy próbálták elvenni tőle a labdát nem sikerült, beadását pedig Lars Stindl szép mozdulattal lőtte be.

Úgy tűnt, a sérülésektől megtizedelt vendégeknek nem jut sikerélmény ezen a találkozón, de aztán a szünet után megemberelték magukat.

Többet támadtak, egy hangyányival, de többet birtokolták a labdát, és aztán öt perc alatt fordítottak. Mármint, öt perc alatt vágtak kettőt a meccs hajrájában. A japán válogatott, Wataru Endo csavarására csak csettinteni lehetett, majd a házi gólkirály, Sasa Kalajdzic tette bele a lábát Stenzel lapos lövésébe, ennek köszönhetően pedig a Stuttgart elrabolta a három pontot a Borussia Parkból.

Az utolsó forduló sorsolását nézve kevés esély mutatkozik arra, hogy a Stuttgart kilépjen jövőre a nemzetközi porondra, de legalább a remény él.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.20.Bundesliga
arminia bielefeld
3:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2020.08.29.Barátságos Mérkőzés
vfb stuttgart
2:0
arminia bielefeld
Barátságos Mérkőzés
2020.03.09.Bundesliga 2
vfb stuttgart
1:1
arminia bielefeld
Bundesliga 2
2019.09.27.Bundesliga 2
arminia bielefeld
0:1
vfb stuttgart
Bundesliga 2
2017.04.17.Bundesliga 2
arminia bielefeld
2:3
vfb stuttgart
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arminia Bielefeld – Hoffenheim

Ha a bent maradást nem is, de a biztosabb, megnyugtatóbb pozíciót kiharcolhatta volna magának az újonc győzelem esetén. Az ellenfél a Hoffenheim volt, ahol Andrej Kramaric arra készült, hogy beírja magát a történelemkönyvek hasábjaiba. A támadó 18 gólt szerzett ebben az idényben, ennél többet senki nem rúgott a Bundesligában, de a támadó most az élre tört, méghozzá nagyon hamar.

Öt perc alatt kontrázták le a bielefeldi védelmet Adamyannal karöltve, ketten passzoltak ki négy hazai védőt, mielőtt Kramaric a hálóba passzolt. Ezzel átadta a múltnak Vedad Ibisevic 12 éves rekordját.

Bevallom őszintén, nem tudtam, hogy Andreas Voglsammer ennyire jó pontrúgások tekintetében. A csatár lehetőséget kapott egy szabadrúgás elvégzésére a 23. percben, és gyönyörűen lőtte ki a jobb felsőt, szegény Philipp Pentke akkor sem tudott volna védeni, ha kétszer ilyen hosszú a keze. Na jó, túlzok…

Pentke egyébként a legidősebb hoffenheimi, aki valaha pályára lépett, és a második félidőben megmutatta, hogy a lenyugvó napnak is van ereje. Akpogouma akart hazafejelni egy labdát, csak épp azt nem vette észre, hogy mögötte áll Voglsammer, aki most kevésbé célzott jól, a rutinos portás szögletre mentett.

Később Fabian Klos fejesét is hárította a kapus, de Stefan Ortega sem akart lemaradni, ő a fizika törvényeit meghazudtolva védte Kramaric bólintását. Akármi is legyen a szezon vége, szinte biztos vagyok benne, hogy a latinos nevű, ám német állampolgárságú kapus jövőre nem a Bielefeldben folytatja.

A győzelem nem lett meg, nézzük, mi kell ahhoz, hogy a Bielefeld bent maradjon!

Összefoglalás

Először is az, hogy a Werder Bremen ne nyerjen hazai pályán a Mönchengladbach otthonában. Kohfeldt együttese nyomott egy inverz szezont. Tavaly reménytelen helyzetből kapaszkodtak vissza csodával határos módon, most meg biztonságos helyzetből zuhantak vissza az osztályozós helyre.

Az lesz Marco Rose utolsó meccse, még annyit megtehet a csapatáért, hogy az EKL-be juttatja őket. Ez így is visszaesés a Bajnokok Ligájához képest, de akkor is valami…

Amennyiben a végén pontazonosság áll fent, akkor a helyezésről a gólkülönbség dönt, ami az újoncnál most -28, míg a brémaiaknál -19, ergo akkor bajban lennének Klosék, nekik kéne a BuLi 3. helyezettjével megmérkőzni.

Ne csak a kiesésről, az EKL-ről is beszéljünk. A Gladbach tehát versenynben, ők a Brémával csapnak össze. Az Union Berlinhez – ők állnak amúgy a legjobban – az RB Leipzig látogat, a Stuttgart meccséről épp most beszélgetünk, a Freiburg pedig Frankfurtba utazik.

No, közülük kerül ki az a csapat, aki az újonnan induló harmadikszámú ligában szerepelhet. Ha csak a papírforma alapján kéne döntenem, akkor a Borussia Mönchengladbach együttesét mondanám favoritnak.

A Stuttgart meg fogja próbálni legyőzni a Bielefeldet, halványan él még a remény, miért ne próbálnák meg? Nehezíti a dolgukat, hogy hosszú a sérültek listája, köztük alapemberek, például Silas Wamangituka és Nicolás Iván González.

De nem kell félni, amíg pályán van Sasa Kalajdzic, aki már 16 gólnál jár, pedig az ősszel nem számított kezdőjátékosnak.

A Bielefeldnél csak egy eltiltott van, méghozzá Anderson Lucoqui.

Nehéz meccs lesz, de véleményem szerint a Stuttgart jobb csapat. Az otthoni mérleg az, ami egy kicsit megijeszt, de maradok a hazai győzelemnél!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső