VfB Stuttgart – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 03.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V V V V N
  • Mercedes-Benz Arena
  • Május 07. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
V V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Innentől kezdve pénteken rendezett bajnokikkal fogunk foglalkozni, de holnap még visszaugrunk az európai kupaporondra is. Első bajnokink a VfB Stuttgart – Augsburg találkozó lesz. Két igazán rossz formában levő együttes, akik közül csak a hazaiak vannak viszonylag biztonságos helyen, az Augsburg még nagy bajba is kerülhet, ha nem szedik össze magukat. De bajban lehet még a Werder Bremen és a Bielefeld is. A koronavírus lockdown után visszatérő Hertha BSC-nek három találkozót kell pótolnia, ők jó eséllyel elkerülnek az utolsó előtti helyről, szóval tartogat még izgalmat nekünk a német bajnokság.

A Stuttgart nagyszerűen kezdett, rájuk aggatták az év meglepetéscsapatát, de az utolsó négy meccsük nagyon nem jól sikerült, egyhuzamban elveszítették ezeket a találkozókat. Nem volt könnyű dolguk, a Dortmund – Wolfsburg – Leipzig trióval kellett többek között megmérkőzniük.

Itt az idő, a lehetőség a javításra. Az Augsburgot hazai pályán legyőzni szinte kötelező, és a szurkolók nem is fogadnak el semmilyen eredményt, csak a győzelmet.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – VfB Stuttgart

A vártnál nehezebb dolga volt a Julian Nagelsmannt nyáron elveszítő hazaiaknak – a fiatal edző a Bayer München kispadjára ül le Hansi Flick távozása után -, pedig aztán kaptak könnyítést a Stuttgarttól.

Konkrétan arra gondolok, hogy Naouirou Ahamada, a vendégek 19 éves játékosa a 14. percben csúnyán beleszállt talppal Amadou Haidara sípcsontjába. A játékvezető a videó megnézése után azonnal kiállította a franciát.

És az emberelőny ellenére képtelenek voltak betalálni a lipcseiek az első félidőben. Egyedül Christopher Nkunku volt az, aki próbálkozott, Gregor Kobel átjátszhatatlan volt viszont.

Nem úgy a második félidőben, ahol a hazaiaknak 18 másodpercre volt szükségük. Dani Olmo ívelte be jobbról a labdát, Amadou Haidara pedig nagy lendülettel, erőből bólintott a kapu bal oldalába.

Kobel a gól után – amiről amúgy nem tehetett – újra falat vont a kapu köré. A 63. percben Angelino bombáját hatástalanította, majd a kipattanót Dani Olmo lőtte kapura, a fiatal svájci portás ebbe is belevetődött. Nagy jövő előtt áll Kobel, már most jegyezzük meg a nevét.

Viszont bármennyire is jól védett a kapus, a Stuttgart újabb gólt kapott, most tizenegyesből: Emil Forsberget rúgták fel a tizenhatoson belül, a sértett magabiztosan lőtte be a második lipcsei találatot.

A kiállítás miatt a stuttgartiak sorsa nagyon gyorsan megpecsételődött, a Leipzig hozta a kötelezőt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.10.Bundesliga
augsburg
1:4
vfb stuttgart
Bundesliga
2019.04.20.Bundesliga
augsburg
6:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.12.01.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
augsburg
Bundesliga
2018.02.18.Bundesliga
augsburg
0:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2017.09.23.Bundesliga
vfb stuttgart
0:0
augsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – Köln

Na, a végére megtáltosodik a Köln? Nagyon úgy tűnik. Nem akarnak kiesni, amit azt hiszem, mindenki meg tud érteni. Villámrajtot vettek az Augsburg elleni bajnokin, fél óra elteltével már három góllal vezettek. Ehhez képest a meccs mégsem lett sima, a hazaiak felálltak a padlóról, hogy aztán a lefújás után visszaessenek.

Ondrej Duda volt a találkozó legjobbja, az egykori Hertha-játékos duplázni tudott. Övé volt az első gól, egy nem is kicsi gól. Bedobást végezhettek el a sárgamezes vendégek, Skhiri kapta a labdát, beadta, a tizenhatos vonalán álló Duda meg kapásból bombázott az augsburgi kapu bal felső sarkába.

A 23. perc hozta meg a következő találatot. Schmitz középre adott labdáját Florian Kainz passzolta be, a kulcs pedig az volt, hogy Marius Wolf átlépte a labdát, ezzel két védőt is elküldött szotyiért.

Tíz perc múlva meg már 0-3-at mutatott az eredményjelző. Ismét egy jobboldali akció, ismét egy középre passzolt labda, ismét egy gól. Wolf most „valódi” gólpasszt adott, Duda meg meglőtte a második találatát.

Heiko Herrlich arcán minden látszódott, csak a boldogság nem. Cserékkel igyekezett lendületet vinni a csapat játékába (már az első félidőben kettőt cserélt), és ez sikerült is. 54 perce ment a meccs, amikor megszerezték a szépítést, Robert Gumny közeli lövése talált utat a hálóba, nyolc perccel később pedig már 2-3 volt az állás, Ruben Vargas talált be.

Viszont teljesen felállni, pontot menteni nem sikerült, az elképesztően fontos három pontot a Köln szerezte meg.

Összefoglalás

Az esetek nagy részében a két csapat szinte elvegetált a múltban egymás ellen. Nulla gól vagy egy gól, semmi különös. Aztán egyszer csak vérszemet kap valamelyikük, és megszórja az ellenfelet. 2019-ben az Augsburg 6-0-ra nyert, most ősszel pedig 4-1 lett az eredmény, de ekkor már a Stuttgartnak.

Azt tudjuk, hogy jó a Stuttgart idegenben, de vajon odahaza is meg tudják szórni Finnbogasonékat? Az elmúlt két meccsen nem sikerült nyerniük, azelőtt viszont zsinórban háromszor is. Mi látunk abban fantáziát, hogy Matarazzo fiai otthon tartják a három pontot.

Az Augsburg az egyik legrosszabbul teljesítő csapat a Bundesligában, ha az idegenbeli statisztikáikat megnézzük, látható, hogy összesen – tehát 15 meccs alatt – csak 12-szer tudtak hálóba találni, ellenben kaptak 22 gólt…

Ők is nyeretlenek már egy ideje, nekik négy vereségük van távol az otthonuktól.

A csapatból Rani Khedira és Tim Civeja fog hiányozni, míg a Stuttgart csapatából egy fokkal többen. Ahamada eltiltott, Daniel Didavi, Al Ghaddioui, Sosa, Nicolás Iván González, Kaminski, Mangala, Silas Wamangituka és Lilian Egloff pedig sérült. Szép, hosszú lista.

A kongói Wamangituka egyébként az egész szezonra kidőlt, ami azért szörnyű hír, mert remek szezont futott az univerzális játékos.

A rengeteg hiányzótól függetlenül – még így is – jobb csapatnak tartom a hazaiakat, akiknek most már muszáj lesz kilábalni ebből a gödörből. És reményeim szerint meg is fogják tenni. Nem várok csodát, nem várok 4-5 gólt a Stuttgarttól, de egy Sasa Kalajdzic találatot joggal várok el.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső