VfB Stuttgart – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N D N V V
  • Mercedes-Benz Arena
  • December 14. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az angol meccsek után folytassuk a németekkel, elsőként a VfB Stuttgart – Bayern München mérkőzést vesszük górcső alá, de ma még szó esik egy kiesési rangadóról (Bielefeld – Bochum), jön a Wolfsburg, valamint a Hertha BSC.

A Stuttgart sokkal gyengébben teljesít, mint tavaly, ebben az is közre játszik, hogy két fontos játékosuktól (Gregor Kobel és Nicolás Iván González) megváltak, illetve a szezon kezdete óta komoly sérüléshullám szalad át a csapaton, ami még mindig tart.

Még tavaly, az idény végén említettük, hogy ez a Stuttgart akkor már nyertese lesz az átigazolási szezonnak, ha egyben tudja tartani Matarazzo Pellegrino a csapatot. Ez csak félig-meddig sikerült. De ahogy épülgetnek fel a srácok, úgy javul a csapat minősége is majd. A hétvégén például a Volkswagen Arénából hozták el a három pontot.

Most kemény dió következik, hiszen az éllovas, a rekordbajnok, a lassan verhetetlennek megbélyegzett Bayern München érkezik hozzájuk. Akik eléggé megszenvedtek Szalai Ádám együttese ellen, a Mainzot csak nagy nehézségek árán tudták kétvállra fektetni.

Az esélyek egyértelműek, mégsem hisszük, hogy a Bayern csapatának olyan nagyon könnyű dolga lesz majd Silas Katompa Mvumpáékkal szemben. Tudjátok, ő az a kongói fickó, aki tavaly még Silas Wamangituka néven szerepelt, nem is rosszul. Aztán kiderült, hogy nem ez a neve. És nem is ennyi idős… Na mindegy, elkalandoztam, folytassuk a napot a VfB Stuttgart – Bayern München mérkőzéssel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – VfB Stuttgart: 0-2

G.: Mavropanos, Förster

Egyre nagyobb a gond a Wolfsburg háza táján. Florian Kohfeldt három győzelemmel nyitott, majd a Bielefeld elleni iksz óta csak veszít csapata. Most a Stuttgart vitte el tőlük a három pontot úgy, hogy a svábok ez idáig nyeretlenek voltak saját stadionjuktól távol. Nem tudni, hol a lejtő vége. A vendégek örülhetnek ennek a sikernek, mert legyen a Wolfsburg bármilyen rossz passzban, attól még ők az erősebb csapat…

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Bornauw, Otávio – Steffen, Vranckx, Arnold, Waldschmidt – Weghorst, Nmecha

VfB Stuttgart:

Müller – Mavropanos, Anton, Ito – Massimo – Endo, Karazor, Mangala, Coulibaly – Förster, Marmoush

Több probléma is van a Wolfsburg háza táján, de az egyik legnagyobb az, hogy a gólfelelősőknek nem nagyon megy a játék. Lukas Nmecha próbálja hátán vinni a csapatot, de egyedül kevés ő ide. Nem kap támogatást Wout Weghorstéktól, a holland ritka gyengén kezdett, nem nagyon talált még magára.

A Lille elleni hazai 1-3 után szerettek volna a Bundesligában vigasztalódni Kohfeldték, azonban a Stuttgart hamar kedvét szegte a zöldmezeseknek. Akiktől az első lövést jegyezhettük fel, de Luca Waldschmidt kísérlete egyáltalán nem volt jó, méterekkel szállt fölé.

A túloldalon Konstantinos Mavropanos már sokkal jobban célzott, pedig ő védő, akinek nem igazán dolga a gólszerzés, ellentétben Waldschmidttel. A 25. percben jártunk, amikor egy baloldali akció végén a középre adott labdát nem tudta Marmoush jól átvenni, ezért lekészítette azt lövésre görög védőtársának. Gyönyörű 24. születésnapi ajándékot kapott saját magától Mavropanos, 18 méteres lövése a pipában kötött ki.

Öt perccel később Maximilian Arnold révén majdnem egyenlítettek a hazaiak, 16 méteres, nagy erővel meglőtt szabadrúgását Müller tudta bravúrral védeni.

Nem csoda, hogy a szünetben fel-felharsant a füttyszó, bár kevesen voltak a Volkswagen Arénában, az a kevés is jól ki tudta fejezni az érzéseit.

A helyzet nem javult a második félidőre nem javult, sőt… A VfB Stuttgart együttese egy óra elteltével növelni tudta előnyét, Tanguy Coulibaly megpattanó beadását Philipp Förster belsőzte Koen Casteels mellett a kapuba, 0-2.

És mindennek tetejébe a vendégek még kaptak egy tizenegyest is a mérkőzés hajrájában, Max Arnold kezét érte a labda egy beadásnál. A büntetőt Omar Marmoush végezte el, méghozzá borzasztóan. Panenkázni akart a támadó, de túlságosan alábökött a labdának, ami így kijött a felsőlécről, a kipattanót pedig Hiroki Ito bombázta fölé. Egy kicsit kisebb arccal háromgólosra duzzadhatott volna az előny, Matarazzo Pellegrino bizonyára megfeddte játékosát a mérkőzés után.

De bizonyosan nem annyira, hogy elmenjen Marmoush kedve, hiszen első győzelmét aratta a Stuttgart idegenben, ezzel a három ponttal maradtak a 15. helyen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.20.Bundesliga
bayern münchen
4:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2020.11.28.Bundesliga
vfb stuttgart
1:3
bayern münchen
Bundesliga
2019.01.27.Bundesliga
bayern münchen
4:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.09.01.Bundesliga
vfb stuttgart
0:3
bayern münchen
Bundesliga
2018.05.12.Bundesliga
bayern münchen
1:4
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Mainz: 2-1

G.: Coman, Musiala ill. Onisiwo

Bo Svensson együttese meglepte a bajorokat, de a végén csak bejött a papírforma, három ponttal gazdagodtak Robert Lewandowskiék. Akik továbbra is vezetik a Bundesligát, ráadásul még az előnyüket is növelni tudták, hiszen a Dortmund elhullajtott két pontot Bochumban, az észak-rajna-vesztfáliai rangadón. Most, hogy nincs Schalke 04, ez lett a Ruhr-vidéki derby… Elkalandoztam. Maradjunk a témánál, következzen az összefoglaló!

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Lucas, Davies – Musiala, Tolisso – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

Mainz:

Zentner – Bell, Hack, Niakhaté – Widmer, Stach, Caricol – Barreiro Martins, Lee – Burkardt, Onisiwo

Nagyon várhatta a mérkőzést a Bayern München gólfelelőse, Robert Lewandowski eddig 19-szer vette be a Mainz kapuját, mondhatni, ez a csapat a kedvenc ellenfele a lengyel gólgépnek.

Két izmos lövéssel indított a hazai együttes az Allianz Arénában megrendezett mérkőzésen, ahol egyébként nem voltak nézők, zártkapus volt az esemény, hiszen Németország ismét szigorított.

Benjamin Pavard löketét Zentner kapus tolta ki, éles szögből érkezett a bomba, de a hosszúba pont befért volna. Nem szabadult fel a Mainz kapuja, ugyanis a kipattanó Alphonso Davies elé került, aki előbb lyukat rúgott, majd centikkel lőtt a jobboldali kapufa mellé.

Ilyen támadásokat, lövéseket a bajoroktól aztán ritkán láthattunk a folytatásban…

A 22. percben aztán jött a hangzavar, már amennyire annak lehet nevezni néhány tucat mainzi játékos és stábtag üvöltését. Ennek az üvöltésnek az oka egy gól volt, amelyet Karim Onisiwo szerzett. Kingsley Coman eladott labdája után Anton Stach kerülte meg Pavard-t, középre passzolt, Burkardt keresztbe ívelt, Onisiwo meg védőjét megelőzve bólintott a kapuba.

A félidő hátralévő részében több érdekesség már nem történt, 1-0-ra vezetett meglepetésre a Mainz.

Aztán a második félidőre sikerült összeszednie magát a címvédőnek. No nem nagyon, épp csak annyira, hogy megfordítsa az állást. Az 53. percben Corentin Tolisso nagyszerű labdával ugratta ki az első gólnál hibázó Kingsley Comant, a francia játékos remekül vette át a játékszert, majd Zentner lábai között kiegyenlített.

A második, győztes gólt pedig a 18 esztendős Jamal Musiala szerezte, aki a 74. percben Benjamin Pavard labdáját vette át 16 méterre a kaputól, majd a jobb alsóba továbbított.

Ezúttal nem villogott a Bayern München, de nem is volt rá szükség, így is behúzták a találkozót…

Összefoglalás

Matarazzo Pellegrino keretében még mindig lehetne kis híján csinálni egy külön 11-et a sérültekből. Ha valaki visszatér, szinte fix, hogy más megsérül. Roberto Massimo például a Wolfsburg ellen sérült meg, míg Chris Führich holnap este újra a csapatban találhatja magát.

Sérült még Fabian Bredlow és Naouirou Ahamada, Philipp Klement koronavírusos lett, Enzo Millot, Mohamed Sankoh, Erik Thommy és Sasa Kalajdzic pedig sérültek.

Momo Cissé és Lilian Egloff is egyre közelebb a visszatéréshez, talán a kispadra már hamarosan – akár holnap – leülhetnek.

A Bayern Münchennél Eric Maxim Choupo-Moting és Joshua Kimmich fertőződtek meg, még egyelőre nem térhettek vissza a többiek közé.

Julian Nagelsmannak három további hiányzóval kell számolnia: Marcel Sabitzerrel, Josip Stanisiccsel és Leon Goretzkával.

A kezdőcsapatot illetően így változásra nem számítunk a vendégektől, és a hazaiaknál is csak Massimot kell helyettesíteni, minden más változatlan marad. Szerintünk.

A Stuttgart idén inkább otthon gyűjtögeti a pontokat, ellentétben a tavalyi évvel, amikor igazi bravúrcsapat voltak, akik idegenből hozták a meccseik jó részét.

Tavaly a bajorok összesen hét gólt vágtak két meccsen a sváboknak, odahaza 4-0-ra nyertek, míg idegenben 3-1-re. A Stuttgart 2010 óta minden meccsét elveszítette saját stadionjában a Bayern ellen, most sem számíthatnak sok jóra.

Ez a Stuttgart már nem az a Stuttgart. De sűrű napok vannak a Bayern München mögött, a Mainz ellen pedig látszott, hogy mennyire elfáradtak. Épp ezért most sem várunk sziporkázó teljesítményt a bajoroktól, és egy kifejezetten veszélyes tippel készültünk. Nem mondjuk azt, hogy a Stuttgart pontot vagy pontokat szerezhet, de azt igen, hogy megnehezítik majd az élen álló Bayern München dolgát. Két és fél gól alatti eredményben bízunk a szünet előtti utolsó előtti fordulóban. Az odds nagyon magas, a kockázat is. De kockázat nélkül nincs győzelem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső