VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 12.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N V N V D
  • Mercedes-Benz Arena
  • Január 16. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy német tipp, aztán egy olasszal zárjuk a keddet, hogy aztán újult erővel kezdhessük a szerdát. A választottam a VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach mérkőzés lesz, ahol egész príma oddsokat kaptunk a fogadóirodáktól, vétek lenne nem fogadni erre a meccsre. Itt már egy kicsit spoilerezni fogok, hogy kit tartok esélyesebbnek, legyen elég két kis apró infómorzsa: A VfB Stuttgart még nem nyert hazai pályán, a Gladbach pedig 3-2-re verte legutóbb a Bayern Münchent. És kettő fölötti szorzó jár a győzelmükre. Megéri vetni egy pillantást az esélyekre, nem igaz?

Gyorsan azért azt hozzátenném, hogy ne rohanjon mindenki azonnal a Gladbach győzelmére fogadni, mert a Stuttgart mindezek ellenére veszélyt jelenthet, ők a legpozitívabb csalódás (az Union Berlin mellett) eddig, újoncként nem semmi, amit játszanak. Főleg idegenben…

Nem húzom az időt, vessük bele magunkat a beharangozóba!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Augsburg – VfB Stuttgart

Idegenben remekül szerepel az újonc – ez nem mondható el a hazai meccsekre -, így kalkuláltunk azzal, hogy az Augsburggal is el tudnak bánni. Így is lett, nagyon simán, 4-1-re nyert Matarazzo legénysége.

A vezetést a tizedik percben meg is szerezték, miután Oxford szabálytalankodott Klimowicz-cal szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a sípjába fújt. Nicolás Ivan González nem rettent meg a feladattól, és a jobb alsóba gurított, míg Gikiewicz a másik oldalra.

Öt perccel később Daniel Caligiuri távoli szabadrúgása után dőlt össze majdnem a kapu, a felsőlécről azonban kifelé pattant a labda.

A következő gól a 29. percben esett, és ezt is a vendégek rúgták: Sousa szaladt el a balszélen, a közelében egyetlen Augsburg játékos sem volt, a középpályás az érkező Silas Wamangituka elé tálalt, ő meg a bal alsóba helyezett az elé vetődő védőktől mit sem zavartatva magát. Silasnak ez volt a 8. gólja, ezzel pedig tovább növelte előnyét a házi gólkirályi címért folyó versenyben.

A második félidőben nagyon hamar, fél perc alatt sikerült a szépítés, Vargas labdáját Marco Richter közelről vágta a kapuba. Ezzel újra nyílttá vált a mérkőzés, de csak egy darabig, mert a 61. percben González hosszúra ívelt labdáját Gonzalo Castro belsőzte a kapuba. A bíró egyébként először les miatt nem adta meg a gólt, de a visszajátszások kisegítették, így 3-1-gyel folytatódhatott a csata.

Két emlékezetes momentum volt még a meccsen: Richter kiállítása és Daniel Didavi gólja. A hazaiak gólszerzője a meccs hajrájában gyűjtötte be második sárgáját, Didavi pedig a mérkőzés hosszabbításában szerezte meg a vendégek negyedik gólját.

Nagyon jó játékkal, szép gólokkal, megérdemelten nyert az újonc.

Előző 5 meccs eredménye
2019.04.27.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
gladbach
Bundesliga
2018.12.09.Bundesliga
gladbach
3:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.02.11.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
gladbach
Bundesliga
2017.09.19.Bundesliga
gladbach
2:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2016.10.25.Német Kupa
gladbach
2:0
vfb stuttgart
Német Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Bayern München

Valljuk be, nem sokat fizettünk volna azért, hogy a Borussia Mönchengladbach megnyeri ezt a találkozót, mi sem úgy gondoltuk, hogy ez sikerülni fog. Aztán az első félidő közepén még annyi esélyét sem láttuk a hazaiak sikerének. És megtörtént a csoda, a Gladbach előbb az első félidőben ledolgozta kétgólos hátrányát, majd a második félidő elején a győztes gólt is megszerezte. Lássuk, hogy is történt mindez:

Az első húsz perc gól nélkül telt, utána Florian Neuhaus egy Bayern akció során leheletfinoman ugyan, de kézzel simított végig a labdán, a sasszemű játékvezető egy kis videózás után tizenegyest ítélt a vendégeknek, amit Robert Lewandowski könnyedén váltott gólra.

Hat perccel később még jobban égett a ház, Goretzka remekül eltalált labdájával már 0-2-t mutatott az eredményjelző.

Marco Rose gondterhelten vakarta a szakállát, de a 35. percben egy kicsit fellélegezhetett, Lars Stindl fantasztikus labdája után Jonas Hofmann került helyzetbe és ügyesen gurított Neuer mellett a kapuba. Tíz perccel később, de még mindig az első félidőben pedig az egyenlítő találat is megszületett, ismét a Stindl – Hofmann kettős hozta össze a gólt, a forgatókönyv pedig egy az egyben ugyanaz volt, mint a szépítésnél. Egy elképesztő Stindl labda, és egy higgadt befejezés Hofmanntól.

A szünet után egyből maguk javára fordították a meccset a hazaiak, Florian Neuhaus javította az első félidei hibáját és a 49. percben gyönyörű gólt csavart a jobb felsőbe.

Hiába támadott aztán a Bayern München, többször nem tudtak túljárni a Gladbach védőinek eszén, fantasztikus fordítás volt.

Összefoglalás

Nem szabad félvállról venni a hazaiakat, ezt már talán mondtam, annak ellenére, hogy pocsék a hazai mérlegük: Négy döntetlen és három vereség.

És nem szabad elbízni magát a Gladbachnak csak azért, mert fordítani tudtak a Bayern ellen. Ettől függetlenül, ha most azonnal választanom kellene, akkor egyértelműen a vendégekre fogadnék.

Túrjunk még bele egy kicsit a statisztikába: Hofmannék ebben a szezonban már többször megégtek hazai pályán, idegenben pedig még gyengébben teljesítenek.

Van egy nagyon érdekes adat, az utóbbi hat meccsükön egyaránt a hazai csapat nyert. A döntetlen elég ritka az utóbbi időben, viszont, ha régre is visszanyúlunk, akkor azért találunk bőséggel. De az számunkra jelen esetben irreleváns.

Nincs komolyabb hiányzó, egyik oldalon sem. Nagy valószínűséggel ugyanazok a kezdő tizenegyek lépnek pályára.

Eljött a döntés ideje, én pedig nem tudok engedni az eredeti elképzelésemből. Erős most a Stuttgart, így a hazai gól nem egy őrült gondolat, ahogy a vendégek is minden bizonnyal betalálnak, a mindkét fél szerez gólt jó lehet, de én mégis megkockáztatom a Borussia Mönchengladbach győzelmét.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső