VfB Stuttgart – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 10.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V V N V V
  • Mercedes-Benz Arena
  • Február 13. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
V V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt a mindenségét neki, mekkora meccs lesz ez. Komolyan, számomra ez lesz a forduló leginkább várt meccse, két középcsapat összecsapása, a VfB Stuttgart – Hertha BSC. Megannyi remek játékos, de ez a szezon inkább az újonc sikertörténete, semmint a Hertháé. A stuttgartiak második helyen végeztek a Bundesliga 2-ben, így kerültek fel, az Arminia Bielefeld mögött, akik most osztályozós helyen állnak, nem annyira megy a szekér, hozzájuk képest Pellegrino Matarazzo együttese szárnyal. Na, nem legutóbb, mert akkor Peter Boszék elég csúnyán elintézték őket, 5-2 lett a Leverkusen elleni meccs vége.

A Hertha pedig edzőt váltott, ki ne tudná, hogy újra Dárda Pál irányítja a kék-fehéreket?! Eddig ez sem egy sikertörténet, bár jelentős javuláson ment át a csapat, pontot nem tudtak sem az Eintracht Frankfurt, sem a Bayern München ellen szerezni. Lehet ezért őket hibáztatni? Szerintem nem.

Ez most viszont egy nagyon fontos mérkőzés Lukebakioék számára, ha rosszul alakulnak a dolgok, akár az osztályozós helyre is visszasüppedhetnek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart

Hát, ezzel a tippel befürödtem. Muszáj önkritikát gyakorolnom, ez most mellé ment. Méghozzá nagyon. Az jut eszembe, amikor az első fordulóban a Bayern – Schalke meccsen azt gondoltam, hogy 2,5 gólnál kevesebb lesz. Mennyi is lett? Ja, igen… 8-0. Ciki.

Van ilyen néha, bárkivel előfordulhat, de ezt ti is tudjátok. Foglaljuk inkább össze, hogy mi történt ezen a találkozón, hogy sikerült 5-2-es vereséget szenvednie az újoncnak.

Az első félidő már kétgólos hazai előnyt hozott, eléggé átjáróház volt a stuttgarti védelem. Először Leon Bailey lövése után született gól, na, nem a jamaikai volt a gólszerző, hanem az a Kerem Demirbay, aki a Kobelről kipattanó labdát besodorta a kapuba.

Bailey aztán egy „rendes” gólpasszt is adott társának, Demirbay a 36. percben növelte kétgólosra az előnyt.

Elszántan léptek pályára a fordulás után a vendégek, aminek meg is lett az eredménye, Sasa Kalajdzic szépített egy szép góllal. Kalajdzic egyébként a 22. percben lépett pályára, miután Nicolás Iván González nem tudta folytatni a játékot.

A Stuttgart azt gondolhatta, hogy visszatért a remény, de a Leverkusen ezen a délutánon nem ismert kegyelmet, Leon Bailey két (másfél) gólpassz után betalált, majd egy tökéletes kontra végén Florian Wirtz góljával már 4-1 volt az eredmény.

Még egyszer összejött a szépítés, ismét Sasa Kalajdzic talált be, de a találkozó végén, az új fiú, Demarai Gray beállította az 5-2-es végeredményt.

Ezúttal Silas Wamangituka nem brillírozott, González alig volt a pályán, de Sasa Kalajdzicot mindenképp ki lehet emelni a vendégektől.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.17.Bundesliga
hertha
0:2
vfb stuttgart
Bundesliga
2019.05.04.Bundesliga
hertha
3:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.12.15.Bundesliga
vfb stuttgart
2:1
hertha
Bundesliga
2018.01.13.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
hertha
Bundesliga
2017.08.19.Bundesliga
hertha
2:0
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Bayern München

Ezen a meccsen is éreztem a meglepetést, itt közelebb jártam az igazsághoz, de végül a Bayern, ha csak egy góllal is, de bezsebelte a győzelmet. Nem kell szépíteni, feljavultak a berliniek, és ezt nem azért mondom, hogy máris igazoljam Dárdai kinevezését vagy valami ilyesmi. De, aki látta a meccset, az biztosan egyetért velem.

Jhon Cordoba már az első tíz percben vezetést szerezhetett volna, de Manuel Neuer lábbal védett. Aztán a másik portás is főszerepbe került, de ő negatív szempontból, elütötte ugyanis a kilépő Leroy Sanét. Ritka, amikor Robert Lewandowski nem értékesít egy büntetőt, de most a ritka kivételek egyikét láthattuk, Rune Jarstein ugyanis javította hibáját, és kiütötte a lengyel tizenegyesét.

Ettől függetlenül, nyolc perccel később egy szerencsés gólt rúgott a Bayern, Kingsley Coman távoli lövése pattant fel úgy, hogy a kapus feje felett áthullott. Neuernek összesen hét alkalommal kellett játékba avatkozni, egyáltalán nem volt messze a Hertha egyenlítése. Ehhez a legközelebb Mattheus Cunha állt, aki Matteo Guendouzi labdájával törhetett kapura. Alábökött a labdának, ami elment Neuer mellett, de a kaput sem találta el. Hatalmas lehetőség volt.

Erre a teljesítményre már lehet építeni…

Összefoglalás

Gonzalo Castro után egy másik alapemberét veszítette el Pellegrino Matarazzo, a hírek szerint Nicolás Iván González nem léphet szombaton pályára. Oké, ez rossz hír, de ha azt nézzük, hogy a helyette beálló Kalajdzic hogy játszott…

Rajtuk kívül még négy játékos esett ki, de ők ketten a legfontosabb láncszemek.

A Herthánál a „szokásos” duó, Dedryck Boyata és Javairo Dilrosun nem bevethető, majd talán márciusban…

Nem megy otthon a Stuttgartnak, ezt már sokszor beszéltük, nemrég szerezték meg első győzelmüket, a szerény képességű Mainz kapitulált a Mercedes-Benz Arénában.

Azt gondolom, hogy a Hertha egy ilyen kerettel körülbelül a 6-7. helyen kellene, hogy álljon, abszolút negatív csalódás ez a teljesítmény. Talán Dárdai úgy összerázza őket, ahogy tette azt első regnálása alkalmával.

Egy edzőváltás általában jól szokott elsülni, valószínűleg azért kongatják a vészharangokat már most, mert a magyar edző első két meccsén nem jött össze a pontszerzés. De őszintén, mekkora különbség volt már a Bayern elleni meg mondjuk a Werder Bremen elleni meccs között? Szerintem ég és föld a kettő.

A gyenge hazai teljesítmény, González és Castro hiánya, és a Hertha legutóbb mutatott játéka miatt erőteljesen hajlok a vendégek győzelme felé. Az is elég jó lehetőségnek tűnik, hogy lesz legalább 2,5 gól, mindketten bírják a támadó futballt. Véleményem szerint Dárdai megszerzi első győzelmét, maradjunk ennél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső