VfB Stuttgart – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 21.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N N D N V
  • Mercedes-Benz Arena
  • Október 23. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Köln
Teljesítmény:
D V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A pénteki napon még két érdekesebb mérkőzést rendeznek a topligákban, ezek közül kezdésként a VfB Stuttgart – Köln találkozót próbáljuk megtippelni. Egy újonc és egy tavalyi újonc, akik megragadhatnak a legfelsőbb osztályban és valljuk be, ott is van a helyük a történelmük alapján. A hétvégén a stuttgartiak meglepetésre a fővárosban tudtak nyerni, míg a Köln egy döntetlent játszott, ezzel pedig megszerezték első pontjukat a bajnokságban.

Ezekről is szó esik, valamint azt latolgatjuk, miért lehet esélye a hazai csapatnak a győzelemre.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – VfB Stuttgart

Nem mondom, hogy nem lepett meg a találkozó végeredménye, mert akkor egy jó nagyot hazudnék. Füllenteni pedig nem szép dolog. Abszolút a Hertha győzelmére számítottam, hiszen Bruno Labbadia igazán helyre rakta a korábban csak szenvedő berlinieket.

Az első igazán nagy lehetőségből még csak egy kapufa született, de szinte azonnal jött a gól, Didavi szabadrúgását Kempf fejelte a berliniek kapujába. Ez a 9. perc eseménye volt. Egyébként a kapufát is a német támadó fejelte korábban.

A Hertha már az első félidőben is fölényben futballozott, több helyzetet tudtak teremteni, gólt azonban csak a Stuttgart tudott szerezni.

A második félidőben még nagyobb nyomás alatt volt Kobel kapuja, a Hertha rendületlen ment előre az egyenlítésért, de azért a másik oldalon is született helyzet. Kempf-nek nagyon ment fejjel, azonban 100 százalékos ziccerben sikerült mellé fejelni. Vagy vállalni, hiszen nagyon lecsúszott a labda a fejéről.

Kobel hibáját majdnem ki is tudták használni, a kapus ugyanis elveszítette a labdát nagyjából a saját ötösénél, azonban az érkező Hertha játékos lövésébe még beledobta magát, így javította saját felelőtlenségét.

Gonzalo Castro aztán a 68. percben mindent eldöntött. A Stuttgart szép támadását követően ő alakította ki a végeredményt egy távoli lövéssel.

Ezt követően már a berliniek is belátták, hogy nincs értelme tovább küzdeni, a Stuttgart is visszavett, így aztán már nem történt említésre méltó esemény.

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.04.Bundesliga
köln
2:3
vfb stuttgart
Bundesliga
2017.10.13.Bundesliga
vfb stuttgart
2:1
köln
Bundesliga
2017.01.11.Barátságos Mérkőzés
köln
0:0
vfb stuttgart
Barátságos Mérkőzés
2016.01.23.Bundesliga
köln
1:3
vfb stuttgart
Bundesliga
2015.08.16.Bundesliga
vfb stuttgart
1:3
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Eintracht Frankfurt

Nem várta túlságosan jó előjelekkel a Köln a hétvégi bajnokit, zsinórban három bajnoki vereséget szenvedtek el, míg a Frankfurt veretlen volt, két győzelem és egy döntetlen. Spoilerezek, a Frankfurt veretlen is maradt, de a Köln is megszerezte első pontját, magyarán mondva a találkozó döntetlennel ért véget.

Az első félidőről nagyon sok mindent nem tudok megemlíteni, egy André Silva lövésen kívül a félidő legvégén született egy gól, mivel Bornauw felvágta Kamadát a tizenhatoson belül. André Silva – ahogy általában – most is berúgta a tizenegyest.

A fordulás után a Köln nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és ennek nagyon hamar, az 52. percben meglett az eredménye. Ehizibue beadására a nyáron szerződtetett Ondrej Duda érkezett és kapásból lőtt Kevin Trapp kapujába.

És a gól után nem álltak le, majdnem sikerült átvenni a vezetést, de itt Trapp a helyén volt, szép mozdulattal tolta szögletre a kölni próbálkozást.

A végére még marad esélye a Frankfurtnak is a győztes gólra, de Younes lövését a gólvonal előtt álló Czichos blokkolni tudta, így mentette meg csapatát a biztos góltól. Maradt az 1-1, nagyjából igazságosnak mondható eredmény született.

Összefoglalás

Jó kis meccs ez sportfogadási szempontból, számtalan jó lehetőség közül választhatunk. Vegyük mindjárt sorra, hogy ki nyerheti a találkozót. Első blikkre azonnal rávágnám, hogy a Stuttgart. Amit a Hertha ellen csináltak, az félig-meddig a csoda kategóriába sorolható, nem nagyon várta senki, hogy Labbadia legénységét el tudják intézni.

Újoncként masszív csapatnak tűnnek, akik simán itt fognak ragadni, bár biztosat nem állíthatok, de ez egy nagyon valószínű forgatókönyv.

A Köln is jól indította a tavalyi bajnokságot, de a koronavírus-szünet utáni újrainduláskor nagyon beragadtak. Ennek majdnem kiesés lett a vége, és az idei szezont sem kezdték túlságosan meggyőzően.

Nézzük meg a közös meccseiket! Az örökmérleget tekintve a Köln jobban áll, 13-10-re vezet ebben, a maradék 13 meccsük végződött döntetlenre.

Utoljára 2018 márciusában játszottak, akkor a Stuttgart 3-2-re nyert idegenben. Azért ez már viszonylag régen történt…

A csapatoknál a sérülteket tekintve nem nagyon van változás, Förster és Mavrapanos továbbra sem lesz bevethető a hírek szerint, de mellette még öt stuttgarti nem fog tudni pályára lépni.

A Kölnnél ugyanez a helyzet, új sérült nincs, Florian Kainz és a válogatottól visszavonuló Jonas Hector nem tud játszani.

Én továbbra is azt gondolom, hogy a Stuttgart a mérkőzés esélyese, szívem szerint rájuk is fogadnék, de azért nézzük még meg a gólokat!

Ebben a szezonban nem volt még olyan meccs, hogy ne találtak volna a kapuba, ez a Köln esetében is csak egyszer fordult elő. Most is úgy gondolom, hogy van esély arra, hogy mindkét csapat betaláljon.

Jelenleg ez a két tipp életszerű, ezekre tudom azt mondani, hogy igen, bejöhetnek. Melyiket válasszam? Inkább a stuttgarti győzelmet, amelyre nagyobb esélyt látok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső