VfB Stuttgart – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 25.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
V V V V D
  • Mercedes-Benz Arena
  • November 26. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
D D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bevallom, több Európa-liga meccsről akartam írni nektek, de túlságosan dolgos volt a tegnap, ennyire futotta ezúttal. Majd legközelebb! De azért csüggedni nem kell, ma is itt vagyunk, és már a hétvégi bajnokikra fogunk fókuszálni. Négy meccset hozunk péntekről, négyet szombatról, természetesen a nagyobb bajnokságok kerülnek terítékre ismét.

Németországban kezdünk, ahol a VfB Stuttgart – Mainz találkozót vesszük szemügyre. Tavaly ez a meccs országos egyes lett volna, a Stuttgart – újonc létére – nagyon jól szerepelt, míg a Mainz négy edzőt elfogyasztva a kiesés ellen küzdött a véghajráig. Aztán Bo Svensson csodát művelt, és végül a csapat bent maradt. Szalai Ádám együttese idénre teljesen összekapta magát, míg a Stuttgart csapata a kiesés ellen küzd. Ha lehet ilyet mondani a bajnokság egyharmadánál.

Ha már szóba került Szalai: Nem játszik sokat a magyar válogatott csapatkapitánya, a bajnokságban rendre 10-15 perceket kap, a kupában jutott neki egy félidő.

No mindegy, térjünk rá a mostani mérkőzésükre, a Mainz célja ezt a pozíciót megtartani – így is abszolút túlteljesítenek -, a Stuttgart számára pedig nem lehet más a feladat, mint elkerülni a 14., osztályozót érő helyről…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart: 2-1

G.: Malen, Reus ill. Massimo

A mérkőzésről mi is írtunk, bár a kimenetelét nem mertük megtippelni, de azt igen, hogy legalább két és fél gól esik majd a találkozón. Ez szépen jött, ahogy ti is láthatjátok, végül a papírforma eredmény született, a sárga-feketék nyertek. Pedig reménykedhettek a stuttgartiak, hogy a Dortmund minden erejét a szerda esti Bajnokok Ligája meccsére összpontosítja. Ahol egyébként kikaptak, ezáltal kiestek… Pont ahogy mi is gondoltuk.

A kezdők:

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Brandt, Witsel, Bellingham – Reus, Malen, Hazard

VfB Stuttgart:

Müller – Mavropanos, Anton, Ito – Massimo, Endo, Karazor, Sosa – Forster, Mangala – Coulibaly

Pellegrino Matarazzo kétségbeesetten próbálja megtalálni azt a formációt és azt a kezdőt, ami elindíthatja őket a helyes úton. Most ismét több változtatás volt a kezdőben az előző fordulóhoz képest, pontot, pontokat szerezni viszont most sem sikerült. Pedig akár még lehetett is volna rá esély, mivel a Dortmundnál rengeteg a hiányzó, meg egyébként is, ahogy írtam, várt rájuk egy fontos csata a BL-ben.

A találkozó jól is indult a vendégek számára, bár a labda nem volt nagyon náluk, amikor igen, akkor néha-néha sikerült helyzetbe kerülni. Az első félidőt úgy hozták le, hogy több kaput eltaláló lövésük volt, mint a házigazdának.

Akinek amúgy kaput eltaláló lövése egyáltalán nem is volt, a legnagyobb lehetőséget Donyell Malen hagyta ki, a fiatal támadó – akinek az lenne a feladata, hogy a sérült Erling Haalandot helyettesítse – 10 méterről fejelhetett, nem is volt a kísérlet rossz. De közben mégis, mert nem lett belőle gól.

A túloldalon is volt egy hatalmas lehetőség, ott Gregor Kobelt kell megdicsérni, aki hihetetlen védést mutatott be, amikor Tanguy Coulibaly belsővel célozta meg a jobb felsőt.

A második félidő első tíz percében említésre méltó jelenet nem igazán volt, majd jött egy gyors gólváltás. Az 56. percben Donyell Malen 18 méterről lőtt kapura, miután a sárga-feketék türelmesen kipasszolták a vendég védőket, a hollandnak pedig még szerencséje is volt, Endon irányt változtatott a labda, ami miatt Müller nem tudott hárítani.

Kevesebb, mint tíz perccel később aztán az a Roberto Massimo egyenlített, aki a Bielefeld ellen gól ellen volt beoltva. Most nem, Karazor kiugratása után megverte egy csellel Hummelst, majd a jobb alsóba tekert, Kobel ugyan repült, de hiába. A svájci kapusnak egyébként ez egy különleges mérkőzés volt, hiszen tavaly még a Stuttgartot erősítette, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a svábok ennyire jól szerepeltek.

A meccsnek még nem volt vége, volt hátra fél óra, ami idő alatt a Dortmund még egyszer betalált. Kicentizték, a győztes találat a 86. percben esett, szerzője pedig a csapatkapitány, Marco Reus volt. Egy stuttgarti szögletből indult meg a kontra, Reus és Thorgan Hazard ketten játszották ki a vendégek védelmét, a belga lövését Florian Müller védte még, de pont a cséká elé paskolt, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie. A kapus aztán félig-meddig joggal kérdőn nézett társaira, hogy mégis hol kóricáltak?!

A Dortmund tehát nem könnyen, de nyert, a Stuttgart pedig még egy helyet hátrébb csúszott. Ez már kezd kétségbeejtő lenni, és Matarazzo is kezdheti félteni az állását.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.29.Bundesliga
vfb stuttgart
2:0
mainz
Bundesliga
2020.09.26.Bundesliga
mainz
1:4
vfb stuttgart
Bundesliga
2019.01.19.Bundesliga
vfb stuttgart
2:3
mainz
Bundesliga
2018.08.26.Bundesliga
mainz
1:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.01.20.Bundesliga
mainz
3:2
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – Köln: 1-1

G.: Burkardt ill. Ozcan

Elképesztően hektikusan teljesít a Mainz, jól kezdtek, volt egy erős visszaesés, majd most ismét sikerült elkapni a fonalat Bo Svenssonéknak. A Mainz úgy fogadta a Köln együttesét, hogy három mérkőzés óta veretlenek. A nap végére meglett a negyedik is, egy pontot tartottak otthon. Ez mondjuk nem feltétlenül a legjobb eredmény, a Köln idén megint a kiesés ellen fog harcolni. De ha azt vesszük, hogy a hazaiak célja a biztos bent maradás kiharcolása, akkor igenis lehet örülni az ilyen apró sikereknek is.

A kezdők:

Mainz:

Zentner – Bell, Hack, Niakhate – Widmer, Kohr, Caricol – Lee, Boetius – Onisiwo, Burkardt

Köln:

Horn – Schmitz, Kilian, Czichos, Hector – Ljubicic, Ozcan – Kainz, Duda, Uth – Modeste

Sokszor mondogattuk már – és biztosan nem vagyunk ezzel egyedül -, hogy a futball igazságtalan játék. Azért mondjuk ezt most is, mert a Köln az első félidőben 3-4 gólt is szerezhetett volna, sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, a Mainz meg első (és egyetlen) lehetőségéből betalált. Haladjunk sorban!

Az első helyzetet Ondrej Duda hagyta ki, aki kétszer is próbálkozhatott, mivel első lövését Zentner kivédte. Viszont a kipattanó is elé került, a mainzi kapus pedig még a földön feküdt. Az irányító egy kicsit túlfutott a labdán, ami miatt csak belekapni tudott, így hiába volt üres a kapu, Duda fölé lőtt.

Nem sokkal később Luca Kilian fejese szállt mellé, végül Anthony Modeste hagyott ki egy ordító ziccert. És akkor a kisebb lehetőségekről szó sem esett.

Ezzel szemben a Mainz nem igazán remekelt, mégis vezetést szerzett egy szép góllal. Az U21-es német válogatott kapitánya, Jonathan Burkardt a 41. percben Onisiwotól kapott labdát, megcsinált egy pimasz cselt védőjével szemben, majd a rövid sarokba gurított. Fifikás megoldás volt ez, az adta volna magát, hogy a támadó a hosszút célozza meg.

Rögtön a szünet után aztán egyenlített a Köln, a 47. percben a középső középpályás, Salih Ozcan talált be, Mark Uth beadása után fejjel vette be a mainzi kaput.

A fordulás után a Kölnnek ez volt az egyetlen helyzete, míg a Main rohamozott, szóval fordított félidőt játszottak a srácok.

Így bátran mondhatom, igazságos végeredmény született.

Összefoglalás

Nem tudni, mikor tud kilábalni ebből a sérüléshullámból a Stuttgart, de esetükben tényleg igaz a mondás, miszerint szegény embert az ág is húzza. Vegyük Sasa Kalajdzic esetét, aki úgy kellene ennek a csapatnak, mint egy falat kenyér. Alighogy felépült a koronavírusból, máris összeszedett egy vállsérülést, és további egy hónapra kidőlt. Lilian Egloff, Erik Thommy, Momo Cissé, Enzo Millot és Mohamed Sankoh szintén sérültek, Marc Oliver Kempf szereplése pedig kétséges. Ja, és ha nem a sérülés, akkor az eltiltás akadályozza Matarazzo munkáját, Tanguy Coulibaly szedte össze az ötödik sárgáját, ami eltiltással jár.

Egy eltiltottja van a vendégeknek is, Stefan Bell, aki szintén öt sárgát szedett össze. Jeremiah St. Juste, Niklas Tauer, Dominik Kohr és Anderson Lucoqui pedig sérültek.

Egyébként egy rég nem látott ismerőst újra a pályán köszönthetünk majd a hazaiaknál, Silas Katomba Mvumba (a.k.a Silas Wamangituka) felépült hosszú sérüléséből, illetve az eltiltása is lejárt, szóval most már van lehetőség őt újra köszönteni a gyepen.

Tavaly kettős győzelmet aratott a Stuttgart, otthon 2-0-ra, idegenben 4-1-re nyertek a Mainz ellen. Mondjuk az még egy teljesen másik csapat volt, Bo Svensson rendesen összerakta őket, talán idén nem lesznek kiesési problémáik. Bár a tavalyi Werder Bremen őszi szerepléséből kiindulva…

Nem hinném, hogy a hazaiak meg tudják nyerni ezt a mérkőzést. Tavaly is szenvedtek egyébként hazai pályán, és idén is kikaptak már háromszor sajátjaik előtt. A Mainz öt meccséből kettőt megnyert (Hoffenheim, Bielefeld), így most is látunk rá esélyt, hogy Szalaiék örüljenek a végén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső