VfB Stuttgart – Schalke 04: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 24.
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
N D V V N
  • Mercedes-Benz Arena
  • Február 27. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Schalke 04
Teljesítmény:
V D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Lassan a királykékek szurkolói lemondhatnak arról, hogy a következő szezont is a legjobbak között kezdik meg kedvenceik. A negyedik edzőváltás sem jött be, be kell látni, hogy ez a keret valószínűleg kevés a Bundesligához. Igen, a Schalke 04-ről beszélek, akik még mindig csak egyetlen győzelmet szereztek, összesen kilenc pontjuk van, és a legjobb bennmaradó hely is három győzelemnyire van.

És akkor most a VfB Stuttgart otthonába látogatnak, akik bár pontjaik jelentős részét idegenben szerezték, de vita ne legyen arról, hogy jobbak, mint a Schalke. Némelyik futballistájukat nyáron minden bizonnyal el fogják veszíteni, olyan jó teljesítményt nyújt González vagy épp Silas Wamangituka, hogy az lesz a csoda, ha meg tudják őket tartani.

A fogadóirodák nem is nagyon izgulják túl ezt a meccset, egyértelműen azt várják, hogy az újonc legyőzi Christian Gross csapatát. Őszintén? Mindenki ezt várja…

Vegyük górcső alá a VfB Stuttgart – Schalke 04 meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – VfB Stuttgart

Mielőtt az összefoglalót elkezdeném, hadd térjek ki egy dologra: A Stuttgart ebben az idényben eddig 29 pontot szerzett. Hazai pályán egy győzelmük van, összesen kilenc pontot szereztek, a többit meg idegenben. Elképesztő adat, nem?

Ebben már benne van a Köln ellen aratott győzelem is, merthogy Pellegrino Matarazzo csapata 1-0-ra győzni tudott a RheinEnergieStadionban.

Nem volt egy nagy meccs, nem igazán van miről beszámolni. Az első félidőben a kapusoknak egyáltalán nem volt dolga, de még a labdaszedőknek sem, mert az egész félidőben három kapu felé tartó lövés volt, ezek egyike sem talált kaput.

Kicsit többet birtokolták a vendégek a labdát, de nagy veszélyt ez nem jelentett.

A második félidőben legalább már háromszor is játékba kellett avatkozni, mindhárom alkalommal Timo Hornnak kellett védenie. Vagyis kellett volna, mert kétszer ugyan segített csapatán, de Sasa Kalajdzic fejesénél ő is tehetetlen volt. Egy szabadrúgásra emelkedett remekül a csatár, és csúsztatott a kapu bal oldalába.

Ha már megemlítettem Wamangitukát és Gonzálezt, mint értékes játékosok, akiket nehéz lesz megtartani, toldjuk meg ezt a listát Kalajdziccsal, aki immáron a 10. gólját szerezte az idényben.

Attól, hogy a Kölnnek kapura menő lövése nem volt, egy ziccer, egy nagy ziccer azért kimaradt. Egy védő mögé belőtt labdával robogott a kapuig Dennis, a Belgiumból kölcsönvett támadó, de túlságosan nagy gólt akart lőni. Ez lett a veszte, a lövése fölé szállt.

És a hivatalos statisztikákba a kapufa sem számít kaput eltaláló lövésnek, de a Kölnnek ebből is kijutott egy. Kobel csak nézte Salih Ozcan bombáját, de nem kellett játékba avatkoznia. Nem is tudott volna.

Ezek alapján a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, a Stuttgart azonban megszerezte idénybeli hatodik idegenbeli győzelmét.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.30.Bundesliga
schalke 04
1:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
schalke 04
0:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.12.22.Bundesliga
vfb stuttgart
1:3
schalke 04
Bundesliga
2018.01.27.Bundesliga
vfb stuttgart
0:2
schalke 04
Bundesliga
2017.09.10.Bundesliga
schalke 04
3:1
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Schalke 04 – Borussia Dortmund

Ruhr-vidéki rangadó, amire már nem illik a rangadó megnevezés. Sajnálatos, tényleg nagyon sajnálom, hogy idáig jutott a Schalke 04, akik nem is olyan régen még a Bajnokok Ligájában vettek részt. Egyre biztosabb a kiesés, és a hétvégi, Dortmund elleni vereség valószínűleg még inkább dehonesztáló hatással lehetett rájuk. Van még innen visszaút? Nem én leszek az, aki ezt biztosan megmondja, de… Az esélyek egyre csak csökkennek és csökkennek.

Nagyon könnyedén, a Veltins Arenában nyertek a sárga-feketék, az eredmény 4-0 lett. Szegény embert az ág is húzza, szokták volt mondani, és ez a Schalkéra most hatványozottan igaz. Fél óra elteltével szükségessé vált Fahrmann cseréje, aki egy ártalmatlan esetnél sérült meg, a hasát fájlalta. Erling Haaland űzte, hajtotta őt, de nem bántotta, Fahrmann a labda kirúgása, és az esés következtében sérült meg.

Tíz perccel a kapuscsere után pedig már 2-0-ra vezettek Terzicék.

Nem, nem gondolom úgy, hogy Langer tehetett a kapott gólokról, hiszen Jadon Sancho és Erling Haaland is parádés gólt rúgott. Különösen a norvég, aki egy beadást félig ollózva juttatott a kapuba. Parádés találat volt.

A második félidőben esély nyílt a szépítésre, de még a hazai kapufa sem volt a Schalkéval. Nem sokkal később pedig végleg eldőlt a meccs, Raphael Guerreiro a 60. percben lőtte a vendégek harmadik gólját, a végeredményt pedig Haaland állította be a meccs hajrájában, amikor Jude Bellingham passzát váltotta gólra.

Csúnya vége lett, pedig nem így indult. Nem látok sok esélyt a bennmaradásra. De most már nem ismétlem többször magam, ígérem.

Összefoglalás

Sasa Kalajdzic előtt megnyílt a lehetőség, hogy a házi góllövőlistán az élre törjön, Silas Wamangituka egy ideje nem talált be, Nicolás González sérült, így Kalajdzic biztosan a kezdőben fogja találni magát szombaton délután.

És kinek ne találna be, ha nem a sereghajtónak…

Attól függetlenül, hogy a Stuttgart csak egyszer tudott otthon nyerni, még toronymagas esélyese az összecsapásnak. Ahogy telik az idő, ahogy nem jönnek a pontok, egyre inkább reményvesztetté válik a Schalke csapata. 14 forduló van hátra, és eddig Gross is csak annyit tudott felmutatni, hogy legalább egyszer győzelemre vezette a csapatot…

Idegenbeli teljesítményük persze a bányászbéka feneke alatt van, ők a mezőny egyetlen csapata, akik még nem tudtak idegenben nyerni. Az az egyetlen 3 pont viszont emlékezetes volt, csak… Értitek…

Kérdéses, hogy Fahrmann tudja-e vállalni a játékot, nem igazán találtam róla információt. Ha nem, akkor jöhet a veterán Langer harmadik meccse. Biztosan forgolódott álmában az osztrák, pedig egyik gólról sem tehetett, de így beszállni egy meccsbe nem a legjobb érzés.

Nem húzom tovább az időt, González hiányában is, a gyenge hazai mérleg ellenére is úgy gondolom, hogy ezt a találkozót csak a VfB Stuttgart nyerheti meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső