VfL Bochum – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 05.
VfL Bochum
Teljesítmény:
N N V N N
  • Vonovia Ruhrstadion
  • Augusztus 06. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mainz
Teljesítmény:
N D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai második német meccsünket is szombaton játsszák, a VfL Bochum csap össze a Mainz együttesével. Mindketten jók voltak a tavalyi esztendőben, nem is tudom, melyikük szereplése volt a nagyobb meglepetés. A Mainz hazai pályán alakított ki egy igazi oroszlánbarlangot, ahol nem tudott sok csapat pontot szerezni, idegenben viszont gyengélkedtek, ennek okán pedig csak a felsőház végén jutott nekik hely. Ami egyáltalán nem rossz, tekintve, hogy a mögöttünk hagyott években leginkább a kiesés ellen küzdöttek.

A VfL Bochum pedig most került fel az élvonalba, és első évükben sikerült stabilizálni a játékukat, nagyon simán bent maradtak, míg a másik újonc utolsóként esett ki. Tegnap már említettem a Brentfordnál, most itt is megteszem: A második év vízválasztó lehet a Bochumnál is, most derül ki igazán, hogy ez a csapat mire képes.

Nem őket tartják esélyesnek a bukik, hiszen a Mainz győzelmére durván 2.20 körüli pénz jár, a Bochum sikeréért 3 feletti szorzót adnak, a döntetlen pedig 3.50 körül mozog.

Ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy melyiküknek sikerül jobban a szezonja. Próbáljuk meg kideríteni, nézzük, melyikük hogyan erősített, milyen volt az előszezon, és kik nem állhatnak a mesterek rendelkezésére!

Következzen a VfL Bochum – Mainz mérkőzés. A mai napra még egy Championship találkozót hoztam számotokra, valamint két meccset a Premier League-ből.

VfL Bochum

Semmi különöst nem csinált egyébként a VfL Bochum a tavalyi szezonban, a 13. hely valószínűleg azért ütött ekkorát, mert közben a Greuther Fürth – akikkel együtt jutottak fel – nagyon simán esett ki, utolsók lettek, és 34 meccsből csak hármat nyertek meg. Lehet, hogy ez az oka. Mindenesetre Thomas Reis együttese időnként jó focival rukkolt elő, és amennyiben idén is hozzák ezt a formát, ők már elégedettek lesznek.

A mesternek nem áll rendelkezésére annyi pénz, mint a BuLi csapatok többségének, okosan kellett megválasztania, hogy kiket igazol le. Segített a pénztárca helyzetén, hogy Armel Bella-Kotchapot, kulcsjátékosukat eladták tízmillió euróért a Southamptonnak.

Távozott még Milos Pantovic, Tom Weilandt, Sebastian Polter, Danny Blum, Robert Tesche, Moritz Römling, Saulo Decarli, valamint Jürgen Locadia és Herbert Bockhorn.

Elvis Rexhbecaj és Eduard Löwen kölcsönben voltak a Bochumnál, ők is leléptek.

Vannak azonban érkezők is, nem is kevés. Konstantinos Stafylidist kölcsön után végleg megszerezték, ahogy Philipp Förster is csatlakozott a Stuttgartból. Megvették Philipp Hofmannt, Jannes Hornt, Jacek Goralskit, Kevin Stögert, Jordi Osei-Tutut, és kölcsönvették Ivan Ordetset és Saidy Jankot. Ez nagyon sok játékos, és összesen a Bochum 750 ezer eurót kellett, hogy kifizessen értük.

Reis az edzőmeccsekben hisz, ezért kilenc találkozót is leszervezett. Szinte háromnaponként játszottak a fiúk, kiscsapatokkal, nagycsapatokkal egyaránt. És jól ment a szekér, mondjuk az Athletic Bilbao elleni 4-1 nem volt szép.

A kupában a Viktoria Berlin együttesét kellett megverniük, meg is tették, 3-0-ra. A gólokat Zoller, Asano és Hofmann szerezték.

Jacek Goralski nem fog még a csapatban bemutatkozni, mivel sérült, Jannes Horn szintén, Danilo Soares kérdéses, míg Tim Oermann szintén kiesett.

A várható kezdőcsapat:

Riemann – Gamboa, Lampropoulos, Ordets, Stafylidis – Zoller, Stöger, Losilla, Holtmann – Asano, Hofmann

Egymás elleni meccsek:

A tavalyi idényben háromszor is megmérkőztek egymással a felek, kétszer a bajnokságban és egyszer a kupában. Mindig az a csapat nyert, amelyik otthon játszott. A Mainz hazai győzelme miatt nem kell csodálkozni, ahogy lényegében azon sem, hogy a Bochum hazai pályán nyerni tudott. Kétszer is. Először a Bundesligában 2-0-ra győzték le az ellenfelüket, majd a kupában 3-1-re.

Mivel a Bochum hosszú időn keresztül volt a másodosztályban, így ez előtt nem nagyon volt közös meccsük, egyszer, 2020-ban találkoztak a kupában, 2-2-es döntetlent értek el, majd a Bochum jutott tovább.

A VfL Bochumnak tehát megy otthon, és ne zavarjon össze az, hogy az utolsó öt, Bochumban lejátszott mérkőzést nézve csak két hazai sikert találhatunk és három mainzit. Ezek még abból az időből vannak, amikor a Bochum – ezt megelőzően – az élvonal tagja volt, ergo a 2000-es évek közepén és végén. Nem mostanság volt…

Előző 5 meccs eredménye
2022.01.18.Német Kupa
vfl bochum
3:1
mainz
Német Kupa
2022.01.15.Bundesliga
mainz
1:0
vfl bochum
Bundesliga
2021.08.21.Bundesliga
vfl bochum
2:0
mainz
Bundesliga
2020.12.23.Német Kupa
mainz
0:3
vfl bochum
Német Kupa
2012.01.18.Barátságos Mérkőzés
mainz
5:0
vfl bochum
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz

Lemaradtak az európai kupaszereplésről, de ez Bo Svensson csapatánál nem volt elvárás… A Mainz annyit akart, hogy ne kelljen a kieséssel foglalkozniuk, hát ezt szépen túl is teljesítették. Az együttes a nyolcadik helyen zárt, teljesítményüket pedig annak köszönhetik, hogy hazai pályán nagyszerűek voltak. Idegenben pedig borzasztóak.

Bo Svensson a sikeres idény után itt maradt, pedig voltak kérői, és tovább erősítette az együttesét.

Saját magukhoz képest sokat költöttek, de volt miből, mivel több játékosukat is eladták. Moussa Niakhaté a Nottinghambe ment, Jeremiah St. Juste a Sportingba, Luca Kilian a Kölbe, David Nemeth a St. Pauliba, Dimitri Lavalée, Jonathan Meier, Kevin Stöger, Ronael Pierre-Gabriel és Paul Nebel szintén távoztak, míg Brosinskinek és Boetiusnak lejárt a szerződése.

Érkezett Marcus Ingvartsen és Delano Burgzorg, ők már tavaly is a csapatnál játszottak, Maxim Leitsch a Bochumból, Angelo Fulgini az Angers-tól, Anthony Caci a Strasbourgból jött, de érkezett egy csomag Frankfurtból is: Dominik Kohr, Danny da Costa és Aymen Barkok játékoga került át Mainzba.

Egyszóval erősödtek, nem is keveset.

Négy meccsük volt az alapozás megkezdése után, kétszer nyertek, egyszer ikszeltek és egyszer kikaptak.

A kupában a másodosztályú Erzgebirge Aue együttesével játszottak, 3-0-ra nyertek Kohr, Burgzorg és Ingvartsen góljaival.

Két új igazolás szorul ki, Anthony Caci fizikálisan nem érte még utol a többieket, Danny da Costa pedig sérült.

A várható kezdőcsapat:

Zentner – Bell, Hack, Leitsch – Widmer, Stach, Fulgini, Kohr, Martín – Burkardt, Onisiwo

Tippelde

Meglátjuk, melyik csapat lendülete tart ki, mindent megnézve mi arra jutottunk, hogy a Mainznak lehet jobb a szezonja a tavalyinál. Bo Svensson összerakta őket, megint sikerült jól igazolniuk – persze, ez nem biztos.

Véleményünk szerint küzdelmes találkozó vár rájuk, és úgy gondoljuk, hogy egy gól dönthet. Amelyet majd a Mainz fog megszerezni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.92 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.90 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.90 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső