Villarreal – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 21.
Villarreal
Teljesítmény:
N N D D N
  • Estadio de la Cerámica
  • December 22. 22:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
N V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Továbbra is remek formában a Sárga Tengeralattjáró. Unai Emery remek csapatot épített fel, a szezon kezdetén látható bizonytalanság eltűnt, a Villarreal pedig most már hosszú ideje húzza veretlenségi sorozatát, a hétvégén könnyedén jutottak túl a sereghajtó Osasunán is.

Az Athletic Bilbao pedig a Real Madrid elleni vereséget követően összeszedte magát, és ahogy az várható volt, elintézte a Huesca csapatát. Ha nem is könnyen, de elintézte…

A La Ceramicában lejátszott Villarreal – Athletic Bilbao találkozók nem az unalomról híresek, remélhetőleg most is jó meccs vár ránk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Osasuna – Villarreal

Elég sűrű a menetrend a La Ligában is, háromnaponta játszanak találkozókat a csapatok, elindultak a spanyol kupa küzdelmei is (a Villarreal az alacsonyabb ligás Leioa ellen nyert 6-0-ra), szóval ráfér majd a játékosokra a pihenő.

Az El Sadarban játszott meccsre mi azt tippeltük, hogy mindkét csapat a hálóba talál, és bizony kicsit megijedtünk, amikor láttuk, hogy az Osasunából már a mérkőzés elején kiszórnak egy játékost. Méghozzá Aridane-t, aki a 19. percben lerántotta ellenfelét, mivel Nino gólhelyzetbe került volna azonnal járt a piros lap.

A kiállítást amúgy egy Villarreal-gól előzte meg, még a hetedik percben: Gerard Moreno kapott kitűnő labdát, majd a kilépő Ruben fölött átpörgette a zsugát.

Nemsokára jött a vendégek második gólja, az egyre több lehetőséget kapó Fernando Nino szintén remek indítást kapott Yeremi Pinotól, és estében is jól találta el a labdát.

A fordulást követően tovább növelhette volna az előnyét a Villarreal, de Mario Gaspar lövését Ruben a kapufára tudta ütni.

A semmiből szépítettek a hazaiak, miután Pino lekönyökölte Ruben Garciát jöhetett egy tizenegyes, amit Roberto Torres magabiztosan be is lőtt.

Azonban sokáig nem kellett izgulni Emerynek, negyedórával később Gerard Moreno meglőtte második gólját, amivel le is zárta a meccset.

Nem rossz kis csapat az Osasuna, mégis ők a sereghajtók. Kár érte…

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.01.La Liga
athletic bilbao
1:0
villarreal
La Liga
2019.11.03.La Liga
villarreal
0:0
athletic bilbao
La Liga
2019.01.20.La Liga
villarreal
1:1
athletic bilbao
La Liga
2018.09.26.La Liga
athletic bilbao
0:3
villarreal
La Liga
2018.04.09.La Liga
villarreal
1:3
athletic bilbao
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Athletic Bilbao – Huesca

A múltkori bajnokin aratta első győzelmét az Huesca, de arra kevés esély mutatkozott, hogy azt a formát átmentsék a Bilbao elleni találkozóra. Hiába volt nyeretlen négy meccs óta Gaizka Garitano együttese, lehetett rá számítani, hogy itt most melyikük fog győzni. Szerencsére, mi is jól tippeltük meg a találkozó kimenetelét.

Nagyon hosszú ideig azonban nem esett gól, sőt, helyzeteket sem igazán alakítottak ki a felek. Az első félidőből egyetlen jelenetet lehet kiemelni, ez pedig Javi Ontiveros csavarása volt, amelyet könnyedén fogott Unai Simon.

A második játékrész sem a helyzetekről szólt, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, itt például az Huescának nem volt kaput eltaláló lövése sem.

Mikor már sokan azt gondolták, hogy 0-0 lesz a mérkőzés, jött Pulido és lerántotta a tizenhatoson belül lőni készülő Kenan Kodrot, amiért ő piros lapot, a Bilbao meg tizenegyest kapott. A labda mögé a sértett állt és a 86. percben megszerezte a vezetést csapatának.

Aztán a hosszabbításban eldőlt a meccs: A 91. percben Jon Morcillo szögletét az előre húzódó Unai Nunez fejelte a kapuba, ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

Ha nem is könnyen, de nyertek a baszkok, amivel véget vetettek a nyeretlenségi sorozatuknak.

Összefoglalás

Kezdem a sérültekkel, mert abból van bőséggel, főleg a Villarreal háza táján. Paco Alcacer és Carlos Bacca nem bevethető a csatárok közül, emiatt hárul több szerep a két fiatalra, Ninora és Pinora, Alberto Moreno csak a jövő évben térhet vissza, ahogy Vicente Iborra is, jó hír viszont, hogy Estupinán már az Osasuna elleni meccsen is játszhatott.

Unai Emery egyébként inkább bízik a sajátnevelésű fiatalokban, és most már egyáltalán nem szán szerepet Take Kubonak, ami szerintem vétek, de hát, nem én edzem a csapatot. A japán tinédzser valószínűleg már télen távozik majd a klubtól, de a Real Madridnál nincsenek kétségbeesve a fiatal jövője miatt, nagyon hosszú a kérők sora.

A Bilbaonál jobb a helyzet sérültek tekintetében, ugyanis egyetlen játékosukat sem kell nélkülözni. Félnivalója Unai Lopeznek van, ha még egy sárgát begyűjtene, akkor a kövi fordulót kihagyná.

Gerard Moreno újból kezd nagyszerű formába kerülni, a válogatott támadó most már vezeti a góllövőlistát az Osasuna elleni duplájának is köszönhetően, a fiatalok is egyre jobban érzik a ritmust és a tempót a La Ligában. A Sárga Tengeralattjáró idén egy kivételével mindegyik hazai meccsén betalált, ez most is elvárható tőlük.

Én nem gondolnám azt, hogy a Bilbaonak lehet esélye a Ceramicában, ezt az odds is azért valamennyire megmutatja, több mint négyszeres pénzt ér, ha Villalibre és társai három ponttal távoznának.

Az előfordulhat, hogy sok találat nem esik majd a meccsen, így jó tipp lehet az under 2,5, számomra viszont jobb ezúttal a sima hazai győzelem. Az odds elképesztően jó, ha pedig nagyon biztosra akartok menni, akkor az 1X-et javaslom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső