Villarreal – Manchester United: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 24.
Villarreal
Teljesítmény:
V N N V D
  • PGE Arena Gdańsk
  • Május 26. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester United
Teljesítmény:
N D V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elérkeztünk ide is. Hosszú volt az út, és nagyon sűrű volt a szezon nekünk is, hát még a csapatoknak. Ez egy furcsa, különleges idény volt minden tekintetben, rengeteg dologhoz kellett hozzászoknunk, rengeteg dolgot vettek el tőlünk, de alapjáraton emlékezetes marad. És lehet még ennél is emlékezetesebb a játékosok számára. Szerdán este Gdansk ad otthont a 2020/2021-es Európa Liga finálénak, Villarreal – Manchester United döntőt rendeznek.

A sárga tengeralattjáró igazi túlélő, ők voltak az egyedüliek, akik nem angol csapatként kvalifikálták magukat a döntőbe, az angol elsőosztályú bajnokság csapatai idén kisajátították maguknak a két európai kupasorozatot. Viccesen meg is jegyeztük: Felesleges ide Szuperliga, van már olyanunk, és úgy hívják, hogy Premier League.

Unai Emery számára a légkör nem ismeretlen, viszont Ole Gunnar Solskjaer számára ez igazi újdonság. Tavaly is az elődöntőig meneteltek, akkor a későbbi győztes Sevilla állta az útjukat. És idén sem az volt a terv, hogy EL-t nyernek, hiszen a Bajnokok Ligájában indultak el. Ember tervez, Isten végez.

A szezon utolsó előtti klubmeccsének tippje következik, az utolsó pedig majd a Bajnokok Ligája döntője lesz…

Európa Liga: Az út Gdanskig

A Villarreal és a Manchester United egy hosszú, viszontagságos szezon végén játszhat Lengyelországban. Vegyük végig, milyen akadályokkal kellett szembenézniük!

Villarreal

Nem szeretném Ádámtól és Évától kezdeni a sztorit, de mindenképp fontosnak tartom megemlíteni, hogy a sárga tengeralattjáró kapitánya, Unai Emery a nyáron érkezett, és azt a Javi Calleját váltotta, aki szintén remekül teljesített a csapattal, ez azonban mégsem volt elég. Calleja azóta már a Deportivo Alaves mestere, és valóságos csodát művelt: Bent tartotta a csapatot a La Ligában.

Emeryt kétkedve fogadták a szurkolók. Egyrészt mindenki kedvelte Calleját, másrészt a baszk tréner nem alkotott maradandót az Arsenalnál, előtte a PSG-vel is megbukott, utolsó igazi sikereit még a Sevilla vezetőedzőjeként érte el.

Jellemző, hogy az Európa-ligában több gyengébb együttes is szerepel – no offense -, így a spanyolok is egy elég könnyű csoportba kerültek. Nincs annál jobb bizonyíték erre, minthogy Gerard Morenoék veretlenül lettek csoportelsők. Öt győzelmet számláltak és egyszer ikszeltek csak, tizenhét rúgott góllal szemben ötöt kaptak.

Az ellenfelek közé tartozott a Sivasspor, a Maccabi Tel Aviv és a Qarabag. Egyedül az izraeliek elleni idegenbeli mérkőzésen nem nyertek. A csoportkörben Paco Alcacer volt a gárda legeredményesebb játékosa, aztán a kieséses szakaszban átvette tőle a stafétát a La Liga góllövőlistáján – holtversenyben – második helyen végző Gerard Moreno.

Ami pedig a kieséses szakaszt illeti: Az együttes itt már papíron keményebb ellenfelekkel kellett, hogy harcoljon, de sokáig itt sem kellett megizzadniuk. A Salzburg elleni párharc könnyen ment (idegenbeli 2-0-s siker után otthon is győztek 2-1-re), a Dinamo Kijevet szintén könnyedén, kettős győzelemmel (2-0, 2-0) búcsúztatták.

A Dinamo Zagreb elleni negyeddöntőnél már figyelni kellett, hiszen a Tottenhamet búcsúztatták a horvátok, de a Zágrábban lejátszott 0-1 után már sejthető volt, hogy ebből elődöntő lesz. Az is lett, a La Cerámicában 2-1-re győztek Morenoék.

És elérkeztünk az elődöntőhöz, amelyet Unai Emery egykori csapata, az Arsenal ellen vívtak. Nem fogok részletesen kitérni a meccsre, hiszen korábban írtunk már róla, a lényeg az, hogy hazai pályán 2-1-re nyertek a spanyolok, az Emiratesben pedig megúszták kapott gól nélkül.

Ez volt az egyetlen meccs, ahol vért kellett izzadni a sikerért. Szóval, amellett, hogy megérdemelték, a sorsolás is a kedvükben járt.

Előző meccs eredménye
2008.11.25.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
man united
Bajnokok Ligája
2008.09.17.Bajnokok Ligája
man united
0:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2005.11.22.Bajnokok Ligája
man united
0:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2005.09.14.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United

Kicsit kalandosabb úton jutott el a MU Lengyelországig. Az idényt a legnehezebb csoportban kezdték a Bajnokok Ligájában, rajtuk kívül ott volt a Paris Saint-German, az RB Leipzig, és a török Istambul Basaksehir.

Négy fordulóval a vége előtt még Solskjaerék vezették a tabellát. Majd kiestek… Ehhez kellett, hogy egy nyerhető meccset bukjanak az Old Traffordon a franciák ellen, majd az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen a Lipcse is kifogjon rajtuk. Gulácsiék 3-2-es győzelme után nem volt más út, menni kellett az Európa Ligába.

Ismerős terep volt ez a Rashfordék számára, még ha kicsit keserű is volt a szájíz, azért egy itteni kupagyőzelemnek is lehet örülni…

És a vörös ördögök úgy is kezdtek neki. A Real Sociedad elleni odavágón már eldöntötték a továbbjutást (0-4), a visszavágón elég volt a meccset kibekkelni (0-0).

Következett az AC Milan, az Álmok Színházában lejátszott első meccs döntetlennel ért véget, Simon Kjaer az utolsó pillanatban mentette meg a rossonerit, így sokan elkönyvelték, hogy vége a dalnak, a San Siroban nem fog tudni nyerni a MU. De nyert, Paul Pogba továbblőtte őket, az elődöntő pedig már sokkal könnyebb párharcot hozott. Az európai kupában szűznek számító Granadát kettős győzelemmel búcsúztatták (2-0, 2-0).

Az elődöntőben az AS Roma nézett velük farkasszemet (értitek), de ez a csata is csak az első meccsig volt izgalmas. Hazai pályán szétszedték Paulo Fonseca együttesét, a 6-2-es siker után a visszavágó már csak formaság volt.

Összefoglalás

Az egymeccses csaták, különösen egy döntő esetén kissé más játékszabályok szerint zajlanak. Nem, nem a lesszabályt törlik el ilyenkor, arra gondolok, hogy akár az underdog is megszerezheti a kupát. Nem egyszer láttunk már ilyet, így ne írjuk le előre Baccáékat.

Tény és való, hogy a MU esélyesebb. A hétvégén Solskjaer pihentette is a legjobbjait, a Wolves elleni zárófordulóban elvétve lehetett a kezdőben olyan játékost találni, aki majd Gdanskban is az első perctől pályán lesz.

Maguire pótlása lesz a legfőbb feladat, Lindelöf mellett Eric Bailly fog játszani majd.

Martial hiányában Edinson Cavani játéka biztos, mögötte pedig a Pogba – Fernándes – Rashford trióra lehet számítani.

A sárga tengeralattjárónál Juan Foyth kiesése probléma, őt a hétvégén, a Real Madrid ellen Mario Gaspar pótolta. Nézzétek meg amúgy a királyi gárda elleni kezdőt, valószínűleg azt láthatjuk majd szerdán is. Esetleg Yeremi Pino helyett Paco Alcacer játszhat, ami egy kis szerkezetváltással járna.

Eddig négyszer játszott ez a két csapat. Mind a négy meccs 0-0-val végződött. Nem túl jó előjel.

Egy döntő mindig feszült, mindig biztonsági játékra törekednek a csapatok. Kezdetben. Nekünk ezúttal két tippünk van. Az egyik a kevés gól, folytatva a sormintát, a másik pedig az, hogy Bruno Fernándesék 90 perc játék után a magasba emelhetik a trófeát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső