Watford – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 17.
Watford
Teljesítmény:
V N V D V
  • Vicarage Road
  • Június 20. 13:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
N N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatérnek végre a hétvégi angol bajnokik, a szombati ebédet öblíthetjük le egy jónak ígérkező Watford – Leicester meccsel. Mindkét csapatnak maradtak céljai a bajnokságban, bár mindkét gárda más-más célért küzd. Egyikük a Premier League dobogójáért, másikuk a kiesés ellen. És ezért jó az angol bajnokság, ez a meccs nem jelent automatikus Leicester-győzelmet, a Watford is felszívhatja magát annak érdekében, hogy elkerüljenek a veszélyzónából.

Megpróbáljuk kielemezni, mi várható ezen a mérkőzésen.

Watford

Sűrű a mezőny a tabella alsó harmadában, különösen sűrű a kiesés elől menekülő csapatok között. Ennek a közepében található a Watford, akik jelenlegi 27 egységükkel azonos pontszámmal állnak a Bournemouth-szal szemben, akik viszont már Championshipet „érő” pozícióban vannak.

A Watford előtt álló West Ham és Brighton sem érezheti magát biztonságban, mögöttük pedig a Bournemouthon kívül ott a két újonc alig lemaradva: Az Aston Villa és a Norwich (jó, ők azért elég messze vannak, de láttunk már csodákat).

Nigel Pearson együttese hiába áll rosszul a bajnokságban, egy dologra senki más nem volt képes ebben a szezonban (a Premier League-ben) csak ők: Megverték azt a Liverpoolt, akik már ebben a fordulóban bajnokok lehetnek, ugyanis jelenleg 25 (!) pont az előnyük az őket üldöző Manchester Cityvel szemben.

Ez a kényszerszünet előtt két héttel történt és akkor azt gondolhatták a szurkolók, hogy elindulhat a csapat felfelé, hiszen ha ez nem ad erőt számukra, akkor semmi. Jött hamar a pofon, és a felfüggesztés előtti utolsó bajnokin ismét „régi arcát” mutatta a Darazsak együttese és 1-0-ra kikaptak a Crystal Palace-tól, akik azért verhetőbb ellenfélnek számítanak, mint Jürgen Klopp csapata.

Innen várják most a folytatást, a szünet alatt nem igazán hallatott magáról az együttes, egyedül Troy Deeney nyilatkozata száguldott végig az interneten, aki megtagadta az edzést, mivel kisbabáját nem szerette volna kitenni a koronavírusnak.

A keretből őt lehet kiemelni (ő amúgy a csapat házi gólkirálya), valamint Sarrt, Roberto Pereyrát, Tom Cleverley-t és Craig Cathcartot.

Nagy vérveszteség viszont Gerard Deulofeu hiánya, aki a Liverpool elleni meccsen szenvedett súlyos sérülést, így a szezon hátralévő részében nem számíthat már rá Nigel Pearson.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.04.Premier League
leicester
2:0
watford
Premier League
2019.03.03.Premier League
watford
2:1
leicester
Premier League
2018.12.01.Premier League
leicester
2:0
watford
Premier League
2018.01.20.Premier League
leicester
2:0
watford
Premier League
2017.12.26.Premier League
watford
2:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester

Nagy eredmény a Leicester számára ez a harmadik hely, pláne egy olyan mezőnyben, ahol egy ilyen Liverpool és egy ilyen Manchester City futott „versenyt” egymással. Idézőjelbe tettem a versenyt, mert ez körülbelül olyan szoros verseny volt, mintha Usain Bolt és én futnánk egy száz métert.

No, de kanyarodjunk vissza a Leicesterhez, akik azért még elérhetik az ezüstöt is, de arra vajmi kevés az esély. Még csak a többlet terhelés miatt sem számíthatnak a City botlásaira, ugyanis a BL-t majd valamikor augusztusban fogják folytatni.

Szóval a Leicesternek más dolga nincs, mint saját meccseiket hozni és akkor simán zsákban lesz a bronzérem. Mögöttük a Chelsea ötpontos hátrányban van.

Ki mással kezdeném a legjobb játékosaik kiemelését, mint Jamie Vardyval? A válogatottól visszavonuló támadó idén is vezeti az angol bajnokság góllövőlistáját 19 találattal, Aubameyang szorongathatja meg őt egyedül talán.

Egy másik Jamie-vel (pontosabban James-szel), Maddisonnal folytatnám a sort, aki igazán tavaly robbant be a köztudatba, bekerült az angol válogatottba és nagycsapatok radarjára is felkerült. A rendkívüli rúgótechnikával megáldott játékos idén 6 gólt szerzett és kiosztott 3 gólpasszt.

A fiatal Youri Tielemans is megér egy misét, most kezd beérni az ő munkássága, idén a Leicester egyik legjobbja volt.

Összefoglalás

Ha összehasonlítjuk a keretet, magasan jobb csapat a Leicester. Ez persze látszik a tabellán elfoglalt helyezésük alapján is.

Térjünk rá a két csapat legfontosabb statisztikáira:

Ahogy említettem, egy komoly hiányzója van a Watfordnak Gerard Deulofeu személyében, míg a túloldalon Ricardo Pereyrára nem számíthat Brendan Rodgers.

Gólokkal kell vernie a Rókáknak a Darazsakat – Ezen számok alapján. Az újrakezdés alatt viszont be lehet ragadni, ezt több nagycsapat is már megmutatta Németországban és Spanyolországban is, bár ott még csak másfél forduló telt el a kezdés óta. Nem látom azonban, hogy mitől tudná megverni a Watfordot a bajnoki bronz legfőbb esélyesét, maradok a vendégek győzelménél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső