Watford – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 28.
Watford
Teljesítmény:
N V V D V
  • Vicarage Road
  • Október 30. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Southampton
Teljesítmény:
V D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Claudio Ranieri bemutatkozása szörnyen sikerült. Első mérkőzésén a Liverpoolt fogadták a darazsak, és egy katasztrofális 0-5-be szaladtak bele. Ezután azt mondtuk, innen nem tudnak egykönnyen felállni. Hát, mégis megtették. Nem is akárhogyan! A Goodison Parkba látogattak és végül hatalmas meglepetésre most ők rúgtak ötöt. Sokk és döbbenet Liverpoolban. Két meccs után – főleg két ilyen meccs után – nehéz megmondani, hogy az öreg sikeres lesz-e a Watfordnál, de hogy érti a dolgát még mindig, az biztos.

Ellenfelük az a Southampton lesz, amely a Leeds ellen megszerezte első győzelmét idén, majd a nyeretlen Burnley-vel már nem tudott elbánni. Ráadásul még a Ligakupából is kiestek, a félig-meddig tartalékos Chelsea győzedelmeskedett 2-1-re.

Lehet és kell is javítani, és ez mindkét csapatra igaz. Közel a kiesőzóna, az a csapataink szerencséje, hogy van három – vagy inkább négy – olyan együttes, akik még náluk is rosszabb játékot mutatnak be, feltámadásnak egyelőre nyoma sincs.

Folytatjuk a napot, következzen a Watford – Southampton csata, a napot aztán itt, Angliában is fejezzük be, egy rangadót, a Tottenham – Manchester United találkozót hozzuk még el nektek.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Watford: 2-5

G.: Davies, Richarlison ill. King (3), Kucka, Dennis

Hát, alaposan benéztük ezt az eredményt, mi inkább a hazaiak győzelmére fogadtunk, ahogy egyébként a fogadóirodák is a liverpooli együttest tartották esélyesnek. Egészen a hajráig jól ment a szekér Benitezéknek, majd a második (aztán a harmadik) gyors gól megfogta őket, és teljesen szétestek.

A kezdők:

Everton:

Pickford – Coleman, Keane, Godfrey, Digne – Townsend, Davies, Allan, Gordon – Gray – Rondon

Watford:

Foster – Ngakia, Troost-Ekong, Cathcart, Masina – Sissoko – Sarr, Tufan, Kucka, Cucho – King

Három percre volt szüksége az Evertonnak, hogy kapuba találjon, a Watfordnál pedig kezdhettek aggódni, hogy a Liverpool után a város másik csapata is elveri őket, mint szódás a lovát. A találat leginkább Demarai Gray érdeme, aki a baloldalon bolondította meg Ngakiát, középre passzolt labdájára Tom Davies érkezett, aki azért került a kezdőbe, mert Doucouré nem játszhatott.

A Watford most nem úgy folytatta, ahogy Kloppék ellen. Most sikerült hamar válaszolniuk, a 13. percben az a Josh King talált be, aki a tavalyi évet az Evertonnál töltötte – sok lehetőséget mondjuk Dominic Calvert-Lewin mögött nem kapott. King egyébként egy lépésről lőtte a léc alá Cathcart lefejelt labdáját.

Az első félidőben több gól nem született, ugorjunk a másodikra! Itt ismét a hazaiak kerültek előnybe, a sérüléséből felépülő Richarlison gyönyörű fejesével alakult 2-1-re az állás. A támadó Michael Keane beadására robbant be, előre vetődött, majd Fostert megelőzve fejelt a hálóba. Ez a 63. perc eseménye volt.

Ezután következett a baj, kerek negyedórával később ugyanis ismét egyenlítettek a vendégek. Ez is egy fejesgól volt, amelyet Juraj Kucka szerzett egy szöglet után. Semmi gond – gondolhatták a hazaiak -, majd rúgunk még egyet. De nem rúgtak. Ők nem. De a Watford igen.

Egy perccel később a mérkőzésen először a vendégek vezettek, ismét Josh King talált a hálóba, mivel a kitámadó kékmezesek labdát vesztettek, Emmanuel Dennis észrevette, hogy King középen teljesen üresen van, a csatár meg simán megverte Pickfordot.

Összeesett az Everton, a 86. percben Josh King saját maga harmadik, csapata negyedik gólját lőtte el – kellett hozzá nagy adag szerencse is -, végül a nagyszerűen játszó Emmanuel Dennis tette fel a pontot az I-re, előbb elfektette védőjét, majd a kiszolgáltatott Pickford mellett belsőzött a kapuba.

Ezt kicsit elmérték a hazaiak, 2-2-nél túlságosan kitámadtak, a Watford pedig nagyszerűen tudott kontrázni. Megszületett tehát Claudio Ranieri első sikere a darazsak élén.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.28.Premier League
watford
1:3
southampton
Premier League
2019.11.30.Premier League
southampton
2:1
watford
Premier League
2019.04.23.Premier League
watford
1:1
southampton
Premier League
2018.11.10.Premier League
southampton
1:1
watford
Premier League
2018.01.27.FA Kupa
southampton
1:0
watford
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Burnley: 2-2

G.: Livramento, Broja ill. Cornet (2)

Gólgazdag forduló volt a legutóbbi az angol bajnokságban, ezen a találkozón is négy találatot jegyeztek. A Southampton a Leeds elleni sikere után reményteljesen várhatta a Burnley elleni meccset, a vendégek még egyszer sem tudtak három pontot szerezni ebben az idényben. Mégsem jött össze a siker, így a szentek továbbra is a bajnokság végén kullognak. Meg a Burnley is…

A kezdők:

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Perraud – Walcott, Romeu, Diallo, Elyounoussi – Broja, Redmond

Burnley:

Pope – Lowton, Collins, Tarkowski, Taylor – McNeil, Westwood, Cork, Cornet – Brownhill, Wood

Bár a szentek szurkolói reménykedtek, hamar lehűtötte a kedélyeket Maxwel Cornet, a Burnley szélsője, akit a nyáron szereztek meg az Olympique Lyon együttesétől. Cornet a 13. percben Matthew Lowton beadását bólintotta a kapuba. A labda a jobb sarokban kötött ki, de szükség volt arra, hogy a kapufa is besegítsen egy kicsit. Szép gól volt mindenesetre, előnyben volt a Burnley.

Ezután Nathan Redmond egy hatalmas lehetőséget puskázott el, két lépésről nem tudta bevenni az üres kaput. Pedig Armando Broja ügyesen kikaparta neki a gesztenyét, a tar középpályásnak valóban csak annyi feladata lett volna, hogy bepasszolja a centerezést a hálóba.

Redmond szerencséjére az egyik nyári igazolás, a Chelsea-től megszerzett Valentino Livramento a 41. percben egyenlített, pont Redmond volt az, akinek a szögletéből gólt fejelt a jobbhátvéd.

A második félidőben a Southampton öt perccel a kezdés után átvette a vezetést. Ehhez szükség volt James Tarkowskira, aki egy merész csel után egész egyszerűen odapasszolta a labdát Diallonak. Na most ezzel az a baj, hogy Diallo nem az ő csapattársa…

A francia védekező középpályás egyből indított, Armando Broja laposan, nagy erővel lőtt Pope kapujának jobb alsó sarkába.

A Burnley viszont hamar válaszolt, megint Maxwel Cornet talált a kapuba, most sokkal távolabbról, és nem fejjel, hanem lábbal.

Ezt követően is akadtak még kisebb helyzetek, bármelyik csapat megnyerhette volan a meccset. Végül egyik sem nyerte meg…

Összefoglalás

Ranieri mesternek még mindig rengeteg a sérültje, továbbra sem épült fel Francisco Sierralta, Peter Etebo és Christian Kabasele, illetve kérdőjeles a játéka Kiko Femeníának és Danny Rose-nak. Ami még probléma, hogy Emmanuel Dennis az Everton ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, eltiltását fogja tölteni a Southampton ellen.

A szenteknél visszatérhet James Ward-Prowse, aki három mérkőzéses eltiltását töltötte eddig, viszont kérdéses a játéka Mohamed Elyounoussinak, akin a hét elején egy kisebb beavatkozást kellett elvégezni. Ugyan már edzésbe állt, de lehetséges, hogy Hasenhüttl nem fog kockáztatni.

Armando Broja szintén nem biztos, hogy szerepehet, kapott egy apró rúgést. Készenlétben Adam Armstrong és Ché Adams.

Van egy olyan statisztikai mutató, amire a Soton nem lehet büszke. Az elmúlt kilenc idegenbeli meccsükön nyolc olyan volt, amikor legalább két gólt kaptak. Ez elképesztő szám. A Watford talán nem rúg kettőt, de egyet biztos, és az lehet, hogy elegendő lesz a vereséghez.

Hajlunk az under 2,5 felé, ne szédítsen meg senkit az a tény, hogy az Evertonnak ötöt rúgtak Kingék! Ott a kékek teljesen szétestek, kitámadtak, ennek volt köszönhető az a meccs végi gólkavalkád.

Maradjunk is ennél! A Soton ugyan nincs csúcsformában, sőt nagyon messze vannak attól, de nem fogják könnyen adni magukat. A védelmük kifejezetten stabil, szóval hallgatunk az első gondolatunkra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső