Werder Bremen – Union Berlin: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 24.
Werder Bremen
Teljesítmény:
V N D N N
  • Weserstadion
  • Január 25. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Union Berlin
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétvégi egyik legnagyobb meglepetését a mostani főszereplőnk egyike okozta. De csak az egyiket, volt itt bőven olyan homlokráncolás, szemöldökfelhúzás és állkeresés, amilyet a BuLiban régen nem lehetett tapasztalni. Már a Freiburgot is nagyon megverték, ők hatot kaptak, de mégsem ők kapták a legtöbb gólt szombaton, hanem a Werder Bremen. Az a Werder Bremen, amely újoncként megerősödve és megtisztulva tért vissza az első osztályba, és amely az őszi teljesítménye után sok új szimpatizánst szerzett. Bevallom, mi is megkedveltük Ole Werner együttesét.

Az, amit a hétvégén műveltek, sokkal inkább hasonlított arra a csapatra, amely tavalyelőtt Florian Kohfeldt vezetésével simán esett ki a Bundesligából. Mondanám, hogy akkor most kell felkelni a padlóról, és összeszedni magukat, mielőtt egy olyan vereségspirálba kerülnek, amiből majd nem, vagy csak nehezen tudnak kijönni, ám az ellenfél Németország harmadik legjobb csapata jelen állás szerint. Vagyis az Union Berlin, Schäfer András együttese. Az online sportfogadás Magyarországon játszó tagjai amúgy is előszeretettel követik azokat a csapatokat, ahol magyar játékos játszik.

Igaz, a magyar támadó középpályás szereplését nem követhetjük most nyomon, a szombathelyi születésű fiatal a lábát törte, ami miatt még nem térhetett vissza. De ettől függetlenül szoríthatunk Urs Fischer csapatának. Nem semmi, ahogy a mester ezt a csapatot felépítette, egy középszerű német másodosztályú együttesből okos építkezéssel a Bundesliga egyik legjobb csapatát faragta.

Amely, ha nem is sokkal, de a fogadóirodák szerint esélyesebb. Az Ivibet tippmesterei azt mondják, a Werder győzelme nem sokkal esélytelenebb, most 2.80-at fizetnek rá, a döntetlenre 3.20-at, míg a vendégekre 2.60-at.

Következzen a Bundesliga hétközi fordulójának utolsó mérkőzése, a Werder Bremen – Union Berlin találkozó!

Werder Bremen

Nem lehet könnyű egy ilyen mértékű zakó után összeszedni magát egy csapatnak. Megvan a feladata Ole Wernernek, a fizikai állapotuk mellett ezen a héten foglalkozni kellett a mentális egészségükkel is, ami csorbát szenvedett Kölnben, a RheinEnergieStadionban. Régóta nem kapott már ilyen méretű pofont az együttes, most hirtelen eszembe sem jut, mikor verték meg őket ennyire.

A Köln már az első félidőben, alig negyven perc játék után öt-egyre vezetett, a második félidőre már csak azért mentek ki a felek, hogy meglegyen a 90 percnyi játék, de érezhetően ekkor már a vendégek sem nagyon akartak semmit, lelkesedésüket elvesztve játszottak.

Egyetlen góljuk az első félidő végén született, egy szöglet után a világbajnokságot is megjárt Niklas Füllkrug fejelt a hálóba.

Nem ilyen volt ez a csapat ősszel, ennél sokkal jobb játékra voltak képesek. Nem hiába szerepelnek a középmezőnyben. Most épp a 10. helyen állnak, de ijesztő lehet számukra, hogy sorozatban harmadik vereségük volt a Köln elleni. Megint azt fogják csinálni, mint Florian Kohfeldt idejében? Egy nem túl gyenge ősz után hoznak egy borzalmas tavaszt és kiesnek? Meglepő lenne, de tudva, hogy a kiesőhelyen levő együttesek is mennyire közel vannak, abszolút nem lehetetlen…

Ezért kéne egy önbizalomnövelő győzelem a szerdai játéknapon, erre viszont nem túl nagy az esély. Nem csak azért, mert a Werder és az Union közül utóbbi az erősebb, az utóbbi áll jobb játékosokból, hanem azért is vannak kétségeim, mert a Werder hazai pályán nem túl meggyőző. Az utóbbi időben arattak ugyan három győzelmet, de a mérleg még így is negatív, 3-1-4, összesen tíz pont.

A keretben továbbra sincs új érkező, csak két távozóról számolhatok be, mindkét játékos kölcsönbe került a tavaszra, egyébiránt Nicolai Rappról és Benjamin Gollerről van szó.

A Köln ellen csereként már pályára lépett Amos Pieper, a német utánpótlás-válogatott játékos, ezúttal a kezdőcsapatba várjuk őt, egy hét-egyes verés után valamit illik változtatni a védelmen.

Romano Schmid, Felix Agu és Eduardo dos Santos Haesler nem játshat, bár vannak olyan infómorzsák, miszerint utóbbi készen áll a játékra, vagy minimum arra, hogy a keret tagja legyen.

A várható kezdőcsapat:

Pavlenka – Weiser, Veljkovic, Pieper, Friedl – Bittencourt, Gruev, Gross, Jung – Füllkrug, Ducksch

Egymás elleni meccsek:

Nincs egymás ellen sok meccsük, tekintve, hogy az Union Berlin nem egy idős csapat, és nem régóta szerepelnek az első osztályban. Összesen hatszor találkoztak, ebből kettő elég régen, 2009-ben és 2011-ben volt. Úgyhogy szorítkozzunk a frissebb találkozókra. Melyből egyet nyert meg a Werder Bremen, hármat pedig az Union Berlin.

Ekkor már bőven tartott a brémai szerencsétlenkedés, a 2019/2020-as idényben a gárda osztályozós helyen végzett, egy évvel később pedig ki is esett a bajnokságból, miközben az Union egyre feljebb tudott lépni. Nem is meglepő, hogy ők voltak a jobbak.

Eddig csak kétszer futottak össze Brémában, és mindkét meccset a vendégek nyerték, mindkétszer 2-0-ra. Ezzel most is elégedettek lennének Fischerék.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.Bundesliga
union berlin
3:1
bremen
Bundesliga
2021.01.02.Bundesliga
bremen
0:2
union berlin
Bundesliga
2020.02.08.Bundesliga
bremen
0:2
union berlin
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
union berlin
1:2
bremen
Bundesliga
2011.09.03.Barátságos Mérkőzés
union berlin
2:2
bremen
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Union Berlin

Kicsit megizzadtak a Hoffenheim ellen Urs Fischer legényei, a győzelem a vártnál nehezebben jött össze, de legalább összejött. Az élmezőnyhöz tartozó együttes a magyar válogatott Schäfer András nélkül kellett, hogy felálljon, az okokat már feljebb részleteztem.

A mérkőzés talán kényelmesebb mederben zajlott volna, ha a 25. percben nem hibázik Jordan Siebatcheu, akit Taiwo Awoniyi helyére szerződtettek Svájcból. A csapat házi gólkirály lőhetett büntetőt a 25. percben, miután Ihlas Bebou, a vendégek támadója azt hitte, nem focimeccsre jött, hanem röpizni. Kézzel ütött a labdába a tizenhatoson belül, és ahogy azt említettem, Siebatcheu hibája után maradt a 0-0. Nem sokáig, mert Bebou javította a saját hibáját, és megszerezte a vezetést a vendégeknek. Innen kellett felkapaszkodnia az Unionnak, amit meg is tettek.

A mérkőzés hőse a nemrégiben igazolt Danilho Doekhi volt, a holland védő, aki a Vitesse-től érkezett. A 73. percben talált be először a kapuba a játékos, majd a 88.-ban is beköszönt. Hét meccsen lépett pályára, ez volt a harmadik gólja. Ezt a statisztikát még egy támadó középpályás is megirigyelné.

A kegyelemdöfést Jamie Leweling adta meg, aki előtte pár perccel lépett pályára. Szóval nem volt könnyű meccs, de azt mondom, a jobb csapat nyert.

A Freiburg veresége miatt az Union előbbre lépett, most a harmadik helyen állnak. Mérlegük 9-3-4. Hazai pályán még veretlenek, de idegenben nem annyira acélosak: Zsinórban három vereségnél tartanak, összesített eredményük sem túl fényes: Három győzelem, egy döntetlen, négy vereség.

A héten megérkezett Berlinbe a Dortmundba igazoló Julian Ryerson utódja, méghozzá a sokak által megkörnyékezett Josip Juranovicot vették meg a Celticből. A horvát bronzérmes játékos a világbajnokságon mutatott játéka alapján rászolgált arra, hogy egy erősebb ligában játszhasson, és az Union tökéletes lesz számára. Egyelőre.

Jérome Roussillon a másik érkező, ő a védelem bal oldalán bevethető, de kérdés, mennyire számít majd rá Fischer a kezdőben.

Lehetséges, hogy egyiküket sem dobják mélyvízbe, és a mester kitart a múlt heti csapata mellett. Ó, a sérültek… mostanában majdnem mindig elfelejtem…

Nem játszhat Morten Thorsby, valamint Schäfer András, mindketten lábadoznak sérülésükből.

A várható kezdőcsapat:

Rönnow – Doekhi, Jaeckel, Knoche – Trimmel, Haberer, Haraguchi, Khedira, Giesselmann – Siebatcheu, Becker

Tippelde

A Werdernek egy 7-1 után kéne magához térni, az Union viszont nem egy könnyű ellenfél, akit gólokkal intézhetnek el, hogy ezzel visszaszerezzék a renoméjukat. Bár az együttes idegenben nem annyira jó, különösen mostanában nem, ők számítanak esélyesnek.

Magam részéről maradnék annál a gondolatomnál, hogy az Union megnyeri a mérkőzést, de nem rendeznek majd gólzáport, mint a Köln pár nappal ezelőtt.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.58 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.495 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.60 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső