West Ham United – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 03.
West Ham United
Teljesítmény:
D V N V N
  • London Stadium
  • December 04. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

David Moyesnak ki kell találnia valamit, különben csapata visszahull a középmezőnybe. Az Európa-liga szárnyalás mellett a bajnokságot is nagyszerűen kezdték, most viszont az utolsó három meccsükön csak egy pontot szereztek, azt is a Brighton ellen. Hazai pályán. Természetesen az esélyek alapján nyerni kellett volna a sirályok ellen – és különösen fáj az eredmény, mivel meg is fogadtuk ezt a mérkőzést.

Az egyik legnehezebb ellenfél látogat a londoni Olimpiai Stadionba, a West Ham United otthonába. A bajnoki éllovas, a Bajnokok Ligája címvédője, a szupersztárokat felvonultató Chelsea. Thomas Tuchel együttese szűken vezeti a Premier League idei kiírását, első és utolsó vereségüket szeptember végén szenvedték, azóta csak úgy jönnek a sikerek. A WHU viszont általában nekik is kemény falat, a közelmúltban égették már meg magukat többször is a kalapácsosok ellen. Akár otthon, akár idegenben, Antonioék felvették a kesztyűt a (mindig) esélyesebb csapat ellen.

Londoni rangadóval folytatjuk tehát, amely bőven tartogat izgalmakat, és az oddsok is elég szimpatikusak. Lássuk, miket néztünk ki számotokra a West Ham United – Chelsea mérkőzésre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham United – Brighton: 1-1

G.: Soucek ill. Maupay

Zsinórban öt döntetlen után léptek pályára, mi pedig azt mondtuk, nem fog jönni a hatodik iksz, a WHU behúzza a találkozót. Egészen a 89. percig így is volt, ekkor jött Neal Maupay. És valóban jött a hatodik alkalom zsinórban. A Brighton nyeretlensége nem szakadt tehát meg, mégsem lehetnek elégedetlenek az eredménnyel, sokan fognak megszenvedni a kalapácsosok otthonában.

A kezdők:

West Ham United:

Fabianski – Coufal, Dawson, Zouma, Johnson – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio

Brighton:

Sánchez – Veltman, Webster, Dunk, Cucurella – Moder, Bissouma – Sarmiento, Lallana, Trossard – Maupay

David Moyes a mérkőzést követően azt nyilatkozta, a csapatának el kell kezdenie kihasználni a lehetőségeit. Igazat tudunk adni a mesternek, ezen a találkozón is sok nagy ziccer maradt ki. Simán nyerhető mérkőzésen van túl a West Ham, mégsem gazdagodtak, csak egy ponttal.

A vezetés nagyon hamar megvolt, Pablo Fornals veszélyesen kanyarodó szögletébe Tomas Soucek tette bele a röviden a fejét. Robert Sánchez valahol a gólvonal mögött álldogált (Isten tudja, miért és hogyan került oda), így nem volt, aki meggátolja a cseh játékost a gólszerzésben.

Lendületben maradt a West Ham, Vladimir Coufal beadása után Michail Antonio készített le lövőre, Pablo Fornals kapásból törte kis híján ketté a felsőlécet, hatalmas bomba volt, ezt most megúszták a vendégek. Azok a vendégek, akik az első félidőben kettőt is cseréltek, March és Duffy jött be Sarmiento és Webster helyére, mindketten sérülés miatt voltak kénytelenek elhagyni a pályát.

A lefújás előtt a Brightonnak is volt egy helyzete, Leandro Trossard tökéletes, mélységi passzal lepte meg Jakub Modert, aki jól is lőtt kapura, ám Lukas Fabianski testéről valahogy az alapvonalon túlra szédült a labda.

A második félidőt is góllal kezdték a hazaiak, egy jobboldali szöglet okozott kavarodást az ötösön belül, a labda Craig Dawson testéről indult meg a kapu irányába. A bogyóhoz egy picikét hozzáért Michail Antonio is, ő pedig lesen állt, emiatt az eredmény nem változott, nem adták meg a találatot.

A West Ham próbálkozott megnyugtatni magát és szurkolóit, igyekezett újabb találatot szerezni, Antonio fejese nem is volt rossz a mérkőzés hajrájában, ám ez egy Robert Sánchez-szintű portásnak nem jelenthetett problémát.

És a kimaradt helyzetek megint megbosszulták magukat, a futball íratlan törvénye, hogy ha nem tudod dűlőre vinni a meccset, akkor sanszosan ráfaragsz. Így jártak a kalapácsosok is, Neal Maupay a 89. percben tökéletes lövést eresztett meg, háttal a kapunak, félig-meddig ollózva lőtte ki a jobb felsőt. Fabianski a gólról nem tehetett, a védők viszont nem sokat tettek azért, hogy ne szülessen egyenlítés…

Most ígérem nektek, ha tavasszal írunk a Brighton – West Ham meccsről, akkor a döntetlen szerepelni fog a palettán. Már így, látatlanban is…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.24.Premier League
west ham
0:1
chelsea
Premier League
2020.12.21.Premier League
chelsea
3:0
west ham
Premier League
2020.07.01.Premier League
west ham
3:2
chelsea
Premier League
2019.11.30.Premier League
chelsea
0:1
west ham
Premier League
2019.04.08.Premier League
chelsea
2:0
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Watford – Chelsea: 1-2

G.: Dennis ill. Mount, Zijes

A vártnál sokkal nehezebben tudta maga alá gyűrni az újoncot a Chelsea együttese, Claudio Ranieri ezúttal remekül összerakta a csapatot, akik harcoltak utolsó leheletükig. Kiegyenlített csata volt ez, sőt még talán azt is lehet mondani, hogy a Watford többet tett a győzelem érdekében. Csak hát a Chelsea meg eggyel több gólt rúgott. És az számít igazán.

A kezdők:

Watford:

Bachmann – Kiko, Cathcart, Troost-Ekong, Masina – Sissoko, Louza, Cleverley – Pedro, Dennis, King

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Christensen, Rüdiger – Azpilicueta, Loftus-Cheek, Saúl Niguez, Alonso – Mount, Pulisic – Havertz

Talán épp ebben a tippben említettem meg, mennyire nem bízik Thomas Tuchel Saúl Niguezben. Erre most kezdőbe rakta a spanyolt. Igaz, már a félidőben le is kapta a pályáról, de rá lehet fogni, hogy azért, mert szerkezetváltás történt.

A Watfordnál Masina és Dennis végül tudták vállalni a játékot, azonban Ismaila Sarr és Ben Foster nem.

Első körben a Chelsea játékosa veszélyeztetett a találkozón, ám César Azpilicueta kis híján rossz kaput vett be. A hazaiak vezettek támadást a jobboldalon, belül Josh King és Emmanuel Dennis várta a labdát. Ami érkezett is, ám egyiküknek sem volt jó, a Chelsea spanyol csapatkapitányának térdéről viszont a londoni kapu felé szállt a játékszer. Edouard Mendy egy tökéletes vetődéssel hárított. Mendyről egyébként nagyon kevés szó esik, méltatlanul áll az árnyékban, holott most már a legjobb öt kapussá nőtte ki magát, javarészt a Bajnokok Ligája győzelem neki köszönhető.

A túloldalon is akadt egy nagy gólhelyzet, Mason Mount lövése a baloldali kapufáról jött ki, maradt a 0-0.

Egészen a 29. percig, amikor egy hosszú labdával Marcos Alonsot lőtték ki, a spanyol Kai Haverthez passzolt, aki bár gólhelyzetben volt, mégis Mason Mount elé passzolt. Szimplán azért, mert az angol tisztább helyzetben volt, és nem is hibázott, 0-1.

A félidő azonban nem a londoniak vezetésével ért véget, erről pedig Emmanuel Dennis gondoskodott. A nigériai csatár a 43. percben egy kontra végén lőtt – Antonio Rüdiger lábai között – a jobb alsóba. Mivel Mendy nem látott az egészből semmit, így nem is hibáztatható a gól miatt.

Tuchel a félidőben lekapta tehát Saúlt és Chalobah-t, kissé átalakította a csapat szerkezetét. Ennek pedig meg is lett az eredménye a hajrában, a 72. percben Masoun Mount húzott el a balszélen, középre passzolt, ahol a Chalobah-t váltó Hakim Zijes érkezett, és a léc alá bombázott, 1-2.

A darazsak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a Chelsea védelme most is remekül szuperált (sokkal jobban, mint az első félidőben), így hiába volt rendkívül agilis az Emmanuel Dennis vezette Watford, reális esélyük (értsd: jó lövésük) nem volt kiegyenlíteni.

Összefoglalás

Hat hét után először kezdhet újra Romelu Lukaku. A belga a sérülése után csereként már kapott lehetőséget, viszont a kezdőbe még egyszer sem jelölte őt Tuchel, ami érthető, ha visszaesne a csatár, az nagyon fájna a csapatnak. Trevoh Chalobah a szünetben nem taktikai okokból jött le a pályáról, hanem sérülés miatt, és ha minden igaz, akkor egy darabig nem is láthatjuk majd a fiatal védőt. Thiago Silva tér vissza majd a kezdőbe.

Niguez megint nem tetszett Tuchelnek, a visszatérő Jorginho párja (N’Golo Kanté és Mateo Kovacic kiesése miatt) így Ross Barkley vagy Ruben Loftus-Cheek lehet, esetleg Mason Mount vonulhat egy sorral hátrébb.

Hakim Zijes megérdemelné a kezdő státuszt, sokszor a padról beszállva fordít egy meccs állásán, azonban ezek a jó szereplések mit sem változtatnak, továbbra is csak kiegészítőként számít rá a német.

Ben Chilwell és Reece James a maradék két sérült, utóbbi számára közel a visszatérés.

A West Hamnél a múltkor kapufának eső Aaron Cresswell kérdőjeles, de Moyes már számítana a balbekkre. Ez a visszatérés két dolgot jelenthet. Vagy azt, hogy Vladimir Coufal, vagy azt, hogy Ben Johnson szorul kispadra.

A másik sérült is egy védő, Angelo Ogbonna, ő már két-három hete nem bevethető.

Ahogy már említettem, a West Ham hajlamos megtréfálni a Chelsea-t, a közelmúltban két hazai meccsüket is megnyerték, az egyiket például tavaly, amikor 3-2-re nyertek. Akaratlanul is az ember eszébe jut az idei, Liverpool elleni találkozójuk, amit szintén ilyen arányban nyertek meg.

Három bajnokin maradt győzelem nélkül Moyes legénysége, és félünk tőle, hogy most jön a negyedik. A Chelsea idegenben a legjobb, hét meccsükből hatot behúztak, összesen két gólt kaptak. Nem vagyok abban sem biztos, hogy a hazaiak gólt tudnak szerezni egyáltalán. De maradjunk csak a vendégek győzelménél.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső