West Ham United – Dinamo Zagreb: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 08.
West Ham United
Teljesítmény:
N D V N V
  • London Stadium
  • December 09. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Dinamo Zagreb
Teljesítmény:
V V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végül Anglia felé vesszük az irányt, Londonban rendezik ugyanis az Európa-liga H csoportjának rangadóját, a West Ham United – Dinamo Zagreb találkozót. David Moyes együttese számára a mérkőzés érdektelen a továbbjutás szempontjából, azt már hamarabb kiharcolták a kalapácsosok. Viszont a Dinamo Zagrebnek nagyon nem mindegy, hogy milyen végeredmény születik.

A csoportban eddig hét pontot gyűjtöttek, a mögöttük álló Genk pedig ötöt. Ha a belgák nyerik utolsó mérkőzésüket a Rapid Wien ellen, miközben Michail Antonioék elrendezik a horvátokat, akkor ők jutnak tovább, és Bruno Petkovic számára vége a dalnak.

Itt azért megjegyezném (még ha most a másik találkozóról is lesz szó), hogy a Rapid Wien sem szórakozásból lesz a pályán, van még esélyük az Európa Konferencia-liga hely elérésére. Ami igen, nem túl nagy presztízs, de egy osztrák csapat számára megfelelő motivációt jelenthet. Egy AS Romának vagy egy Tottenhamnek láthatóan nem…

Eddig kétszer tudták bevenni Alphonse Areola kapuját az ellenfelek, nagy kérdés, hogy sikerül-e harmadszor. Ha nem, akkor bajban lesznek a vendégek.

Holnap már a hétvégi bajnoki mérkőzésekről fogunk írni, köszi, hogy olvastatok ma is bennünket!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Rapid Wien – West Ham United: 0-2

G.: Yarmolenko, Noble

Megszokhattuk, hogy David Moyes az Európa-ligában rotál, most is a fél csapat cserére került, és bőséggel kerültek be olyan játékosok, akik alapból csak epizódszereplők a londoni csapat életében. Viszont így is sikerült győzedelmeskedniük, a gyengécske Rapid nem tudta feltartóztatni a kalapácsosokat, pedig becsületükre legyen mondva: Megpróbálták.

A kezdők:

Rapid Wien:

Gartler – Stojkovic, Hofmann, Aiwu, Moormann – Petrovic, Ljubicic – Arase, Knasmüllner, Fountas – Kitagawa

West Ham United:

Areola – Coufal, Dawson, Diop, Masuaku – Noble, Soucek, Lanzini – Bowen, Yarmolenko, Vlasic

Ahogy az várható volt a West Ham United az egész mérkőzést uralta, annak ellenére, hogy több kulcsjátékosa csak a kispadon foglalt helyet.

Az első góljukat a hatodik percben szerezhették volna meg, Arthur Masuaku lapos beadására Jarred Bowen startolt rá, becsúszva igyekezett gólt szerezni, ám a kísérlet végül mellé gurult.

Hiába nyomtak a vendégek, sokáig csak nem tudtak betalálni Gartler kapujába, erre a félidő végéig kellett várni, akkor viszont kétszer is gyorsan gólt szereztek, ezzel pedig megalapozták győzelmüket.

A 40. percben Nikola Vlasic, az Oroszországból szerződtetett horvát támadó középpályás adott be középre, ahol ott volt az ukrán válogatott csapatkapitánya, Andriy Yarmolenko, és a hosszúba fejelt. Talán Gartler erre a beadásra elindulhatott volna, de ezen már kár gondolkozni…

A következő gól tizenegyesből született, szerzője pedig Mark Noble volt. A tizit Yarmolenko harcolta ki, így mondhatjuk, hoy a második találathoz is volt köze az ukrán támadónak, aki egyébként nem sokszor kerül a kezdőcsapat közelébe „éles” meccseken, a bajnokságban eddig csak nyolc meccse volt, azokon is főként csereként találkozhattunk vele.

No mindegy, koncentráljunk a büntetőre: Gartler ugyan eltalálta a sarkot, viszont Noble nagyon jól helyezett a bal felsőbe, így a portás nem tudott védeni, 0-2.

A kalapácsosok a második félidőben is jól muzsikáltak, csak épp a kapu előtt nem tudták az utolsó csapást bevinni. Volt helyzete Tomas Souceknek, Jarrod Bowennek, Manuel Lanzininek, illetve a hajrában csereként pályára küldött Sonny Perkinsnek.

A Rapid részéről csak egy Taxiarchis Fountas lövést jegyezhettünk fel, ami végül elkerülte a kaput.

Teljes mértékben megérdemelt győzelmet arattak az angolok, David Moyes együttese kárpótolta a szurkolókat a Wolves elleni 1-0-s vereség után.

Előző meccs eredménye
2021.09.16.Európa-liga
dinamo zagreb
0:2
west ham
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dinamo Zagreb – Genk: 1-1

G.: Menalo ill. Ugbo

Nyomta az esélyesség terhe a Dinamo Zagreb csapatának játékosait, és ez végül a pályán is meglátszott. Az esélyesebbnek számító horvátok csak 1-1-es döntetlent értek el belga ellenfelük ellen, így az utolsó körre nem dőlhetnek hátra. A West Ham ellen kell győzedelmeskedni, de igazából már elegendő egy döntetlen is, hiszen a Genk otthonában 3-0-ra tudtak nyerni korábban.

A kezdők:

Dinamo Zagreb:

Livakovic – Moharrami, Sutalo, Theophile-Catherine, Franjic – Ivanusec, Misic, Ademi, Menalo – Petkovic, Orsic

Genk:

Vandevoordt – Preciado, Sadick, McKenzie, Arteaga – Hrosovsky, Eiting, Heynen – Bongonda, Ugbo, Ito

A forduló talán legkiegyenlítettebb mérkőzését itt, a Maksimir Stadionban játszották, a két csapat pedig 90 perc elteltével – egy kis meglepetésre – nem bírt egymással. Pedig az odavágón látott 0-3 után szinte biztosak voltunk a hazai sikerben.

Jól is indult a horvátok számára a meccs, a 35. percben ők örülhettek gólnak. Kevin Theophile-Katherine hosszú indításával Luka Menalo indult el, a Genk védői csak tessék-lássék módon próbálták meg szerelni a szélsőt, aki így egészen az ötösig szaladt, majd Vandevoordt mellett a hálóba pöccintett, 1-0. Érdekes gól volt, maradjunk annyiban.

A belgák még a félidő vége előtt kiegyenlítettek, egy jobboldali szöglet Bruno Petkovic fején pattant fel, az ötös sarkán Ike Ugbo hagyta, hogy a labda lepattanjon, majd egy őrületesen nagy és erős lövést eresztett meg Livakovic kapujára. A játékszer a felsőlécről a gólvonal mögé pattant, nem csoda, hogy ezt a horvát válogatott hálóőre nem tudta védeni… A támadó egyébként ötödik gólját szerezte új csapata színeiben, a BL-győztes Chelsea adta őt kölcsön a fejlődés reményében. Eddig egész jól muzsikál a masszív támadó…

A második félidőben a két együttes továbbra sem bírt egymással, a Dinamo háromszor, a Genk kétszer próbálkozott, ám Livakovic és Vandevoordt ezeknél a helyzeteknél a helyén volt.

Így hát igazságos döntetlen született.

Összefoglalás

A Chelsea elleni győzelem vezéráldozatokkal járt, a West Hamben le kellett cserélni Kurt Zoumát, valamint Ben Johnsont is, így a kalapácsosok hátul egészen szűken vannak csak meg. Mivel Angelo Ogbonna és Aaron Cresswell is kiesett, így ezen az estén debütálhat Harrison Ashby és Jamal Baptiste is a kezdőben.

Ahogy azt Moyestól megszokhattuk most is ott lesz a pályán Andriy Yarmolenko, Manuel Lanzini, Nikola Vlasic, Mark Noble, és most már bevetheti Alex Krált is a vezetőedző, hogy honfitársa, Tomas Soucek feltöltődhessen.

A horvátok keretében egyetlen hiányzó sem lesz, sem eltiltás, sem sérülés nem nehezíti a felkészülést. Mivel a zágrábiaknak eredmények kellenek, így a lehető legjobb tizenegyet fogja bevetni a mester, ebben biztosak vagyunk.

Az látszik, hogy Lovro Majer távozása megviselte a csapatot, gyengébbek lettek, tavaly ez a Dinamo egy sokkal tökösebb csapat benyomását keltette, emlékezzetek csak, a kieséses szakaszig jutottak.

A találkozóra egyetlen tippel készülünk, ezt tartjuk a legszerencsésebb választásnak. Szerintünk mindkét csapat betalál majd. A horvátok eddig csak a Genk elleni idegenbeli meccset hozták le kapott gól nélkül, illetve a West Ham tartalékosabb összeállításban is megfelelő minőséget nyújt elől. Viszont a horvátoknak nagyon kellenek a pontok, így biztosak lehetünk abban, hogy a fiatalokkal teletűzdelt hátsó alakzat átél majd nehéz perceket a mérkőzés alatt…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső