West Ham – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 25.
West Ham
Teljesítmény:
V D N V N
  • London Stadium
  • December 27. 15:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
D D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk a karácsonyi tippeldénket, másodikként a West Ham – Brighton meccsről lesz szó. Igyekszem mind a négy vasárnapi meccsről tippet adni, de eléggé csökkentett üzemmódban nyomom a mai napot, köszönhetően a tegnapi Szentestének, nézzétek el nekem!

A londoniak idén nem hasonlítanak tavalyi önmagukhoz, amikor nem sok kellett a kieséshez, de ezt minden egyes WHU-tipp alkalmával elmondom, rengeteget fejlődtek, vagy csak jobban jön ki a lépés, fene tudja. Mindenesetre a 10. hellyel tökéletesen meg lehetnek elégedve, ennél több nincs is ebben a csapatban, előttük pedig csupa olyan együttes szerepel, akik nagyobb játékerőt képviselnek.

A Brighton tavaly is gyenge volt, és ez idénre sem változott. Két győzelmük született, viszont halmozzák a döntetleneket… Meg a vereségeket, mindkét eredményből 6-6 áll a nevük mellett, ezzel a 17. helyen állnak, aki alattuk van, már kieső.

Amiben bízhatunk, hogy az egymás elleni meccseik élvezetesek szoktak lenni, talán most sem lesz ez másképp.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – West Ham

Londoni rangadó, ahol természetesen Tammy Abrahamék számítottak esélyesebbnek, és a végeredmény alapján azt láthatjuk, hogy sima meccsen nyertek, de azért ez nem teljesen van így. Egy korai góllal szerzett vezetést Frank Lampard együttese, a 10. percben Thiago Silva remek mozdulattal bólintott Fabianski kapujába. Nem hajtotta szét magát a Chelsea, inkább visszavettek. Silva gólja előtt egy lesgólt már elért a WHU, a félidő közepén pedig újfent gólnak örülhettek… Volna, ha a bíró nem fúj ismét a sípjába.

A vendégek sem fogtak ki jó napot, mert hiába volt defenzív (vagy inkább gyenge) a Chelsea, ezt nem tudták kihasználni, holott voltak kisebb lehetőségei Soucekéknek.

És, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a semmiből talált két gólt a Chelsea. Semmi túlzás nincs abban, hogy találták, mert egyáltalán nem volt jele annak, hogy Tammy Abraham kétszer is betalál két percen belül. Előbb Timo Werner borzasztó lövésébe tette bele a lábát, ami így rosszból jóvá vált, majd Pulisic kihagyott helyzete után a kipattanót vágta kapuba.

Ha valaki csak az eredményt látja, azt gondolhatja, ez micsoda sima volt és a kékek biztos remekül játszottak. Pedig ez igazán távol áll a valóságtól.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.01.Premier League
west ham
3:3
brighton
Premier League
2019.08.17.Premier League
brighton
1:1
west ham
Premier League
2019.01.02.Premier League
west ham
2:2
brighton
Premier League
2018.10.05.Premier League
brighton
1:0
west ham
Premier League
2018.02.03.Premier League
brighton
3:1
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton – Sheffield United

A Brighton szurkolói reménykedhettek, hogy meglesz a szezonbeli harmadik győzelmük, a tökutolsó Sheffield Unitedet látták vendégül, akik mindezidáig egy pontot hoztak össze. Emlékeztetőként mondom, hogy ez a meccs a 14. fordulóban volt. Gyakorlatilag a Sheffieldet mindenki megverte. A Brightonnak pedig nem sikerült. Méghozzá úgy sem, hogy majdnem egy órát emberelőnyben játszhattak, a legvégén ők örülhettek, hogy döntetlenre mentették a találkozót.

A kiállítás a 38. percben esett, Lindstram nagyon csúnyán lépett oda Veltmannak, az eredmény azonnali piros lap lett. És mindezek ellenére inkább a Sheffield játszott jobban. A félidő egyértelműen legszebb jelenete is hozzájuk kötődik, McGoldrick szabadrúgását hatalmas bravúrral ütötte szögletre Sanchez. Remek volt a védés és a lövés is.

A második félidőben csereként pályára lépett a vendégeknél Jayden Bogle, és ez a csere jó ötletnek bizonyult, a játékos megpattanó lövése után a tíz emberrel játszó Sheffield szerzett vezetést.

Próbálkozott becsülettel a Brighton , de eredmény nélkül, őrizte előnyét a rózsaszínben játszó United. Egészen a 87. percig működött ez, akkor a szintén csereember, Danny Welbeck közelről egyenlített, és ez is maradt a mérkőzés végeredménye. Nem lehetnek büszkék a hazaiak, hiszen a tökutolsó emberhátrányban is jobban futballozott náluk.

Összefoglalás

Tudom, nem szimpátia alapján fogadunk, de a Brighton játéka nekem egyáltalán nem tetszik. Volt egy nagyon jó meccsük a Manchester United ellen, ahol élvezetesen futballoztak, de azon kívül ez… Ez nekem nem jön be.

Nem emiatt „szavazok” ellenük. Persze, az, hogy nem tetszik a játékuk nagyjából egyenlő azzal, hogy nem is játszanak jól, tehát a tabellán elfoglalt helyezésük az egyik döntő tényező. A másik a West Ham, akik viszont jó futballal rukkolnak elő, épp a legutolsó meccsük képez kivételt ez alól, de azt hiszem, hogy a Stamford Bridge-en ki lehet kapni.

A másik fontos tényező az, hogy a Brighton idegenben nem annyira vitézkedik, bár az Aston Villa legyőzése konkrétan nagy szó volt.

Az erősebb csapatok ellen rendre szenvednek, és én hiszem, hogy a West Ham erősebb csapat. Akik ráadásul az olimpiai stadionban egyáltalán nem rosszak, ha csak a hazai tabellát nézzük, akkor 11 pontjukkal a hetedik helyen állnak. Nem rossz ez, mondom én…

Ami még érdekes, hogy általában a Brighton is betalál, sőt, utolsó három mérkőzésük döntetlenre végződött, a WHU 2012-ben győzte le őket hazai pályán utoljára.

Sokat gondolkoztam, hogy a gólok felé induljak el, vagy maradjak a meccs kimenetelénél, viszont úgy döntöttem, hogy utóbbi kifizetődőbb. Remélhetőleg a West Ham korán nekimegy ellenfelének, mert egy korán bekapott gól megpecsételheti a sorsukat, amikor az ellenfél szerzett vezetést, sosem győztek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső