West Ham – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 13.
West Ham
Teljesítmény:
N N D D V
  • London Stadium
  • Január 16. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Burnley
Teljesítmény:
V N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó tippünk következik, méghozzá Angliából, a Premier League 19. fordulójában rendezendő West Ham – Burnley meccsről fogok írni. A vendégek épp tegnap játszottak, még friss az élmény, odahaza kaptak ki 1-0-ra a Manchester Unitedtől, a Vörös Ördögök ezzel a szűk győzelemmel a tabella élére ugrottak, megelőzték a Liverpoolt.

A West Hammel kapcsolatban az mondható el, hogy bár a teljesítményük hullámzó, David Moyes összekapta a gárdát, így jelenleg azt mondom, egyáltalán nem kell félniük attól, hogy megismétlődik a tavalyi gyötrelem, amikor alig tudtak bentmaradni a Premier League-ben.

Ráadásul a Londonban egész meggyőzően tudnak teljesíteni, főleg a náluk gyengébb ellenfelek ellen. A Burnley pedig gyengébb – szerény véleményem szerint –, mint a Kalapácsosok.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – West Ham

Miután Dominic Calvert-Lewinék zsinórban legyőzték a Chelsea-t, a Leicestert, az Arsenalt és aztán nyertek a Sheffield ellen is, nem gondoltam volna, hogy pont a West Ham állítja meg őket. Ráadásul mindezt a Goodison Parkban. Mégis ez történt, a vendégek segítségére ismét Tomas Soucek sietett, aki a hajrában szerzett góljával megszerezte a győzelmet csapatának.

A West Ham veszélyeztetett először, a Aaron Creswell lőhetett 14 méterre a kaputól, és bár a lövés elég rossz volt, majdnem így lett jó a túloldalon érkező Bowennek, centikkel maradt le a szélső a lövésről.

A másik oldalon Bernard egy kifejelt szöglet után vette mellre a labdát, majd jó húsz méterről kapásból tüzelt, a Fabianski helyett védő Randolph viszont leért a távoli bombára.

A fordulás után ismét Cresswell csempészett életet a mérkőzésbe, a szabadrúgása alaposan megtornáztatta Jordan Pickfordot.

A második félidőben nem volt túl sok esemény, és már-már úgy tűnt, hogy gól sem lesz, de ahogy már említettem, a cseh Tomas Soucek a mérkőzés hajrájában betalált. Az első lövését még védte Pickford, a labda kipattant a tizenhatoson kívülre, Cresswell kapura tüzelt, egy védő lábán irányt változtatott és pont így lett jó Souceknek, aki az üres kapuba lőtt.

Meglepő eredmény az előzmények tudatában, de abszolút megérdemelt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.08.Premier League
west ham
0:1
burnley
Premier League
2019.11.09.Premier League
burnley
3:0
west ham
Premier League
2018.12.30.Premier League
burnley
2:0
west ham
Premier League
2018.11.03.Premier League
west ham
4:2
burnley
Premier League
2018.03.10.Premier League
west ham
0:3
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Manchester United

Bár csak egyetlen gólt tudott szerezni a Manchester United a Burnley ellen, azért ez egy sokkal könnyedebb meccs is lehetett volna, csak Nick Pope ezt rengetegszer megakadályozta. Egyértelmű, hogy a Burnley legjobbja a kapus volt, aki 6 bravúrt mutatott be a mérkőzés egésze alatt.

Az első félidőben nem volt sok helyzet egyébként, Harry Maguire fejese ugyan a hálóban kötött ki, de a védő hátulról lökte emberét, így a gólt annulálták. Később Anthony Martial gondolt egy merészet, és több mint húsz méterről célozta meg a bal felső sarkot. Be is fért volna a labda, de Nick Pope hatalmas vetődéssel tisztázott.

A fordulás után Edinson Cavani szerezhette volna meg a vezetést, de hat méterre a kaputól rosszul találta el a Martialtól kapott labdát.

A meccsen végül egy találat döntött, ezt pedig Paul Pogba szerezte. Bruno Fernándes Marcus Rashford a jobbszélen várt a társakat, végül a tizenhatos vonalán ácsorgó Pogbához ívelt, a francia pedig félfordulattal, kapásból lőtt. Szerencséje volt, miután egy védőn megpattant a labda, a vetődő Pope kapus lábai között surrant be valahogy.

A győzelemmel élre törtek Solskjaerék, a Burnley pedig a 16. helyről várja a folytatást.

Összefoglalás

Az első dolog, amit szeretnék kiemelni, az a Burnley által rúgott gólok száma: Kilenc. 9. IX. Ennyit rúgott az utolsó pozícióban álló Sheffield is. Idegenbeli mutatóik is szörnyűek, egyszer tudtak nyerni, három döntetlenjük van és négyszer vereséggel végeztek, négy gólt rúgtak és tizenhármat kaptak.

Ezzel szemben a London Stadionban a West Ham sokkal több gólt szerez, és bár ott is van három döntetlen és két vereség (három győzelem mellett), nem kérdés, hogy melyikük a találkozó esélyese.

Igen, szerintem is a West Ham, már ennyi információ elegendő lenne, hogy rájuk fogadjak.

A múlt héten egyébként az FA Kupa harmadik fordulóját játszották, mindkét csapat továbbment alacsonyabb ligás ellenfelükkel szemben, de a WHU csak 1-0-ra verte a Stockportot (ők a National League-ben, vagyis az ötödosztályban szerepelnek), a Burnley pedig hosszabbítást követően győzte le a Milton Keynes együttesét (ők meg harmadosztályúak).

Lássuk, kik nem játszhatnak!

A két csapatban jelenleg (és ez a mostani helyzetben percenként változhat) egyetlen sérült van, a hazaiak oldaláról Arthur Masuaku lesz kénytelen kihagyni a mérkőzést.

Bár az örökmérleg a West Hamnek kedvez, a legutóbbi három PL meccsüket a Burnley nyerte, akár otthon, akár idegenben játszottak. De ne feledjük, tavaly a WHU a kiesés elől menekült. Most pedig ugyanez igaz a Burnley-re.

Az odds kiváló, és nem tudok olyan okot mondani, amiért a WHU ne nyerné meg ezt a meccset. Minden klappol, ezért csalódásként élném meg, ha ez a tipp végül nem jönne be. A West Ham győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső