West Ham – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 22.
West Ham
Teljesítmény:
V N N D V
  • London Stadium
  • április 24. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
D N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Soha nem gondoltam volna, hogy a West Ham – Chelsea mérkőzést a forduló rangadójának fogom hívni. És mégis, következzen a forduló rangadója! Két élcsapat küzd meg egymással, ahol a tét óriási. Az élmezőnyhöz tartoznak mindketten, és még mindig nem dőlt el, hogy végül ki lesz a harmadik, hogy ki indulhat a Bajnokok Ligája következő idényében, kié lesz az Európa Liga? És még vagy száz kérdést fel lehet tenni, amire majd csak május közepén kapunk választ. Előbb nem hiszem…

A West Ham az elmúlt fordulóban óriási lehetőséget szalasztott el, amikor nem tudta megverni a Newcastle Unitedet, tegyük hozzá, hogy tíz emberrel is meg tudták szorongatni a szarkákat.

És hibázott a Chelsea is, szintén nagy esélyt dobtak a kukába, amikor a Stamford Bridge-en, azaz hazai pályán játszottak döntetlent a Brightonnal.

Érdekesség, hogy mindkét ellenfél a kiesőzóna közelében van, mégis sikerült pontot, pontokat rabolni a nagyoktól.

Ezek után nagyon kíváncsian várom ezt a szombat esti összecsapást!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle United – West Ham

Elképesztő gólokat kapott David Moyes együttese a szarkák ellen, olyan gólokat, amikből egy meccsen egy is elég. Itt meg mindjárt itt volt rögtön kettő potya. Indítsunk a 36. perccel, amikor egy labdaszerzés után Allan Saint-Maximin iramodhatott meg a kapu felé. Előtte Craig Dawson csúnyán rácsúszott Joelintonra, amely miatt az akció után megkapta a második sárga lapját. És a problémák közül ez csak a második volt időrendben, mert ez a bizonyos akció góllal ért véget. Saint-Maximint nem támadták meg, így a tizenhatoson belülre érve lőni tudott. Nem volt erős lövés, de annál jobban volt helyezve, így Fabianski nem érte el. Ott volt viszont Issa Diop, aki mentett, de közben bal lábbal a jobba rúgta a labdát… Öngól, 1-0.

Öt perccel később újabb szerencsés gólt szereztek a hazaiak: Egy jobbról beérkező szögletet Fabianski akart megszerezni, de kiejtette a labdát a kezéből, az előtte álló Joelinton pedig köszönte a lehetőséget, 2-0.

A második félidő közepéig újabb gól nem született, ekkor azonban Issa Diop javította korábbi hibáját: Pontos fejest küldött a kapu bal oldalába, amibe Dubravka csak beleérni tudott. A gólt aztán még a VAR is vizsgálta, de végül szabályosnak ítélték meg.

A 80. percben pedig kiegyenlített az emberhátrányban futballozó WHU! Kezezés miatt állította meg a játékot a bíró, és a megítélt tizenegyest Jesse Lingard vágta kíméletlenül a kapuba.

De még mindig volt egy fordulat a meccsben… Egy perccel a gólt követően Joe Willock pályára lépett, és szinte első labdaérintéséből megszerezte a győztes gólt a NUFC számára.

Fordulatos, izgalmas meccs volt, nagyon fontos három pontot szereztek Ritchie-ék, pedig arra a három pontra a West Hamnek is nagy szüksége lett volna…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.21.Premier League
chelsea
3:0
west ham
Premier League
2020.07.01.Premier League
west ham
3:2
chelsea
Premier League
2019.11.30.Premier League
chelsea
0:1
west ham
Premier League
2019.04.08.Premier League
chelsea
2:0
west ham
Premier League
2018.09.23.Premier League
west ham
0:0
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Brighton

Kevésbé eseménydús meccset játszottak kedden este egymással a csapatok, amelynek végén gól nem született. Teljesen azért nem volt eseménytelen, mindkét együttes előtt jó pár lehetőség adódott, csak éppen kihasználni nem tudták azokat. Hogy ki járt közelebb amúgy a győzelemhez? Furcsa, de a Brighton.

Az első helyzetet Kai Havertz puskázta el, Hakim Zijes cselsorozata után került elé a labda körülbelül 8-9 méterre a kaputól, a lövést Sánchez védte.

Ezután Kurt Zouma jóval távolabbról, 30 méterről bombázott kapura. Volt is benne erő, de pont középre tartott, így nem okozott problémát a spanyol kapusnak.

A félidő egyetlen brightoni lehetősége egy megpattanó lövés, amely a háló tetején landolt, az elkövetője pedig Bissouma volt.

A második félidőben már több alkalom nyílt a vezetés megszerzésére, mert a Chelsea védelme folyton elaludt. Előbb Zouma labdavesztéséből Adam Lallana csavart bokából mellé, majd Danny Welbeck lőtte szét a baloldali kapufát egy újabb hazai figyelmetlenségnek köszönhetően.

Nem volt meg ezúttal az átütő erő a Chelsea-ben, meg kellett így elégedniük egy ponttal…

Összefoglalás

Nagy csapás a West Ham számára, hogy elsőszámú támadójukat, Michail Antoniot elvesztették, de Moyes feltalálta magát. Egy sorral feljebb küldte Lingardot és Bowent is. Nyerő húzásnak bizonyult.

Nem csak Antonio, de Randolph és Rice kiesése is rosszul érinti a csapatot, de láthatóan ők sem pótolhatatlanok.

A védelmet kell majd újraformálni, hiszen Dawsont eltiltották a piros lapját követően, így Aaron Creswell ugrik majd be. Már ha elég jó állapotban lesz a játékra…

Thomas Tuchelnek nincs ekkora gondja, csak és kizárólag Mateo Kovacic játékára nem számíthat, de hát középen úgyis ott van N’Golo Kanté és Jorginho. Havertz-cel mostanság éket játszat a mester, ami nem tűnik rossz ötletnek, de a helyzetkihasználásán még csiszolni kell az ifjoncnak. Semmiféle meglepetésre nem kell számítani az ő kezdőjükben.

A London Stadion az egyik legfélelmetesebb pálya idén a Premier League-ben. Mindössze három együttes tudta innen elvinni a három pontot, legutóbb a Liverpool, de annak is már közel két és fél hónapja.

Tegyük hozzá, a Chelsea sem rossz idegenben, nyolc győzelmet és négy döntetlent játszottak 16 idegenbeli fellépésükön.

Még egy érdekes adalék: A WHU legutóbbi öt hazai meccséből hármat nyert a Chelsea ellen, egy végződött pontosztozkodással, és csak egyszer sikerült a kékeknek nyerni.

Izgalmas összecsapás szemtanúi lehetünk, ahol az egy pont igazából senkinek sem jó, ott lohol a nyomukban a Tottenham és a Liverpool is. És a Leicester is elhúzhat tőlük…

Szóval reményeim szerint egymásnak mennek, amúgy sem gyakori, hogy nulla lőtt góllal zárjanak egy meccset. Mondjuk ezt pont a Brighton elleni meccs után mondom?

No mindegy, a lényeg, hogy gólokat várok, különösen a hazaiaktól, különösen Lingardtól. És persze arra is számítok, hogy a Chelsea is mattolni tudja majd Fabianskit.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső