West Ham – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 29.
West Ham
Teljesítmény:
N N N N N
  • London Stadium
  • Január 31. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, most kiadhatom a dühöm a tegnapi esti bajnoki miatt. A mostani mérkőzésünk ugyanis a West Ham – Liverpool lesz, ami alapból egy vendégsikert vetít elő, nem igaz? És ha azt mondom, hogy a negyedik utazik az ötödikhez? Máris már a leányzó fekvése…

Csoda, amit David Moyes együttese tesz, és bár már ígértem, hogy nem példálózok tovább a tavalyi évükkel, de ekkora szárnyalást nem mostanában láttam, mint amit a kalapácsosok végrehajtottak.

Kiesőjelölt csapatból váltak egy olyan gárdává, aki ellen senki nincs biztonságban. A bukik is érzik ezt, a Liverpool azért ennél alacsonyabb szorzókkal szokott operálni. Most meg majdnem elérjük az 1.8-at. Ennek oka van.

De az mindenesetre bíztató, hogy tegnap sikerült behúzniuk egy nagy rangadót. Még akkor is, ha gyakorlatilag mindhárom góljukban nagy szerepet játszott az ellenfél védelme.

Az újabb londoni látogatás újabb három pontot hoz? Vagy a West Ham újabb csodát tesz?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – West Ham

A vendégek győzelmét vártam ezen a találkozón, szép volt az odds, nagyszerű a WHU, de azért ilyen nehéz mérkőzésre nem számítottam. A Crystal Palace egy korai gólnak köszönhetően átrendezte a taktikát, de David Moyes és fiai alkalmazkodni tudtak, végül 3-2-es győzelmet arattak.

Nem csak gólokból, de helyzetekből is akadt szép számmal, szóval lesz miről beszélnünk. Kezdjünk Wilfried Zaha góljával, aki már a harmadik percben megzörgette a West Ham hálóját. Benteke és Zaha kis területen passzolgattak, végül a felettébb érdekes hajkoronát villantó elefántcsontparti 17 méterről lőtt, a labda pedig a jobb alsóba vándorolt.

Az egyenlítés, sőt a fordítás is szinte azonnal jött: Tomas Soucek, aki már sokszor talált be fontos pillanatokban ismét megvillant, Michail Antonio passzát bólintotta a kapuba, majd negyedórával később éles szögből is betalált, ezzel már a londoniak vezettek.

Az biztos, hogy a pályán nem volt pechesebb játékos Michail Antonionál. A támadó kétszer is a kapufát találta el, amivel nagyon hamar pontot tehetett volna az ügyre, így viszont maradt az 1-2.

A szünet után is voltak helyzetei mindkét félnek, a 65. percben pedig Davies fejesével már 3-1-re vezettek a vendégek.

A csereként beálló Mitchy Batsuayi a hosszabbításban még szépíteni tudott, de már nagyon későn, nem maradt idő újabb CP gólra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.31.Premier League
liverpool
2:1
west ham
Premier League
2020.02.24.Premier League
liverpool
3:2
west ham
Premier League
2020.01.29.Premier League
west ham
0:2
liverpool
Premier League
2019.02.04.Premier League
west ham
1:1
liverpool
Premier League
2018.08.12.Premier League
liverpool
4:0
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Liverpool

És akkor jön az én vesszőparipám… Tegnap este nagy reményekkel vágtam neki ennek a meccsnek, és nem kis összeget tettem a londoniak győzelmére. És én voltam az egyik legboldogabb ember, amikor Szon Hung-min a harmadik percben a kapuba talált. Aztán az egyik legmérgesebb, amikor kiderült, hogy előtte lesen tartózkodott. Itt tényleg fél centiméteren múlt a les, de kell látni, hogy valóban szabálytalanul szerzett gólt a dél-koreai.

Aztán az egész első félidő nagyon jó iramban zajlott, helyzetek mindkét oldalon, és egy váratlan sérülés – Harry Kane-en már a lefújás előtt látni lehetett, hogy a második félidőre nem fog kijönni -, és egy hihetetlen védelmi hiba, ami meghozta a Liverpool vezetését. Sadio Mané laposan passzolt középre, Eric Dier és Hugo Lloris egymásra várt, egyikük sem vágta ki, vagy vetődött rá a labdára, a nevető harmadik, Roberto Firmino meg a kapu közepébe passzolt.

Hihetetlen potya, hihetetlen fegyelmezetlenség és figyelmetlenség a Tottenham részéről.

A második félidőben kettőt is cserélt José Mourinho, lekapta a pályáról a sérült Harry Kane-t (Eric Lamela lépett helyette a pályára) valamint Serge Aurier-t, akinek nem ez volt a legjobb meccse a Spursben.

Gondolom gondosan elmagyarázta, hogy mivel lehet megfogni a Poolt, hogyan lehet gyorsan egyenlíteni… Aztán jött Trent Alexander-Arnold és másfél perccel a kezdés után gólt szerzett. Valamennyire emiatt is hibáztatható Lloris, Mané lövése azért annyira nem volt erős, de… Mindegy…

Szinte azonnal szépítettek a hazaiak, Pierre-Emile Höjbjerg meglőtte a nap gólját, és visszajöttek a hazai remények. Mo Szalah is beköszönt, de mivel Firmino előtte kézzel ért a labdába, így a Poolnak is lett egy meg nem adott gólja. Ami késik, nem múlik – gondolhatták a vörösök, és a teljesen szétzilált, magát nem találó Spursnek megadták a kegyelemdöfést: Itt most Joe Rodon hibázott óriásit, amit meg a szenegáli Sadio Mané használt ki.

Elképesztő, lényegében mindhárom gólt a hazaiak ajándékozták a Poolnak, ráadásul Harry Kane-t is elveszítették…

Összefoglalás

Egyébként nagyon inkorrekt lenne azt állítani, hogy csak és kizárólag a Tottenham hibái miatt nyertek Klopp legényei, mert egyébként remekül játszottak. Robertson és Alexander-Arnold felfutásai mindig magukban hordozták a veszélyt, Thiago és Wijnaldum klasszis módjára osztogattak, elől pedig a nagy trió megint jó napot fogott ki.

Egy ilyen teljesítmény elég lehet a West Ham ellen, az viszont valószínű, hogy nem ússzák meg kapott gól nélkül. Nem tud állandósulni a védelmi négyes a Liverpoolnál, valaki folyton megsérül. Most épp Fabinho csatlakozott a Gomez, van Dijk, Keita trióhoz, de a félidőben le kellett cserélni Joel Matipot is.

Ez az állandó változás nem tesz jót a védelemnek, Antonioék pedig kihasználhatják ezt.

Ettől függetlenül a Liverpoolt esélyesebbnek tartom, még akkor is, ha sok pontot szórtak el idegenben (meg otthon is). Lehet, hogy idén nem lesz meg a bajnoki cím, de ez még talán korai.

Az biztos, hogy hozni kell az ilyen és ehhez hasonló meccseket, szóval elsődlegesen a Pool győzelmére fogadnék, de ehhez olyan játék kell, mint tegnap este. A másik tippem, hogy mindkét együttes betalál, a harmadik pedig, hogy legalább 2,5 gól esik ezen a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső