West Ham – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 05.
West Ham United
Teljesítmény:
D N N N N
  • London Stadium
  • November 07. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Számomra még mindig furcsa ezt kimondani, de a vasárnap, sőt az egész 11. forduló egyik legizgalmasabb RANGADÓJA a West Ham United – Liverpool meccs lesz. Mert bizony mára a West Hamből élcsapat vált. David Moyes nagyon érti a dolgát, amikor átvette a csapatot még a kiesés ellen küzdöttek, aztán nagyot fordult a világ, mára pedig ott dörömbölnek a Bajnokok Ligáját érő helyeken. Nem gondolnám, hogy a csapat sokáig harcban lesz a bajnoki címért (20 ponttal negyedikek, a Chelsea 25-tel vezet), de az talán reális, hogy az EL-ért idén is harcba szálljanak. És valószínűleg a klubnál azzal is mindenki elégedett lenne.

Szóval, a negyedik és a második száll harcba, a Liverpool pedig hiába van nagyszerű formában, hiába mondhatják el csak ők, hogy veretlenek, attól még nagyon kemény munka vár rájuk, ha le akarják győzni a kalapácsosokat. Márpedig miért ne akarnák? A múlt hétvégi, Brighton elleni pontvesztés következtében a Chelsea elszakadt tőlük, most nem feltétlenül férne bele még egy botlás, tekintve, hogy a kékek a kiesőjelölt, mindössze 18. helyen álló Burnley csapatát fogadják. Akiknek 10 forduló alatt össze-vissza egyszer sikerült nyerniük.

Szerencsétlenségükre a West Ham is kiváló formában van, a bajnokságban öt meccsükből négyet nyertek (a Brentford ellen, hazai pályán kaptak ki…), míg az Európa-ligában vezetik csoportjukat, tegnap 2-2-es döntetlent értek el a Genk ellen, de a csapat egy része azokból állt, akik egyébként kevesebb lehetőséget kapnak.

Ez a gárda beérett, szó se róla. De a legnagyobbakkal is fel tudják venni a versenyt? Erre keressük a választ…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – West Ham: 1-4

G.: Watkins ill. Johnson, Rice, Fornals, Bowen

Jó meccsre számítottunk, olyanra, ahol az Aston Villa és a West Ham nagy csatát majd vív, és ahol a gólok sem maradnak el. Nos, a nagy csatából nem igazán lett semmi, viszont legalább a fogadásunk – miszerint mindkét fél betalál – bejött. Talán minden máshogy alakult volna, ha nincs Ezri Konsa, és az ő nagy butasága…

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Hause, Targett – McGinn, Nakamba, Ramsey – Buendia, Watkins, Bailey

West Ham:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio

A két csapat szeret támadni, szó se róla, így valóban bíztunk abban, nem vállalunk nagy kockázatot a fogadásunkkal. Hét perc után kissé nyugodtabbak lehettünk, ekkor született az első gól. Olyan helyről érkezett, ahonnan nem feltétlenül vártuk volna, mert Ben Johnson, a West Ham jobbhátvédje talált a hálóba.

Az angol játékos a tizenhatos jobb csücskénél úgy tett, mintha beadna, helyette a labdát átrakta a bal lábára, aztán laposan a jobb alsót vette célba. Emiliano Martinez ugyan repült, de nem érte el a játékszert.

Ezt követően volt egy kis csend, a 34. percben pedig egyenlítettek a hazaiak. Emiliano Buendia – akiért egy vagyont fizettek a Watfordnak – tört be a tizenhatoson belülre, többen kérték tőle a labdát, ő Ollie Watkinst választotta. A csatárnak egyszerű feladata volt – viszonylag -, csak a kapuba kellett belsőznie. Megtette.

Nem tarthatott sokáig az öröm és a lelkesedés, mert Declan Rice a 38. percben ismét a vendégeket juttatta előnyhöz. Távoli lövése utat talált a jobb alsóba, Martinez ismét kiszolgáltatott helyzetben volt, a védőknek nem szabadott volna hagyni, hogy Rice lövésig jusson.

Ez volt a szünetig, utána pedig egy döntő jelentőségű dolog történt. Ezri Konsa kiállt, mivel utolsó emberként, hátulról csimpaszkodott bele Jarrod Bowenbe. A szélső persze esett, ahogy azt illik, a bíró egy kis közjátékot követően mutatta fel a piros színű kártyát.

Innentől nem volt visszaút, tíz emberrel, gólhátrányban, sok sérülttel nem győzhetett Dean Smith együttese. Sőt még kaptak két gólt is, Pablo Fornals, valamint Jarrod Bowen az utolsó tíz percben találtak be. Már a harmadik gól után feladták a birminghamiek…

A West Ham végig magabiztosan futballozott, valószínűleg, ha nincs a kiállítás, akkor is nyertek volna. De ezt már sosem tudjuk meg.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.31.Premier League
west ham
2:2
liverpool
Premier League
2020.10.31.Premier League
liverpool
5:4
west ham
Premier League
2020.02.24.Premier League
liverpool
0:1
west ham
Premier League
2020.01.29.Premier League
west ham
1:0
liverpool
Premier League
2019.02.04.Premier League
west ham
1:1
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Brighton: 2-2

G.: Henderson, Mané ill. Mwepu, Trossard

A Liverpool eddig bámulatos. A BL-ben is hibátlanok, illetve a bajnokságban sem találtak még legyőzőre. Ám a Brightonnak sikerült azért megfogni őket, egy pontot elvittek az Anfield Roadról, ami jelen helyzetükben nagy elégedettségre adhat okot, nem sokan mondhatják el magukról azt, hogy a Liverpool ellen megvívtak, és valamiféle eredményre jutottak.

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Jones – Szalah, Firmino, Mané

Brighton:

Sánchez – Veltman, Duffy, Dunk, Cucurella – Mwepu, Bissouma – March, Lallana, Moder – Trossard

Bő húsz perc után a Liverpool drukkerei készültek egy újabb futballünnepre, ekkor csapatuk már 2-0-ra vezetett a Brighton ellen. Az első gólt a csapatkapitány, Jordan Henderson szerezte négy perc elteltével, Mohamed Szalah passzát 16 méterről lőtte a hosszúba. A gól előtt egyébként a másik oldalon volt Alissonnak egy nagy védése, March lövését tolta oldalra.

A Brighton bátran játszott, nem sokkal később Yves Bissouma távoli lövése a baloldali kapufáról pattant a pályán kívülre.

A Liverpool viszont kőkeményen kihasználta a lehetőségeit, a 24. percben Oxlade-Chamberlain beadását Sadio Mané fejelte a kapuba. Elcsúszott a védelem, Sánchez kapus elindult, majd megtorpant, sok dologra volt szükség, hogy ez a gól megszülethessen. Úgy értem, hogy sok hibára…

A 34. percben egyébként a szenegáli még egyszer betalált -egy rendkívül szürreális helyzet végén, Robert Sánchez konkrétan agyonrúgta a csatárt -, de végül azt kezezés miatt érvénytelenítették. A Liverpool azonban magabiztos lehetett, kétgólos előnyt csak nem tékozolnak el… De, eltékozoltak. A 41. percben szépítettek a sirályok, a gólt Enock Mwepu szerezte, akit a nyáron a Red Bull Salzburgtól igazoltak. A zambiai középpályás minden bizonnyal a forduló legszebb találatát jegyezte, távolról ellőtt labdája Alisson feje felett szállt a kapuba.

A második félidő szintén izgalmasan alakult. Előbb Mohamed Szalah rúgott egy lesgólt, majd a belga válogatott, Leandro Trossard egyenlített ki. Egy minimális szerencsével még akár a győzelem is összejöhetett volna, mert a támadó még egyszer a hálóba lőtt, de ugyanúgy járt, mint Szalah a másik oldalon. Vagyis les miatt elvették tőle a találatot.

Így is hatalmas teljesítmény a Brighton részéről ez az egy pont, rég nem láthattuk őket ilyen jól játszani.

Összefoglalás

Jürgen Klopp már foghatja a fejét. Megint kezdődik… Ismét rengeteg a sérült a csapatnál, amikor felépül valaki, biztosak lehetünk abban, hogy más lesérül. Thiago Alcantara és Fabinho végre rendbe jött, erre most Bobby Firminot veszítették el a vörösök. A brazil csatár az Atletico elleni mérkőzésen esett ki.

A legnagyobb gondok a középpályán vannak, hiszen Naby Keita, James Milner, Harvey Elliott, Alex Oxlade-Chamberlain és Curtis Jones is kisebb-nagyobb sérüléssel küzd. Közülük lehet, hogy egy-két ember felépül vasárnapig. No meg a védelemből kiesett Joe Gomez.

A West Ham szinte teljes kerettel készülhet, Alex Král az egyedüli, akinek játéka nem biztos.

A kalapácsosok nagyjából rotált, várható, hogy a Pool ellen ismét a legjobb csapatával áll ki Moyes.

Az utolsó öt meccsükből négyet a Pool húzott be, viszont többször is makacs ellenfélnek bizonyultak a londoniak. A kalapácsosok utoljára 2016-ban tudták otthon tartani a három pontot a Liverpool ellen.

Szerintünk egy nagyon feszült mérkőzésre van kilátás, nem biztos, hogy a felhőtlen játéké lesz a főszerep. Az iram hatalmas lesz, emiatt bízunk abban, hogy gólokat láthatunk a meccsen. A korábbi meccsekből kiindulva erre bőven megvan az esély, szóval részünkről mehet egy két és fél gól feletti tipp.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső