West Ham – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 23.
West Ham
Teljesítmény:
N N V N N
  • London Stadium
  • Október 24. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha van rangadó a Manchester United – Liverpool meccs mellett a Premier League kilencedik fordulójában, akkor az a West Ham – Tottenham! Két londoni együttes, akik nagy reményekkel vágtak neki az idénynek, és ott is vannak az élmezőnyben, igaz, vannak olyan vereségeik, amikkel előzetesen ők sem számoltak.

A Spurs a nyáron új edzővel vágott neki a küzdelmeknek, az évekig a Wolvest irányító Nuno Espirito Santo lett az új menedzser. Jól indult a szezon számukra, még az élen is álltak három fordulót követően, aztán következett egy erős visszaesés, zsinórban három vereség.

Ebből a gödörből kilábalni látszik a csapat, az Aston Villa és a Newcastle United együttesét verték az elmúlt hetekben, tegyük hozzá: Egyik sem volt könnyű…

A West Ham két évvel ezelőtt a kiesés ellen küzdött, majdnem búcsúzniuk is kellett, de egy huszáros hajrával végül meg tudták menteni a mundér becsületét. Aztán tavaly mindenki meglepetésére gyakorlatilag élcsapattá váltak, akiknek még a Bajnokok Ligája indulásra is volt esélyük.

Az ugyan nem jött össze, de a kalapácsosok így is kiléphettek az európai porondra. Idén az elvárások nem csökkentek, David Moyes pedig csendben, hatalmas igazolások nélkül teszi a dolgát. Egyelőre biztató, ami a WHU-nál folyik.

Ez a mostani az utolsó angol tipp mára, a harmadik majd Franciaországból érkezik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – West Ham: 0-1

G.: Ogbonna

Korábban erről a meccsről beszámoltunk már, nem árt az új tippben újra feleleveníteni, mi is történt az Everton – West Ham találkozón. Nem volt rossz meccs, noha csak egy gólt láthattunk, de azért hátast sem dobtunk tőle. Főleg nem a hazai szurkolók, akiknek végig kellett nézniük azt, hogy a londoniak mindhárom pontot elviszik a Goodison Parkból.

A kezdők:

Everton:

Pickford – Coleman, Godfrey, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Iwobi – Gray – Rondon

West Ham:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio

Számtalanszor láttuk már, amikor egy anyagilag nem túl kiemelkedő helyzetben levő csapat kilép az európai kupaporondra, akkor teljesítménye visszaesik. Ennek főként az az oka, hogy a dupla (sőt igazából tripla) terhelést nem bírják. A West Hamnél egyelőre ez a probléma nem áll fent. A kalapácsosok néhol kifejezetten jó focit mutatnak be, mind a bajnokságban, mind az Európa-ligában. Utóbbiról majd később lesz egy külön bekezdés.

Az első félidőben közelebb járt a gólhoz az Everton, viszont Alex Iwobi nagy helyzetben nem találta el a labdát, az valahogy elsuhant a lábai között. Az Everton ezt követően még egyszer veszélyeztetett az első negyvenöt percben, a kulcsjátékossá váló Abdoulaye Doucouré fejelte le Angelo Ogbonnát, azonban nem volt elég pontos, így bár Fabianski vetődött, szükség nem volt rá.

Tegyük azért hozzá, hogy az Evertonnal ellentétben a vendégek a kapuba is találtak Tomas Soucek révén, ám a cseh középpályás gólját les miatt nem adta meg a játékvezető.

A fordulás után viszont sikerült szabályosan bevenni Jordan Pickford hálóját, egy, a 74. percben beívelt szögletnél Angelo Ogbonna ugrotta túl Ben Godfreyt, majd ügyesen a hosszúba csúsztatott. A szöglet előtti szituáció megint érdekes volt, egyáltalán nem biztos, hogy sarokrúgásnak kellett volna következnie.

Vannak meccsek, amik nem annyira látványosak, inkább a küzdés dominál. Ez egy ilyen mérkőzés volt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.21.Premier League
west ham
2:1
tottenham
Premier League
2020.10.18.Premier League
tottenham
3:3
west ham
Premier League
2020.06.23.Premier League
tottenham
2:0
west ham
Premier League
2019.11.23.Premier League
west ham
2:3
tottenham
Premier League
2019.04.27.Premier League
tottenham
0:1
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle United – Tottenham: 2-3

G.: Wilson, Dier (ög) ill. Ndombele, Kane, Szon

Hamarosan majd egy külön cikkben fogunk foglalkozni Anglia új sztárcsapatával, a Newcastle Uniteddel. A klubot megvásárolta egy igencsak tehetős szaúd-arábiai konzorcium, aminek még a Manchester Cityt tulajdonló Manszúr sejknél is több pénze van… Nem vitás, nagycsapat lesz a NUFC-ból, de a nagy igazolásokig még valahogy ezzel a kerettel kellene kikeveredni a csávából. Egy biztos, a jövőben nem Steve Bruce lesz a vezetőedző, a menedzsert ezután a mérkőzés után – ami karrierje 1000. mérkőzése volt – állították fel.

A kezdők:

Newcastle United:

Darlow – Manquillo, Lascelles, Clark, Ritchie – Hayden – Saint-Maximin, Willock, Longstaff, Joelinton – Wilson

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Romero, Dier, Reguilón – Höjbjerg, Skipp – Lucas Moura, Ndombele, Szon – Kane

Talán az átvétel miatti eufória, talán az, hogy a Tottenham az öltözőben maradt, de a sérülésből visszatérő Callum Wilson már két perc elteltével a hálóba talált. A támadó Manquillo remek beadását bólintotta a kapuba.

Hamar válaszolt azonban a Tottenham, még az első félidőben jó Ludas Matyi módjára. Először a 17. percben Tanguy Ndombele ragasztott nagy gólt Sergio Reguilón passza után, öt perccel később Harry Kane emelte át Karl Darlow-t, miután mesteri labdát kapott Pierre Emile Höjbjergtől, végül pedig Szon Hung-min talált be a hosszabbításban, a Spurs ennél a gólnál úgy játszott a szarkákkal, mint macska az egérrel.

A második félidő már kevesebb izgalmat hozott, konkrétan kaput eltaláló lövése nem is volt a feleknek. Illetve egy volt… A 89. percben Eric Dier – elnézést a Spurs fanoktól, de még talán ők is egyetértenek velem – röhejes öngóljával alakult 2-3-ra az eredmény, a Newcastle viszont többet már nem tudott tenni.

A Tottenham három vereség után legyőzte az Aston Villát, most pedig a NUFC-ot. Talán kilábaltak a gödörből…

Összefoglalás

David Moyes csapatában nem várható semmiféle változás az Everton elleni csatához képest. Alex Král és Vladimir Coufal, vagyis a két cseh legény nem játszhat, előbbi elkapta a koronavírust, utóbbi pedig megsérült. Nála már közel a visszatérés egyébiránt.

Tehát jobbhátvéd híján van Moyes, Ben Johnson az egyedüli játékos, aki tud itt játszani, és egyelőre be is váltja a hozzá fűzött reményeket.

A Tottenhamnél Ryan Sessegnon mellett Matt Doherty esett ki, és játszhat majd Szon Hung-min és Bryan Gil is, akik korábban fals pozitív koronavírus-tesztet produkáltak.

A NUFC elleni siker után nem valószínű Santo mesternél sem, hogy változtatna a kezdőcsapatán.

A hétközi megmérettetést csak a West Ham hozta sikerrel, a Genk elleni csatát nyerték 3-0-ra (aminek mi tudtunk örülni, arra fogadtunk, hogy nem szerez mindkét csapat gólt a meccsen), míg a Tottenham az Európa Konferencia-ligában kapott ki 1-0-ra a Vitesse csapatától.

Nagyon úgy tűnik, hogy az Ekl a nagyoknak csak nyöglődés és kínszenvedés, bár így legalább azok is játszhatnak, akik amúgy nem kapnak sok szerepet. A Spursnél a teljes kezdő kicserélődött a szarkák elleni meccshez képest.

Tavaly a West Ham négy pontot szerzett a városi rivális ellen, hazai pályán 2-1-re nyertek, a White Hart Lane-en pedig 3-3-ra végeztek.

A gólokkal amúgy sem állnak hadilábon a csapatok, általában mindketten betalálnak, és a találatok számára sem lehet panasz. Ha csak az elmúlt öt mérkőzés átlagát vesszük az 3,4.

Nem csak a múltban elért eredmények miatt, hanem az idénybeli teljesítményük mondatja azt velünk, hogy ezúttal is mindkét együttes a kapuba talál, emellett pedig megcélozzuk a két és fél gól feletti eredményt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső