West Ham – West Brom: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 18.
West Ham
Teljesítmény:
N N N D D
  • London Stadium
  • Január 19. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
West Brom
Teljesítmény:
N V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát mi történt a hétvégén? Nem csak az angol bajnokság, de Európa összes topbajnokságában olyan eredmények születtek, hogy a hajam égnek állt. Meglepetés itt, feltámadás ott, szinte minden csapat szembe ment az elvárásokkal, és ez nagyon bosszantó tud lenni. Ez az erőltetett menetrend rányomja a bélyegét a teljes szezonra mindenhol, emiatt sokszor a papírforma nem tud érvényesülni, a mi dolgunk pedig egyre nehezebb és nehezebb. Ki látta előre, hogy a West Brom idegenben legyőzheti a Wolves-t? Talán még a saját szurkolóik sem hittek ebben, annyira gyengén szerepel Sam Allardyce együttese. És mégis, 3-2-re nyertek a Molineux-ben.

Legalább a West Ham nem hagyott cserben, ők azt hozták, amit vártam tőlük, 1-0-ra végeztek hazai pályán a Burnley ellen.

Most pedig egymás ellen lépnek pályára kedden este, én meg már félek bármit is mondani. De azért fogok. Következzen a West Ham – West Brom meccs beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Burnley

A hazaiak kezdőjében mindenki ott volt, aki számít: Lukasz Fabianski felépült sérüléséből, így újra ő állt a kapuban, míg Sebastian Haller csatlakozott az Ajaxhoz, Michail Antonio volt az egyetlen ék a londoniaknál.

Egy nagyon korai gól döntötte el a találkozót, amelyet a hazaiak szereztek: A 9. percben egy balról beívelt labda jutott át két vendég védőn, (Mee csak belecsúsztatni tudott, Tarkowski pedig így elvétette a fejest) a hosszún álló Michail Antonio pedig csak beletette a lábát a beadásba, Nick Pope meg sem moccant.

Volt egy gólja a vendégeknek is még az első félidőben – Aaron Cresswell sodorta be a labdát a saját kapujába -, de mivel az akció indításakor Chris Wood, a Burnley támadója lesen kapta a labdát, így a partjelző felemelte a zászlaját, maradt az 1-0 a hazaiak javára.

A játékrész legnagyobb kimaradt helyzete Ogbonnáé volt, aki egy szöglet után a hosszún érkezett és védője szorításában is tudott fejelni, a jobboldali kapufát találta el a gólerős védő.

Volt még egy-egy távoli lövés mindkét oldalon, amik nem jelentettek veszélyt, aztán pedig jött a szünet.

Míg az első 45 percben kiegyenlített csata folyt a pályán, addig a másodikban a West Ham nagyon belehúzott, a Burnley viszont sokkal gyengébben muzsikált. Négy alkalommal is közel járt a második gólhoz a hazai egyesület, Antonio fejesét a gólvonalon álló Mee vágta ki, Declan Rice szabadrúgása nem sokkal szállt fölé, Pablo Fornals próbálkozását a védők blokkolták, míg Jarrod Bowen lövése az oldalhálóban halt el. Mind ígéretes volt, ahogy McNeil lecsúszott beadásából is születhetett volna gól a túloldalon, de a kapufa segített a WHU-n.

Később Jay Rodriguezbe rúgták bele a labdát egy felszabadítási kísérlet során, ez majdnem a kapuban kötött ki. Két helyzete volt a Burnley-nek a gólszerzésre a második játékrészben, és igazából egyik sem az ő érdemük volt.

Jarmolenko a legvégén még egy három az egy elleni szituációt elönzőzött, így nem tudták végérvényesen lezárni a meccset a hazaiak. Maradt az 1-0, megérdemelten nyert a WHU.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.FA Kupa
west ham
0:1
west brom
FA Kupa
2018.01.02.Premier League
west ham
2:1
west brom
Premier League
2017.09.16.Premier League
west brom
0:0
west ham
Premier League
2017.02.11.Premier League
west ham
2:2
west brom
Premier League
2016.09.17.Premier League
west brom
4:2
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – West Brom

Ha nem is ezer, de sok sebből vérzik a Wolves, mégis ők voltak a meccs favoritjai, hiszen a West Brom újoncként eddig nem sok vizet zavart a Premier League-ben, általában elkalapálták őket az eddigi meccseiken. Most viszont megtették a lehetetlent, a Molineux-ből elhozták a három pontot, talán ez volt az egész forduló legnagyobb meglepetésre, de a top 3-ban biztosan benne van.

Kellett ehhez két tizenegyes is, az elsőt a 8. percben kapták a vendégek, miután Boly szabálytalankodott Robinsonnal szemben. Más kérdés, hogy szerintem a vonalon kívül történt az eset, Pereyra mindenesetre belőtte a büntetőt, vezettek a vendégek.

Őrületes rohamokba kezdtek a hazaiak az egyenlítés érdekében, szinte felborult a pálya, erre végül a 38. percben került sor, az ifjú Fabio Silva előbb helyet csinált magának, majd hat méterről a bal alsóba gurította a labdát.

Még az első félidőben sikerült fordítani, a 43. percben Willy Boly jóvá tette a hibáját, egy szöglet utáni lecsorgót lőtt szintén közelről a kapuba.

A fordulás után négy perc alatt fordított a WBA, előbb Semi Ajayi fejelt a kapuba, majd Matheus Pereyra lőtte be második tizenegyesét.

És aztán a rohamok folytatódtak, a Wolves 13 kapu felé tartó lövéssel zárta a második félidőt, azonban egyszer sem sikerült bevenni már a vendégek kapuját. Meglepetés a köbön, a WBA legyőzte a gyengélkedő Wolvest.

Összefoglalás

Nagyon valószínű, hogy mindkét együttes ugyanazzal a csapattal áll ki a holnapi bajnokira, mint legutóbb tették. Nincs nagy változás a keretekben, sőt semmilyen változás sincs. Button marad a WBA kapujában, miután Johnstone elkapta a koronavírust, más újdonság vagy változás az eredeti tervekhez képest nem igazán van.

A Wolves elleni volt az első idegenbeli siker a WBA-nak ebben az idényben, eddig csak három döntetlent tudtak elérni, maradék öt meccsükön pedig kikaptak.

Most is idegenbe látogatnak és David Moyes együttese legutóbbi három meccsén még csak gólt sem kapott, hazai mérlegük egész jó, és bizony sokkal jobb formában vannak, mint a Wolves volt.

Ezért én nem is agyalnám túl ezt a meccset, ha úgy játszanak, mint tették a Burnley ellen, akkor nem lehet kérdés, hogy ki nyeri a találkozót. Én a hazaiakra fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső