Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 01.
Wolfsburg
Teljesítmény:
D V D D N
  • Volkswagen Arena
  • Október 02. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó meccsünk következik, amely szintén a Bundesligában lesz, ez nem más, mint a Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach találkozó. A farkasok nem is olyan régen még vezették a tabellát, azonban történt egy kis visszaesés a játékukban, ami miatt már „csak” a harmadik helyen állnak.

Négy mérkőzés óta nyeretlenek, két ikszet hoztak össze a Bajnokok Ligájában – ami azért nem rossz, tekintve, hogy a francia bajnok Lille, és a spanyol La Liga negyedikje, a Sevilla ellen játszottak -, közben pedig ikszeltek az Eintracht Frankfurt csapatával, legutóbb pedig a Sevillától szenvedtek vereséget.

A Gladbach nem kezdte valami jól a szezont, már három vereség is becsúszott, amiből kettő valóságos meglepetés volt. A Leverkusentől ki lehet kapni – igaz, nem 4-0-ra -, viszont az Union Berlin és főleg az Augsburg elleni fiaskó már a cikibb kategória.

Viszont ők legutóbb egy nagy rangadót nyertek, 1-0-ra verték a kissé tartalékos, és egyébként emberhátrányban lévő Borussia Dortmundot.

Szóval elég hektikus a teljesítmény, ahogy a Wolfsburgé is, kíváncsian várjuk, melyikük tud szombaton délután jobban teljesíteni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hoffenheim – Wolfsburg: 3-1

G.: Kramaric, Baumgartner, Kaderabek ill. Baku

Már a Lille elleni Bajnokok Ligája meccsen sem ment a játék, majd a Frankfurt ellen sem jött össze a győzelem, abban viszont bízhattak van Bommelék, hogy a Bundesligát elég rosszul indító Hoffenheim otthonából sikerül elhozni a három pontot. De ez nem így lett, az 1-0-s előnyből 3-1-es vereség lett…

A kezdők:

Hoffenheim:

Baumann – Kaderabek, Richards, Vogt, Raum – Baumgartner, Samassekou, Grillitsch, Adamyan – Bebou, Kramaric

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Lukebakio, Philipp, Baku – Weghorst

Említettem már, hogy az első találatot a vendégek szerezték, a 25. percben Bote Baku kapott egy ívelést a bal szélen, átvette a labdát, majd körülbelül 20 méterről csavart a hosszú felé. Tökéletes lövés volt, Baumann ugyan repült, de esélytelen volt, hogy elérje, gyönyörű góllal szerzett tehát vezetést a vendégcsapat.

Azonban az előny még a félidőre sem tartott ki, a hosszabbításban ugyanis Andrej Kramaric, a hazaiak leggólerősebb támadója egyenlíteni tudott, egy Richards által beadott szöglet mindenki orra előtt elsuhant, a hosszún viszont ott volt a horvát és befejelte a labdát.

A második félidőben sokáig nem született gól, a magabiztosan futballozó Hoffenheim a 73. percben talált be. Ekkor a cseh Pavel Kaderabeket futtatták meg a jobboldalon, gyönyörű labdaátvétele után középre passzolt, ahol Christoph Baumgartner érkezett, és a jobb alsóba továbbított.

Nagy meccset játszott a Hoffenheim jobbhátvédje, mert a gólpassz után ő maga is betalált, nyolc perccel Baumgartner gólját követően dőlt el a mérkőzés, és a találathoz kellett némi szerencse is. 20 méterről végezhetett el a kékmezes hazai csapat szabadrúgást, David Raum lövése a baloldali kapufáról kivágódott, ám pont ott állt Pavel Kaderabek, aki reflexből belenyúlt a labdába, az meg a hálóban kötött ki.

A második félidőben nagyon gyengén muzsikáltak a farkasok, átengedték a területet a hazaiaknak, akik ezt úgy használták ki, ahogy azt illik.

Ez volt a Hoffenheim első győzelme a ligában, a Wolfsburg számára pedig az első vereség. Már csak két veretlen csapat van a Bundesligában: A Bayern München és a Freiburg…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.14.Bundesliga
wolfsburg
0:0
gladbach
Bundesliga
2020.10.17.Bundesliga
gladbach
1:1
wolfsburg
Bundesliga
2020.06.16.Bundesliga
gladbach
3:0
wolfsburg
Bundesliga
2019.12.15.Bundesliga
wolfsburg
2:1
gladbach
Bundesliga
2019.02.23.Bundesliga
gladbach
0:3
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: 1-0

G.: Zakaria

Tippünkben fejtegettük, hogy szerintünk mindkét csapat végül hálóba talál, viszont szomorúan konstatáltuk, hogy ez végül nem így történt. Számos tényezője van a kudarcnak, többek között az, hogy a sárga-feketéktől két fontos játékos (Haaland, Reus) kiesett, valamint meccs közben idő előtt küldték zuhanyozni a vendégek középpályást. Szép győzelmet aratott a Gladbach, de azért ehhez kellett egy kis szerencse is.

A kezdők:

Borussia Mönchengladbach:

Sommer – Ginter, Elvedi, Jantschke – Scally, Zakaria, Koné, Netz – Hofmann, Embolo – Stindl

Borussia Dortmund:

Kobel – Akanji, Pongracic, Hummels – Meunier, Bellingham, Witsel, Dahoud, Guerreiro – Moukoko, Malen

Nem volt túl eseménydús az első játékrész, a csapatok nem nagyon tudták feltörni egymás védelmét. Ha pedig lövésre került sor, az olyan volt, mint Youssoufa Moukokoé, aki a 15. percben 14 méterről próbálkozott, azonban a kísérlet messze elkerülte a kaput.

Nem kerülte el viszont Denis Zakariáé, aki a másik oldalon saját, gellert kapott lövésére csapott le, meg is szerezte a védők gyűrűjében, majd Gregor Kobel kapuját bevette. Szép volt a lövés, de azért a szerencsével sem állt hadilábon a svájci játékos.

Az esetet követően további hendikepet kapott a Mönchengladbach, Mahmoud Dahoud ugyanis 40 perc alatt kétszer is besárgult, a játékvezető mindkét esetben határozott volt, egyik lappal sem lehetett vitatkozni.

Ez alapjaiban írta át a folytatást, Marco Rose számára fejtörést okozott, hogy lesz ebből gól. Hát, végül sehogy sem lett.

A fordulás után igazából ismét nem voltak komolyabb lehetőségek, csak kettő van, amit ki tudtunk emelni. Az egyik a vendégek kapuja előtt zajlódott, Jonas Hofmann, az egykori Dortmund játékos nagy bombával tesztelte Kobelt, a találkozó hosszabbításában pedig akár egyenlíthettek is volna a vendégek. Egy balról érkező beadásra/gyenge lövésre mozdult ki Yann Sommer, ám pechjére pont Thorgan Hazard elé ütötte a labdát. A belga válogatott gondolkodás nélkül fejelt bele a játékszerbe, ami viszont nem volt pontos, végül a háló tetején kötött ki.

Nagy helyzet volt, mondhatni meccslabda, bánhatják a vendégek, tíz emberrel is esélyük lett volna pontot rabolni a Borussia Parkból.

Összefoglalás

Szokásosan először beszéljünk a hiányzókról. Hazai oldalon Xaver Schlager, Paulo Otávio, William és Bartosz Bialek nem szerepelhet, míg a vendégeknél Mamadou Doucouré, Marcus Thuram és Stefan Lainer. Ramy Bensebaini talán már visszatérhet, én azonban inkább a nem felé hajlok.

A hétközben a Wolfsburg részt vett a Bajnokok Ligájában is, a Sevillát fogadták hazai pályán, és majdnem meg is lett a győzelem, 1-0-ra mentek egészen a 87. percig (Renato Steffen góljával vezettek egyébként), ám Josuha Guilavougie a kiállítás sorsára jutott, a Sevilla meg büntetőhöz, amit Ivan Rakitic gólra váltott.

A Gladbachnak idén nem jutott az európai topfutballból – a tavalyi évvel ellentétben -, így ők egy kicsit frissebben várhatják a találkozót.

A korábbi évek meccsei alapján nehéz lenne bármit leszűrni, oda-vissza verték egymást, utolsó két találkozójuk pedig egyaránt döntetlennel végződött.

Tizenhét hazai meccs óta nem tudja legyőzni a Gladbach a Wolfsburgot, és formájuk alapján nem mondható, hogy bármelyik esélyesebb lenne a másiknál.

Véleményem szerint a zsinórban harmadik döntetlenre nagy esély van, mi az ikszre tesszük a pénzünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső