Wolfsburg – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 29.
Wolfsburg
Teljesítmény:
N N D D V
  • Volkswagen Arena
  • Január 31. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
N D V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A héten több angol meccs már nem várható (talán a hétvégére becsúszik egy-két találkozó a jövő hétről), szóval átugrunk a németekhez, vasárnap egy felettébb érdekes rangadó következik, a Wolfsburg – Freiburg. Sallai Roland csapata – a magyar nélkül – legutóbb a Stuttgartot verte, de nem volt az olyan egyértelmű győzelem, Wamangitukáék kihagytak egy tizenegyest meg számtalan helyzetet, szóval örülhetnek a három pontnak Freiburgban.

A Wolfsburg is győzni tudott, méghozzá egy nehéz pályán, a BayArénában verték a Leverkusen együttesét, amelyre – a Dortmund elleni siker után – kevesen számítottak.

Most pedig jön az egymás elleni meccsük, ha minden igaz, újra Sallai Rolanddal a kezdőben. A válogatott szélső még a Frankfurt elleni 2-2-es meccsen sérült meg, de ha igazak a hírek, akkor nem volt komoly az a boka probléma.

Vágjunk bele, mert ma még nagyon sok dolgunk lesz!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Wolfsburg

Lendületesen kezdtek a csapatok, a Schick helyére – most már másodszor – bekerülő Alario kapufával nyitott, a túloldalon pedig egy szép támadás végén Renato Steffen tüzelt nem sokkal mellé.

A játékrészben inkább a hazaiak domináltak, a 35. percben viszont a vendég Wolfsburg szerzett vezetést. Renato Steffen látta meg, hogy Bote Baku üresen van a tizenhatoson belül, a fejére ívelte a labdát, a szélső pedig a kapuba bólintott.

Nem lehetett panasz a második félidőre sem, bár itt már valamelyest veszített a lendületből Peter Bosz együttese. Két Wout Weghorst helyzetet lehetett feljegyezni ekkor, az elsőnél nem kellett különösebb bravúrt bemutatnia Hradeckynek (a holland támadó pont a kezébe fejelte a labdát), Xaver Schlager kiugratása után viszont nagy ziccerben volt Weghorst, a kivetődő finn vállában viszont megakadt a labda.

A Leverkusen legnagyobb lehetősége Daley Sinkgraven nevéhez fűződött, tizenhét méteres lövését Casteels hatalmas bravúrral szedte ki.

Ennyi fért a meccsbe, Bailey-ék kisebb gödörben, pedig joggal gondolhatták azt, hogy a Dortmund elleni sikerrel ennek a negatív szereplésnek vége szakad.

Ó, és nem mellesleg, ezzel a szűk győzelemmel pontszámban beérték a Leverkusent Arnoldék…

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.27.Bundesliga
freiburg
1:1
wolfsburg
Bundesliga
2020.06.13.Bundesliga
wolfsburg
2:2
freiburg
Bundesliga
2019.12.07.Bundesliga
freiburg
1:0
wolfsburg
Bundesliga
2019.02.09.Bundesliga
freiburg
3:3
wolfsburg
Bundesliga
2018.09.22.Bundesliga
wolfsburg
1:3
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – VfB Stuttgart

Arról már ti is láthattatok bizonyítékot, hogy az újonc Stuttgart messze a Mercedes-Benz Arénától igazán pazar teljesítményre képes. A fogadóirodák is ebben a hitben éltek, esélyesebbnek kiáltották ki a vendégeket, holott a tabellán Sallai Rolandék helyezkednek előrébb.

A bukik beletrafáltak, legalábbis először úgy tűnt, hét perc után már 0-1-et mutatott az eredményjelző. A gólszerző – természetesen – a Stuttgart házigólkirály, Silas Wamangituka volt, aki González rontott ziccerének kipattanóját vágta a hálóba.

A Freiburg viszont nem adta meg magát, még az első félidőben sikerült fordítaniuk. Christian Güntert lőtték ki a balszélen, a középpályás egyből középre passzolt, ahol nagy üggyel-bajjal eljutott a labda Ermin Demirovichoz, a bosnyák lövése még meg is pattant egy védőn, így Gregor Kobelnek nem volt esélye hárítani.

Bő húsz perccel később már 2-1 volt az állás, Demirovic sarokkal indította Jeongot, aki higgadtan értékesítette a kínálkozó lehetőséget.

Tartogatott még egy eseményt a félidő, Silast akasztotta a tizenhatoson belül Janik Haberer, a büntetőt pedig az ügyeletes büntető-felelős, Nicolás Iván González végezte el. A mindig elég érdekesen nekirugaszkodó támadó fejébe ezúttal beleláttak, a gyenge lövést megfogta Florian Müller.

A második félidőben gól már nem esett, viszont a Freiburg hatalmas nyomás alatt volt. Csak egy kis statisztikai érdekesség: A hazaiak összesen egyszer lőttek kapura, míg a vendégek tizenhatszor. Mégsem jött össze az egyenlítés, ehhez a legközelebb a tizenegyest rontó González állt, a tizenhatos sarkáról leadott bombája a kapufáról jött ki.

Rendesen megizzadt a Freiburg, de végül övék lett mindhárom pont.

Összefoglalás

Szóval, Sallai rögtön újra a kezdőben találhatja magát, de nagyon csúnya rúgást kapott, így nem lennék meglepve, ha csak a padról indítana a magyar szélső. További jó hír a vendégek számára, hogy a rekordigazolás, Baptiste Santamaria is újra egészséges, ő valószínűleg Haberert váltja majd a csapatban.

Florian Müller továbbra is élvezi a bizalmat, Mark Flekken ugyanis sérült. Még az is nagy kérdés, ki lehet az, aki Jonathan Schmid helyére léphet, a francia a hírek szerint nem lesz bevethető a Wolfsburg ellen.

Kevesebb a kérdés a hazaiaknál, szinte biztos, hogy ugyanaz a csapat lép pályára, akik kiharcolták a győzelmet a Leverkusen ellen.

Nem szokott unalmas lenni a két csapat közös meccse, legutóbb 1-1-et játszottak, de ott a Freiburg nagyon veszélyesen játszott, majd’ háromszor annyi helyzetet teremtettek, mint Weghorsték. A gólokat egyébként Nils Petersen és Josip Brekalo szerezték.

Gyakoriak a gólgazdag meccsek, a közelmúltban volt itt már 3-3, 2-2 is, és most is arra számítok, hogy a csatárok lubickolni fognak. Egyébként sincs sok veresége a Wolfsburgnak, de hazai pályán még egyszer sem találtak legyőzőre, ez szerintem a meccs után sem fog változni.

Élvezetes, izgalmas meccsre számítok, sok helyzettel, és jó futballal. Ezért az over 2,5 számomra abszolút reális tippnek számít, de végeredményben a hazaiak sikere is valószínűnek tűnik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső