Wolfsburg – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 21.
Wolfsburg
Teljesítmény:
V V N V D
  • Volkswagen Arena
  • Október 23. 15:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Freiburg
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, ha ez így megy tovább, akkor Mark van Bommel sokáig nem mondhatja majd el magáról, hogy a Wolfsburg vezetőedzője. Rettenetes nagy hullámvölgybe került a csapat, a Bundesligában zsinórban három vereséget szenvedtek el, majd tegnap este a Salzburg is elrendezte őket a Bajnokok Ligájában, hétvégén pedig Sallai Rolandék érkeznek. Bár lehet, hogy a magyar fiú nem lesz a pályán, a múlt héten nagyot kapott válogatott csapattársától, Orbán Willitől, ami miatt le kellett cserélni. Az orvosok szerint „nem néz ki rosszul” az a láb, szokásosan kitérünk majd a sérültekre egy kicsit lentebb.

A Freiburg egyébként a Leipzig ellen ikszelt, vagyis tovább őrzik a veretlenségüket, négy győzelmet arattak és ugyanennyi döntetlent, ők az egyetlen csapat a német első osztályban, akik még nem szenvedtek vereséget.

Ezt a Wolfsburgot látva több mint valószínű, hogy a veretlenség megmarad szombaton is, egy nagyon különleges helyzetben pedig akár az élre is felléphetnek. Erre sok esély nincs, de arra, hogy megelőzzék a Leverkusent, és fellépjenek a dobogó legalsó fokára nagyon is van, a gyógyszergyáriak a Köln otthonában lépnek, akik okoztak már meglepetést ebben az idényben…

Folytassuk a napot a Wolfsburg – Freiburg mérkőzéssel!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Wolfsburg: 2-0

G.: Awoniyi, Becker

Ilyen az, amikor nem győz az igazság. A Wolfsburg sokkal jobban játszott, már az első félidőben akár el is dönthették volna a három pont sorsát, erre a második játékrészben kevéske lehetőségéből kettőt is gólra váltott az Union Berlin. Pech, de ez talán már több wolfsburgi oldalon. Itt már beszélhetünk egy komolyabb hullámvölgyről.

A kezdők:

Union Berlin:

Luthe – Jaeckel, Knoche, Friedrich – Ryerson, Khedira, Giesselmann – Haraguchi, Promel – Awoniyi, Kruse

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Bornauw, Brooks, Roussillon – Guilavogui, Arnold – Lukebakio, Philipp, Waldschmidt – Nmecha

A vendégek oldalán Xaver Schlager, Maxence Lacroix és Yannick Gerhardt sem tudta vállalni a játékot (Bartosz Bialek és Admir Mehmedi szintén), Wout Weghorst pedig csak a kispadon ült, a holland támadó aztán a Salzburg ellen keretbe sem került, elkapta a koronavírust.

A vendégeknél így Nmecha játszott egyedüli ékként, mögötte pedig a nyáron megszerzett Waldschmidt – Lukebakio duó.

Sokkal jobbak voltak a zöldmezesek az első játékrészben, ekkor két nagy lehetőséget is sikerült elpuskázniuk. Először a 11. percben kerültek közel a gólhoz, Kevin Mbabu beadását Lukas Nmecha fejelte kapura. Luthe kapustól gól is születhetett volna, ám Robin Knoche még a gólvonal előtt tisztázni tudott.

A következő helyzetet szintén van Bommelék alakították ki, Nmecha keresztbe passzolt labdája Dodi Lukebakiot találta meg, aki szabadon, hat méterről lőhetett kapura, ám Andreas Luthe valahogy odaért a túlsó oldalra és védett. Eszméletlen bravúr volt.

A két vereséget elszenvedett farkasok bizakodva vonulhattak a szünetre, ellenfelük fölé nőttek, csak a gól hiányzott.

A folytatásban aztán hamar letörték a vendégek szarvát. Még csak három perce kezdődött a második félidő, amikor Genki Haraguchi labdájával Taiwo Awoniyi került gólhelyzetbe, a kifutó Koen Casteels lábai között gurított a nigériai a kapuba.

Derült égből villámcsapás, nem volt ez benne a mérkőzésben. Van Bommel pályára is küldte Weghorstot, akinek a 68. percben esélye nyílt gólt szerezni, ám a sarkazását Andreas Luthe állította meg.

A 82. percben jártunk, amikor egy potyagóllal eldőlt a három pont sorsa. Awoniyi szerzett labdát, Andreas Voglsammernek passzolt, akinek beadását a hosszú sérüléséből felépülő, csereként pályára lépő Sheraldo Becker fejelte kapura. Nem volt ez sem jó fejes, sem erős, sem jól helyezett, Koen Casteels viszont mégis bevédte. A gólvonal után sikerült már megkaparintania, a játékvezető pedig jelezte, középkezdéssel folytatódik a mérkőzés. A Bundesliga egyik legjobb hálóőrétől nem ehhez szoktunk hozzá, de ilyen a kapussors, néha ők is hibáznak.

Harmadik vereségét szenvedte el a Wolfsburg, ha ide számítjuk a Bajnokok Ligáját is, akkor hét meccse nem sikerült nyerni annak a csapatnak, aki nemrég még vezette a német bajnokságot.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.31.Bundesliga
wolfsburg
3:0
freiburg
Bundesliga
2020.09.27.Bundesliga
freiburg
1:1
wolfsburg
Bundesliga
2020.06.13.Bundesliga
wolfsburg
2:2
freiburg
Bundesliga
2019.12.07.Bundesliga
freiburg
1:0
wolfsburg
Bundesliga
2019.02.09.Bundesliga
freiburg
3:3
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – RB Leipzig: 1-1

G.: Jeong ill. Forsberg

Három magyarral a kezdőben, eggyel a kispadon startolt el a találkozó, a Lipcsében mindhárom válogatottunkra számított Jesse Marsch, a túloldalon Sallai Roland csak csereként lépett pályára, majd a már említett sérülése miatt félórával később el is hagyta a pályát. A találkozón döntés nem született, a Freiburg nyolc, a Lipcse négy mérkőzés óta veretlen a bajnokságban.

A kezdők:

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Sildillia, Eggestein, Höfler, Günter – Jeong, Höler, Grifo

RB Leipzig:

Gulácsi – Klostermann, Simakan, Orbán, Gvardiol – Haidara, Kampl – Nkunku, Forsberg, Szoboszlai – Poulsen

Nem az látszik a Lipcsénél, hogy Jesse Marsch megtalálta volna az ideális kezdőjét. Hol a formációt változtatja, hol a teljes középpályát lecseréli, egyedül talán a védelem és Gulácsi személye biztos pont az amerikainál.

A Freiburgnál Christian Streich vezetőedző most már folyamatosan csak padoztatja Sallai Rolandot, mellette pedig Ermedin Demirovic is kiesett a pixisből, Höler, Grifo és Jeong azok, akiket általában kezdőként küld pályára.

Ez volt az első mérkőzés, amit a Freiburg új arénájában rendeztek. A búcsú anno jól sikerült a régi stadiontól, a bemutatkozás felemásan. Merthogy a Lipcse kezdett jobban, Orbán Willi labdájával Emil Forsberg került helyzetbe, a svéd azonban mellé lőtt.

Fél óra játék után Christopher Nkunku esett el Philipp Lienhart szorításában, mivel az eset pont a tizenhatos vonalán történt, így tizenegyessel folytatódott a játék, bármennyire is reklamált Streich mester. Emil Forsberg utolsó három tizenegyeséből kettőt elhibázott, ezt azonban nem, 0-1.

Szerencséje is volt a vendégeknek, a lefújás előtt Lucas Höler találta el a jobboldali kapufát, az onnan kijövő labda Gulácsit találta el, a játékszer róla hagyta el a játékteret.

A szünet után húsz perc telt el, amikor a hazaiak meglőtték a góljukat. Nagyon üresen hagyták középen Jeong Woo-Yeongot, a dél-koreai csatár Vincenzo Grifo beadását fejelte a hálóba. A kérdés: Hol voltak a védők?

Simán meglehetett volna a hazaiaknak a győzelem, Höler fejesét Gulácsi nagyszerű reflexszel védte, majd a legvégén Nicolas Höfler találta el a kapufát.

Az első félidő jó játéka után visszaesett a Leipzig, hálásak lehetnek az egy pontért.

Összefoglalás

A helyzet egyre rosszabb a Wolfsburgban. Zsinórban négy vereség, rengeteg sérült és Fortuna is elengedte a csapat kezét. Wout Weghorst koronavírusos lett, rá emiatt nem számíthat van Bommel, és a már meglévő sérültekhez (Bartosz Biatek, Otávio, Xaver Schlager, Yannick Gerhardt, William) csatlakozott még Kevin Mbabu Sebastiaan Bornauw.

Lacroix legalább újra bevethető eltiltása után, azonban elől kicsit szűken vannak a farkasok. Nem is kicsit.

Közben a Freiburgnál Lukas Küblet, Jonathan Schmid és Sallai Roland játéka kérdéses, Christian Streich nagy eséllyel ugyanazt a csapatot küldi pályára, mint a Lipcse ellen.

A két csapat között gyakori az ikszes eredmény utóbbi öt meccsükből három végződött így. Szerencsére nem vetik meg a gólokat, bár Weghorst és a többiek nélkül nagy kérdés, hogy Nmecháék tudják-e azt a szintet hozni. Eddig láthatóan nem.

Azt mondtam a bevezetőben, hogy a Freiburg veretlensége megmarad. Ezt tartom is. Akár le is győzhetik a gödörben levő hazaiakat. Legbiztosabban az X2-vel lennénk, de néha muszáj kockáztatni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső