Wolfsburg – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 24.
Wolfsburg
Teljesítmény:
N D N N N
  • Volkswagen Arena
  • Február 27. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
V D V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai első tippemben azt ecseteltem, hogy mennyire rossz, amikor két, számodra szimpatikus csapat feszül egymásnak. Tessék, itt a második ilyen mérkőzés, a Wolfsburg – Hertha BSC találkozón is kénytelen leszek a szimpátiámat jó mélyen elrakni a fiókba.

Nem tehetek róla, magyar emberként nem tudok nem drukkolni annak a csapatnak, akinek van magyar edzője, játékosa. És most ott van Dárdai Pál, akinek nincs könnyű dolga, és egyelőre nem is nagyon tud megbirkózni a feladattal, amit a vezetőségtől kapott. A sorsolás szeszélye, hogy a legjobbak ellen kell játszania a Herthának, a Bayern, a Frankfurt és a Lipcse is az útjukba került, az eredményeket mindannyian ismerjük: Három vereség.

A Stuttgart ellen egy pont azért összejött, de még mindig veszélyzónában vannak, és ha nem kezdenek el pontokat gyűjteni ott is maradnak, vagy még lejjebb süllyednek.

Talán ezután a meccs után már valamivel könnyebb dolguk lesz.

A Wolfsburg szereplése pedig abszolút kellemes meglepetés, ahogy a Frankfurté is, nem hiába halad fej-fej mellett ez a két együttes.

Meglehet a bronzérem, egy nagy hajrával akár még feljebb is kerülhetnek, de erre azért nagyon kicsi az esély.

Mai utolsó tippünk következik!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arminia Bielefeld – Wolfsburg

Mindkét csapat mérkőzése 3-0-val zárult, de míg a Hertha ilyen arányban kapott ki, addig Wout Weghorsték nyerni tudtak. Az említett holland támadó ezúttal nem talált kapuba, helyette Steffen és Maxi Arnold voltak a gólfelelősök.

Aktívabb volt a vendég Wolfsburg a mérkőzés első félidejében, és egy gólt sikerült is rúgniuk. Ezúttal nem Mbabu, nem Baku, nem Weghorst vagy Schlager, hanem Renato Steffen volt a gólszerző, miután egy jobboldali beadást pofozott Ortega kapujába.

A többi lehetőség mondjuk úgy, elhanyagolható volt, de azért a Bielefeld legnagyobb helyzetét érdemes megemlíteni, 13 méterre, szemben a kapussal borzasztóan eltörte a labdát, pedig a farkasok védői sehol nem voltak…

Fordulás után gyorsan lerendezték aztán a vendégek a meccset, a 47. és az 54. percben is betaláltak. Először ismét Renato Steffen révén – a gólban nagy szerepet játszott Ortega hibája, akiről kijött Weghorst nem igazán életerős lövése, ezt a kipattanót lőtte be a svájci -, utána pedig Maxi Arnold lőtte meg a forduló egyik legszebb gólját, egy kényszerítő után tekert a jobb felsőbe körülbelül 20 méterről.

Ennek az eredménynek a Wolfsburgon kívül Berlinben is örülhettek, mert így a Bielefeld maradt a 16. helyen, míg a Wolfsburg tovább harcol a bronzéremért.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.Bundesliga
hertha
1:1
wolfsburg
Bundesliga
2020.01.25.Bundesliga
wolfsburg
1:2
hertha
Bundesliga
2019.08.25.Bundesliga
hertha
0:3
wolfsburg
Bundesliga
2019.02.02.Bundesliga
hertha
0:1
wolfsburg
Bundesliga
2018.09.15.Bundesliga
wolfsburg
2:2
hertha
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – RB Leipzig

Magyar vonatkozású mérkőzés a Bundesligában. Az egyik oldalon Dárdai Pál és Dárdai Márton, a másikon Gulácsi Péter és Willi Orban. Meg hamarosan Szoboszlai Dominik…

Szinte irreális elvárás elé állították Dárdait a Hertha vezetői, és eddig nem is jönnek az eredmények, de ahogy a bevezetőben is írtam, nem a legkönnyebb sorsolása volt a fővárosiaknak.

Ha valamiért emlékezetes marad ez a mérkőzés, annak az oka Marcel Sabitzer lesz, az osztrák középpályás körülbelül 26-28 méterről szánta rá magát lövésre, a labda épp szerencsésen pattant fel előtte, és Rune Jarstein sóbálvánnyá merevedve nézte végig, ahogy az égi áldás a kapujában köt ki. Maxi Arnold gólja sem volt csúnya, meg Erling Haaland ollózós találata sem, de a kettő együtt nem volt annyira szép, mint ez.

A Lipcse második találata már a második félidő hajrájában esett, a csereként pályára lépő Mukiele hatalmas erővel lőtt Jarstein szeme közé. Említsük meg Matteo Guendouzit, aki a saját tizenhatosán belül veszített labdát, majd földre rogyott, hátha kap egy szabadrúgást, és megússza a hibáját. Nem kapott. Max egy leszúrást az öltözőben Dárdaitól.

A végére egy magyar öröm is esett, méghozzá az, hogy Willi Orban zárta a gólok sorát. A 84. percben Sabitzer beadását bólintotta be.

Ez volt a magyar védő negyedik bajnoki találata, és ami örömteli meg érdekes, az az, hogy ugyanannyi gólt szerzett védő létére, mint Youssuf Poulsen és többet, mint Dani Olmo…

Összefoglalás

Amúgy sincs irigylésre méltó helyzetben a Hertha, de még a fél védelem is kiesett pluszban, szóval pláne nagy a baj. Nem tudni, hogy Boyata, Plattenhardt, és Torunarigha mikor jönnek helyre, addig pedig az edző fia, Márton ott van és megpróbál segíteni.

Dilrosun a negyedik sérült, a többiek rendben vannak. Fizikailag legalábbis… Az látszik, hogy a helyzetek jó részét elpuskázza a Hertha, ez pedig azt is jelenti, hogy fejben nem igazán vannak ott, minden bizonnyal a szereplésük negatívan hat mindenkire. Ebből kellen kijönni, és jönnének az eredmények is, mert ez a keret többre hivatott, mint a kiesés ellen küzdeni.

De – és megint a sorsolással jövök – a Wolfsburg sem lesz könnyebb meccs, mint a Bayern vagy a Frankfurt, vagy a Lipcse.

Bombaformában vannak Weghorsték, zsinórban hatodik meccse nem kaptak gólt, elől is félelmetesek, és nem csak a holland, bárki képes hátára venni a csapatot.

Drukkolok a minél jobb szereplésért, de nem tudok mást tenni, mint a Wolfsburg győzelmére tippelni. Nem sokszor fordult elő életemben, hogy örültem, ha rám cáfolnak, de most kifejezetten örülnék neki.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső