Wolfsburg – Köln: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
Wolfsburg
Teljesítmény:
V V V V V
  • Volkswagen Arena
  • December 14. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Köln
Teljesítmény:
V D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eddig tartott az edzőváltás utáni lendület. Vagy igazából nem is volt lendület? Florian Kohfeldt váltotta Mark van Bommelt a kispadon, miután a holland botrányos eredményeket tett le az asztalra, hibája miatt (elcserélte magát) a német kupából is kizárták az együttest, tehát első komolyabb megbízatása alkalmával hibát hibára halmozott. De utódja sem szerepel fényesen. Róla azt kell tudni, hogy négy éven át küzdött azért, hogy a Werder Bremen az első osztály tagja maradjon. A brémai muzsikusok nótáját aztán tavaly elhúzták, a bravúr sokadszorra már nem jött össze.

Van tehát tehetség a fiatalemberben, de ezt egyelőre a jóval erősebb farkasoknál nem tudja kamatoztatni. A Wolfsburg búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a bajnokságban pedig az Augsburg szűk legyőzése óta nem tudtak nyerni. A Bielefeld elleni iksz sem tartozik az elfogadhatónak mondható eredmények közé, ahogy a Mainz elleni sima 3-0, vagy a Stuttgart elleni hazai 0-2 sem…

Szóval vannak problémák dögivel, és Kohfeldt sem tudja egyelőre a megoldást, hogyan is rázhatná fel Weghorstékat. A klubnál többen mélyen a tudásuk alatt teljesítenek, nem tudni, mi lesz ebből…

A Köln ezzel szemben jól megy, bár pénteken este csalódnunk kellett bennük, amiért az Augsburgtól 2-0-ra kikaptak. Sima meccsnek gondoltuk. És hát az is volt… Csak nem úgy, ahogy mi azt elképzeltük.

A tabellán egymás mögött szerepelnek, egy győzelemmel a kecskék megelőzhetik a farkasokat. De van olyan, hogy egy kecske legyőzzön egy farkast? Az állatvilágban erre nincs esély, de a futballpályán annál inkább. Jöjjön a Wolfsburg – Köln összecsapás beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – VfB Stuttgart: 0-2

G.: Mavropanos, Förster

A VfB Stuttgart úgy érkezett meg a Volkswagen Arénába, hogy még egy meccsét sem sikerült idegenben megnyernie. Az edzőváltás után feltámadó, majd visszaeső Wolfsburg aztán nem jelentett akadályt, úgy tűnik, Florian Kohfeldtéket nagyon megfogta a búcsú a Bajnokok Ligájából. Sima vereséget szenvedtek, zsinórban az ötödiket…

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Bornauw, Otávio – Steffen, Vranckx, Arnold, Waldschmidt – Weghorst, Nmecha

VfB Stuttgart:

Müller – Mavropanos, Anton, Ito – Massimo – Endo, Karazor, Mangala, Coulibaly – Förster, Marmoush

Gyengén indult a találkozó, az első 20 percben mindössze egy lövést tudtunk kijegyzetelni, azt Luca Waldschmidt követte el, de mélyen nem fog megmaradni senki emlékezetében, a tavaly még a Benficát erősítő német szélső 20 méterről bombázott, ám a lövés méterekkel elkerülte a kaput.

A 25. percben a vendégek formás akciót vezettek, egy baloldalról középre tett labdával Omar Marmoush nem tudott kapura fordulni, inkább a távolról érkező Konstantinos Mavropanos elé tette le. A védő pedig akkora gólt rúgott, hogy talán még most is tapsolnak Stuttgartban. Kicsit rüszttel, kicsit külsővel, a sérüléséből visszatérő Koen Casteelsnek esélye sem volt.

Nem sokkal később Maximilian Arnold egy iszonyatosan erős lövéssel válaszolt, a Wolfsburg 16 méterre a kaputól kapott szabadrúgást, amit a középpályás egyből rátűzött, de Florian Müllert ez nem ijesztette meg, és odaért a próbálkozásra.

Így ért véget az első félidő, stuttgarti előnnyel, szomorú hazai szurkolókkal, és frusztrált játékosokkal.

És a második félidőben ezek a játékosok még frusztráltabbak, a szurkolók pedig még szomorúbbak lettek. Ugyanis közel egy óra elteltével a vendégek még egyszer hálóba találtak, ezúttal Philipp Förster mattolta Casteelst, miután Tanguy Coulibaly beadása megpattant egy védőn, és a labda épp a gólszerző elé keveredett. Onnantól neki ez már csak rutinfeladat volt…

A hajrában megrúghatták volna a harmadikat is, ha Omar Marmoush egy kicsikét alázatosabb. Helyette azonban győzött az önelégültség, és a Maximilian Arnold kezezése miatt megítélt büntetőt slendrián módon a felsőlécre panenkázta.

Azonban így is sikerült a bravúr… Vagy, hát a fene sem tudja, hogy a Wolfsburgot legyőzni mostanság bravúrnak számít-e… A lényeg, hogy nyert a Stuttgart, és győzelmével a szintén győztes Augsburg előtt tudott maradni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.03.Bundesliga
wolfsburg
1:0
köln
Bundesliga
2020.12.05.Bundesliga
köln
2:2
wolfsburg
Bundesliga
2020.01.18.Bundesliga
köln
3:1
wolfsburg
Bundesliga
2019.08.17.Bundesliga
wolfsburg
2:1
köln
Bundesliga
2018.05.12.Bundesliga
wolfsburg
4:1
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Köln – Augsburg: 0-2

G.: Hahn, Dorsch

Ezért volt egetrengetően fontos a stuttgartiak számára a győzelem, mert üldözőjük a meccsük előtt egy nappal meglepetésre Kölnben, a RheinEnergieStadionban gyűjtötte be a három pontot. Ez fájt a kölnieknek, és fájt nekünk is, mert nem gondoltuk volna, hogy sikerül őket otthon eltángálni. Végig kiegyenlített mérkőzésen vannak túl a csapatok, ahol a jobb helyzetkihasználás döntött az Augsburg javára.

A kezdők:

Köln:

Schwabe – Schmitz, Kilian, Czichos, Hector – Ljubicic, Özcan, Duda, Kainz – Andersson, Modeste

Augsburg:

Gikiewicz – Gumny, Oxford, Gouweleeuw, Iago – Dorsch – Caligiuri, Moravek, Vargas – Hahn, Gregoritsch

IX. Hemnes, a hazaiak kabalaállata most nem hozott szerencsét, pedig a bakkecske bevetett mindent, jóízűen falatozott a mérkőzést megelőzően, hátha ezzel is motiválni tudja a srácokat. Hogy miért, azt… Azt nem tudom. De a lényeg, hogy nem sikerült neki.

Remek iramban kezdődött a találkozó, a mostanában gólínségben szenvedő Anthony Modeste fejelt kapu mellé egy jobboldali beadást a mérkőzés második percében, majd a másik oldalon a magabiztosan és meggyőzően futballozó Augsburg Andre Hahn révén talált be majdnem. A távoli lövést – amelyet a támadó megeresztett a jobb felső felé – a Timo Hornt helyettesítő Marvin Schwabe tolta kapu fölé.

Hamarosan a vendégek ismét a tizenhatoson kívülről próbálkoztak, ezúttal Rubén Vargas csavart. A lövés kifejezetten jó volt, a labda a háló tetején landolt végül.

Az első félidőben több érdekes momentum nem született, egyenrangú felek küzdelmét láthatták a nézők. No meg Hemnes.

A második félidő elején ismét a küzdelem dominált, egy darabig nem igazán volt semmi érdekfeszítő, leszámítva egy kis kakaskodást, amely után Kilian és Gouweleeuw is sárga lapot kapott.

A 72. percben aztán a mérkőzés embere, Niklas Dorsch erőszakosan szerzett labdát a kölni térfélen, kiugratta Rubén Vargast, akinek lapos középre gurítását Andre Hahn valahogy a kapuba tuszkolta.

És hogy miért Niklas Dorsch a meccs embere? A gólpasszal felérő indítása után, a mérkőzés végén lőtt a középpályás hatalmas gólt, a távolság lehetett vagy 26-28 méter, a játékszer pedig hihetetlen pontossággal került a jobb felsőbe. Forduló gólja, egyértelműen.

Az Augsburg tehát meglepetésre elvitte a három pontot Köln városágból, és bár a Stuttgart nyert, örülhetnek a vendégek, hogy legalább nem szakadtak el tőlük…

Összefoglalás

Mi jöhet még? Kérdezhetik a Wolfsburg drukkerei. Nem elég a Bundesliga gyengélkedés, a búcsú a BL-től, az egész szezont eddig kísérő sérüléshullám, most még Otávio is kiesett, és úgy tűnik, hogy az egész idényre. A hétvégén hagyta el a pályát sérülten, vannak pletykák, miszerint véget ért a szezonja. Nem csak ő sérült meg a Stuttgart ellen, hanem Aster Vranckx is, holnap rá sem számíthat Kohfeldt. Meg még Williamre, Bartosz Bialekre, Xaver Schlagerre, Admir Mehmedire és talán Max Philippre.

A Kölnnél kevesebb a sérült, Timo Horn még mindig nem bevethető, ahogy Tomás Ostrák sem, ami viszont nagy gond, hogy Ellyes Skhiri is kiesett, aki a középpálya motorja a csapatban.

Zsinórban három szezonon át nyert hazai környezetben a Wolfsburg a Köln ellen, de ez idén megváltozhat, tekintve, hogy mennyire mélyen vannak most a farkasok. Igaz, mint látható a Köln sem az igazi, ráadásul idegenben nyeretlenek. Nem akarom a Wolfsburg szurkolóinak agyát húzni, de a Stuttgart is az volt…

Valahogy ki kellene kászálódnia ebből a gödörből a Wolfsburgnak, de piszok nehéz dolguk lesz. Nagyon hiányoznak Weghorst góljai, hiányzik Schlager, illetve a védelem sem tud összecsiszolódni, ha valamilyen okból kifolyólag a háromfős társaság egyik-másik tagja hiányzik…

Mi viszont most megadjuk nekik az esélyt. Nyilván nem miattunk akarják majd összeszedni magukat a farkasok, hanem hogy végre meginduljanak felfelé a tabellán, mindenesetre egy idegenben gyengén teljesítő, az előző fordulóban egy kiesőjelölttől vereséget szenvedő Köln alkalmas ellenfelé lehet. Megy a pénzünk a hazaiak győzelmére.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső