Wolfsburg – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 14.
Wolfsburg
Teljesítmény:
D V N N V
  • Volkswagen Arena
  • Január 16. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, ez már jóval izgalmasabb meccsnek tűnik, mint az előző BuLi meccsünk. Abban is van potenciál, nem kérdés, de ez még szimplán szurkolói szemmel is egy remek találkozónak ígérkezik. A Wolfsburg – RB Leipzig meccstől sokat várok, és nagyon bízom benne, hogy nem kell csalódnom.

Egyik csapat sem tudott nyerni az előző körben, a Wolfsburg emberhátrányban tudott egy pontot megmenteni a remekül menetelő Union Berlin ellen, míg a Lipcse a feltámadó Borussia Dortmund együttesétől szenvedett vereséget, méghozzá elég simán, az eredmény 3-1 lett.

Itt az idő javítani, mert ha nem, akkor a Bayern München elhúz és csak bottal üthetik a nyomát.

Ebben Szoboszlai Dominik még mindig nem tud segíteni, úgy tűnik, hogy sérülése miatt az egész januárt ki kell hagynia, és még a februári visszatérés sem annyira biztos.

Van azonban ember, aki segítségére lehet Julian Nagelsmannak. Például Gulácsi Péter és Willi Orban.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Union Berlin – Wolfsburg

Hatalmas helyzet maradt ki már rögtön a meccs elején, Sheraldo Becker tizenöt méterről nem tudta eltalálni az üres kaput, holott ebben senki nem zavarta vagy akadályozta. Az egész úgy kezdődött, hogy Taiwo Awoniyi csúsztatott fejesére startolt rá a holland, de ugyanígy tett Casteels is, a Wolfsburg kapusa. Mindketten elvétették a labdát, de Becker összeszedte, az őt követő védő elcsúszott, így nem volt más dolga, mint az üres kapuba lőni. Nem tette meg, a játékszer a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

Ez pedig gyorsan megbosszulta magát, a tízedik percben Maximilian Arnold szögletét Renato Steffen fejelte a jobb alsóba.

A 29. perc hozta meg az egyenlítést, Ingvartsen passzát Sheraldo Becker bombázta a bal felsőbe.

A szünet után megfogyatkoztak a vendégek, Awoniyit rántotta le Maxi Arnold, amiért egyből járt a piros lap és egy tizenegyes. Ám utóbbit a játékvezető nem sokkal később visszavonta, mivel a szabálytalanság még a tizenhatoson kívül kezdődött. De így sem úszták meg a gólt a wolfsburgiak, Robert Andrich nagyon szépen csavart a jobb felsőbe, Casteels tehetetlen volt.

Az emberelőny ellenére nem sikerült győzelemmel zárni, mert a 66. percben Wout Weghorst tizenegyesből egyenlített. A büntetőt egyébként Ingvartsen kezezése miatt ítélték meg, teljesen jogos volt.

Remek találkozó, sok gól, kihagyott helyzetek, pontosztozkodás. Volt itt minden…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.30.Barátságos Mérkőzés
leipzig
1:1
wolfsburg
Barátságos Mérkőzés
2020.03.07.Bundesliga
wolfsburg
0:0
leipzig
Bundesliga
2019.10.30.Német Kupa
wolfsburg
1:6
leipzig
Német Kupa
2019.10.19.Bundesliga
leipzig
1:1
wolfsburg
Bundesliga
2019.04.13.Bundesliga
leipzig
2:0
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Borussia Dortmund

A forduló leginkább várt meccse nem okozott csalódást, bár az első félidő után nem mondtam volna meg, hogy ez lesz az eredmény, hogy ennyi gólt látunk, és azok a gólok ennyire szépek. Eseménytelen, már-már unalmas első félidő után belemelegedtek a csapatok – főleg a vendégek -, és méltóvá tették a mérkőzést a rangadó névhez.

Először az 55. percet kell megemlíteni, amikor Erling Braut Haaland futott el a jobbszélen. Ketten is kimentek rá, de a norvég még középre tudott passzolni az érkező Reusnak, aki viszont lövés helyett sarokkal továbbított Jadon Sancho irányába. Az angol válogatott kapásból kilőtte a jobb alsót, itt esélye sem lehetett Gulácsi Péternek.

A 71. percben tovább nőtt a vendégek előnye, Haaland öt ember között tartotta meg a labdát, majd kitette a szélre, Sancho visszaküldte a feladónak, a Golden Boy pedig a rövid oldalra fejelt.

Volt még egy harmadik vendég találat, ez is Erling Haaland nevéhez fűződik: A mérkőzés hajrájában Reus ugratta őt ki, kicselezte Gulácsit és ezzel végérvényesen eldöntötte a meccset.

Csak szépíteni sikerült a hazaiaknak, Alexander Sorloth a hosszabbításban lőtte meg első BuLi találatát, de ez csak arra volt jó, hogy az eredményt kozmetikázzák. Nagyszerűen játszott a Dortmund, régóta nem láttam őket ennyire élvezni a futballt.

Összefoglalás

Nem könnyű dió hazai pályán a Wolfsburg, eddig, ebben a bajnokságban senki nem tudta őket hazai pályán megverni, ezt pedig csak a Bayern München és az Eintracht Frankfurt mondhatja el magáról. Szédítően jó a hazai mérlegük, ötször nyertek és kétszer ikszeltek. Igaz, eddig csak a Bayer Leverkusent lehet élcsapatnak nevezni, akiket fogadtak, de attól még a bizonyítványt nem kell magyarázni.

A Lipcse idegenbeli mutatói már nem mutatnak ennyire jó képet, három győzelem mellett három iksz és egy vereség áll a nevük mellett.

Ritka, amikor a Red Bull Arénától távol gólfesztivált rendeznek, meccseik többségén 1 vagy 2 gól esik. A Wolfsburg védelme pedig jó. Nagyon jó. Ők kapták a harmadik legkevesebb gólt az idényben, szám szerint 17-et, de ebből a szempontból van miért büszkének lennie Gulácsinak is, ugyanis a Lipcse csak 12-szer kapitulált. Ebben pedig főszerepet játszott a mi gyerekünk is.

Szoboszlai tehát továbbra sem mutatkozhat be, pedig már nagyon várom, hogy egy erősebb bajnokságban is lássam őt futballozni. Türelem…

És főhet a feje Nagelsmannak, hiszen nem csak az év magyar sportolója sérült, hanem még jópáran. A teljesség igénye nélkül: Marcel Sabitzer, Justin Kluivert, Christpopher Nkunku, Nordi Mukiele, Hvang Hicshan, Lazar Samardzic, Marcel Halstenberg, Benjamin Heinrichs, Konrad Laimer és Lukas Klostermann. Az általam olvasott infók alapján előfordulhat, hogy némelyikük a meccsig felépül (Klostermann, Hvang és Samardzic esetében látnak erre több esélyt).

Nincs könnyű helyzetben a kolléga sem, Oliver Glasner többek között Mehmedire és Maximilian Arnoldra nem számíthat biztosan (sérülés & eltiltás), míg Schlager és Philipp játékára mutatkozik némi esély. Jeffrey Bruma is kimarad, ő karanténban van, Lacroix, William és Roussillon pedig játékra felépült a koronavírusból.

Ennyi hiányzóval egyik csapat sem tudja majd a legjavát nyújtani, és az eddigi eredményekből kiindulva – az egymás elleni meccseikre gondolok – most sem a rengeteg találatról fog szólni a meccs. A tippem most az, hogy 2,5-nél kevesebb gól esik majd a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső