Wolfsburg – Union Berlin: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 05.
Wolfsburg
Teljesítmény:
V N V V N
  • Volkswagen Arena
  • Május 08. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Union Berlin
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fáradni látszik az egész évben rendkívül stabil Wolfsburg? Könnyen lehet, az elmúlt pár hétben három vereséget is elkönyvelhettek, igaz, mindhárom élcsapat ellen volt. Először az Eintracht Frankfurt, tehát a közvetlen rivális verte őket 4-3-ra egy elképesztő mérkőzésen, majd a Bayern München előtt is kénytelenek voltak fejet hajtani, majd eljött a mostani hétvége, és a Borussia Dortmund… Erről mindjárt részletesen!

A mostani ellenfél az az Union Berlin lesz, akik nagy fejlődésen mentek keresztül tavaly óta, akkor a 11. helyen végeztek, most pedig sokáig még az Európa Konferencia Ligára is volt esélyük. Most is van, csak már nem akkora. És valószínűleg nem is fog sikerülni. De, aki a kicsit nem becsüli…

Ott lebeg Damoklész kardja Weghorsték felett. 57 pontjukkal ugyan a 3. helyen állnak, de az Eintracht Frankfurt és a Borussia Dortmund csak azt várja, hogy mikor hibáznak. Lehet, hogy az egész szezonban remek focit játszó farkasok végül lemaradnak a Bajnokok Ligájáról? Igen, lehet. Épp ezért kell most nyerniük. Most is.

Következzen a Wolfsburg – Union Berlin beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Borussia Dortmund

Második hazai vereségét kellett elkönyvelnie Oliver Glasner együttesének. A múltkor a Bayern München ellen maradtak alul egy szoros mérkőzésen, most meg a Dortmund tréfálta meg őket. Bote Baku leginkább az ellenfél védelmét szokta riogatni, most viszont saját csapattársával, John Brooksszal tett így. A 12. percben hátrapasszolt az amerikainak egy labdát, de pontatlanul, így Erling Braut Haaland megszerezte a labdát és kapu felé indult. Őt meg nagyon nehéz megállítani, ha lendületben van. Nem is sikerült a hazaiaknak, 1-0-ra vezetett a Dortmund.

A maradék időben viszont a Wolfsburg dominált, Yannick Gerhardt két alkalommal is kapura tüzelt: Első lövését Marvin Hitz ütötte ki, másodszorra viszont már a kapuvédőre nem is volt szükség, a középpályás az oldalhálót találta el.

A fordulás után aztán nagy esélyt kapott a hazai csapat: Jude Bellingham az 59. percben a kiállítás sorsára jutott, fontos fogaskerekét vesztette el a Dortmund. Edin Terzic egyből cserélt is, Jadon Sanchot kellett feláldozni és jött Thomas Delaney. Viszont a hazai egyenlítés nem jött… Sőt!

Mahmoud Dahoud a saját tizenhatosánál szerzett labdát a 69. percben, kiugratta három védő között a saját térfeléről induló norvégot, akit megint csak nem tudtak utolérni, Haaland higgadtan fejezte be a támadást.

A Dortmund visszahozta a reményt, hogy akár bronzéremmel és Bajnokok Ligája indulással zárják a szezont.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.09.Bundesliga
union berlin
2:2
wolfsburg
Bundesliga
2020.03.01.Bundesliga
union berlin
2:2
wolfsburg
Bundesliga
2019.10.06.Bundesliga
wolfsburg
1:0
union berlin
Bundesliga
2018.03.22.Barátságos Mérkőzés
union berlin
0:3
wolfsburg
Barátságos Mérkőzés
2016.11.09.Barátságos Mérkőzés
wolfsburg
1:3
union berlin
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Union Berlin – Werder Bremen

A brémaiak nótáját megint elhúzták… Olcsó és ócska poén a brémai muzsikusokra asszociálni, de attól még ez a valóság: Megint vereséget szenvedtek Sargenték, és megint aggódhatnak, hogy hol végeznek a tabellán…

Nem hozott nagy izgalmakat az első félidő, így kénytelen vagyok megemlíteni azt a szituációt is, ami kapura annyira nem volt veszélyes, mégis többet mutatták ezt a jelenetet, mint a meccs góljait. Szegény Marco Friedlt tíz másodpercen belül háromszor találta telibe Andrich, a védő már a földön feküdt, még akkor is agyonrúgta az Union középpályása. Persze labdából, és kétlem, hogy haragból… Csak peches volt az osztrák védő.

Igazi helyzet nem is nagyon alakult ki, egyedül talán még Milot Rashica próbálkozását lehet megemlíteni, amit könnyedén fogott Luthe.

A gólok – mind a négy – a második félidőben estek, és akit igazán meg kell dicsérni, az Joel Pohjanpalo, aki valószínűleg a kezdő közelébe sem került volna, ha Awoniyi és Sheraldo Becker egészségesek.

A finn az 50. percben csapott le először, egy megcsúsztatott fejesbe dobta bele magát az ötös sarkán, majd három perccel később egy ziccert fejezett be hibátlanul.

A mesterhármas is sikerült a csatárnak, a 67. percben hasonló gólt szerzett, mint a második találata volt, még a gólpasszt adó játékos is ugyanaz volt. Petar Musa egyébként.

A Werder gyenge volt, mint a harmat, de a szépítés még sikerült, a cseh Gebre Selassie alakította ki a 3-1-es végeredményt.

Összefoglalás

Nincs új a nap alatt, tehát nincs sérültje a Wolfsburgnak. Mármint új sérültje, Renato Steffenre továbbra sem számíthat Glasner, de az alapcsapata megvan, és szerintem ugyanazokat a játékosokat küldi harcba, akiknek a Dortmundot meg kellett volna állítani. Az a lehető legjobb összeállítású Wolfsburg, nem hinném, hogy bármit is változtat majd a mester.

Az Union Berlinnél sincs ilyen szempontból változás, Ujah már nagyon régóta kiesett, Awoniyi és Becker sem mostanában.

Weghorsték kapnak egy újabb lehetőséget a hazai eredmények kozmetikázására, én nagyon drukkoltam nekik, hogy legalább hazai pályán összejöjjön a veretlenség. Hát, nem jött.

Ettől függetlenül a Volkswagen Arénában baromi erősek, A megszerezhető 45 pontból 31-et szállítottak, közben az Union – idegenben – 45/17-es mérleggel áll. Az azért már egy fokkal rosszabb…

Négy mérkőzés óta nem nyertek, és nagyon felemás a teljesítményük. Egyszer megfogják a Bayern Münchent, előtte meg ötöt kapnak Frankfurtban. Tegyük hozzá, az egy nagyon hiányos, szűk bajor csapat volt.

Max Kruse és Joel Pohjanpalo fog ismét kezdeni majd náluk, de nem hiszem, hogy olyan támadó futballal rukkolnak elő majd, mint a Werder ellen. Inkább azt gondolom, hogy Kruse hátrébb játszik majd, az egyetlen ék a finn lesz.

Bárhogy is legyen, bármilyen kezdővel álljon fel az Union Berlin, itt a Wolfsburg számára csak a győzelem elfogadható. És hiszem, hogy nyerni is fognak Weghorsték.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső