Wolfsburg – VfB Stuttgart: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 18.
Wolfsburg
Teljesítmény:
V N D N N
  • Volkswagen Arena
  • December 20. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
VfB Stuttgart
Teljesítmény:
D N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára már csak egyetlen legény van talpon a gáton, magyarul egyetlen olyan csapat van, amelyik még veretlen a Bundesligában. Elszenvedte ugyanis első vereségét a Wolfsburg, már csak a Bayer Leverkusen mondhatja el magáról azt, hogy még nem verték meg őket. Egyáltalán nincs oka szégyenkezni azonban a csapatnak, hiszen a címvédő Bayern München verte őket meg, és nem adták könnyen magukat.

A Stuttgart egyelőre a Bundesliga meglepetéscsapata. A patinás egyesület idén került vissza a legjobbak közé, és nem akárhogy startolt. Stabil, kiegyensúlyozott és jó játékot mutatnak be, ennek köszönhetően pedig a tabella hetedik helyét foglalják el.

Felsőházi rangadó ez, nem is vitás, de a meccs kimenetele egyelőre szürke folt számomra. Szerencsére azért van segítségünk, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz… Lássuk a Wolfsburg – VfB Stuttgart beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Wolfsburg

Nagyon jól kezdtek a vendégek a címvédő otthonában, már öt perc után gólt ünnepeltek: Leroy Sané veszített labdát a saját tizenhatosán belül, Mbabu középre ívelt Maximilian Philliphez, aki kapásból, félfordulatból lőtt Manuel Neuer hálójába.

A gól meghozta a vendégek kedvét és a 16. percben Wout Weghorst ismét hálóba talált. Nagy kár – számukra -, hogy lesről indult, így a partjelző emelte a zászlaját, a gól pedig érvénytelen lett.

Az első Bayern-helyzet Robert Lewandowski nevéhez fűződik: A lengyel Thomas Müllertől kapott zseniális labdát, de Casteels és Lacroix együttes erővel megállították a csatárt.

Gnabry és Sané egy percen belül betalálhattak volna, de előbbi a blokkba rúgta a labdát, utóbbi meg kapu fölé. Kezdte átvenni az irányítást a hazai csapat, egyre-másra jöttek a bajor lehetőségek.

És jött is az egyenlítés a lefújás előtt: Kingsley Coman cselezgetett a baloldalon, középre ívelt, Robert Lewandowski meg úgy fejelt Casteels hálójába, mint ha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Mondjuk, lehetséges, hogy számára az is…

A szünet után is hamar esett egy gól, ezúttal viszont nem a Wolfsburg rúgta, hanem ő kapta. Ismét Lewandowski volt a gólszerző, ezúttal lábbal talált be, miután kicselezte Lacroix-t.

Két meccslabdája is volt az egyenlítéshez a vendégeknek, mindkétszer Bartosz Bialek került helyzetbe, de mindkét alkalommal Manuel Neuer védett hatalmas bravúrral.

A végén tehát pont nélkül maradt a Wolfsburg, ebben a Bundesliga idényben először. Azonban a játék ezúttal is biztató volt.

Előző 5 meccs eredménye
2019.05.11.Bundesliga
vfb stuttgart
3:0
wolfsburg
Bundesliga
2018.12.18.Bundesliga
wolfsburg
2:0
vfb stuttgart
Bundesliga
2018.02.03.Bundesliga
wolfsburg
1:1
vfb stuttgart
Bundesliga
2017.09.16.Bundesliga
vfb stuttgart
1:0
wolfsburg
Bundesliga
2016.05.14.Bundesliga
wolfsburg
3:1
vfb stuttgart
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

VfB Stuttgart – Union Berlin

Hasonlóan jó meccset játszottak egymással a felek, bár jó 80. percig sima vendégnek nézett ki a találkozó, a hazaiknak volt egy csodafegyverük, amit aztán használtak is.

Az Union bár mostanság nem távozik győztesen a pályáról, nem mondhatni, hogy rosszul játszanának. Ezúttal azonban nem volt ott legjobbjuk, Max Kruse. Nélküle is ment nekik a játék, Friedrich az első félidő közepén fejesből szerezte meg csapatának a vezetést. Nagyon üresen hagyták, a beívelés tökéletes volt, Kobel pedig bár vetődött, nem érte el a labdát.

A második félidőben tovább növelték az előnyüket a vendégek, ismét egy fejesből. A hazaiak védelme megint kihagyott, ezúttal Taiwo Awoniyit hagyták teljesen üresen, a nigériainak szinte fel sem kellett ugrani a fejeshez, Kobel ezúttal nem is vetődött, annyira gyorsan történt minden.

A fordulópontot Sasa Kalajdzic beállítása jelentette, az osztrák csatár a 80. percben állt be, és ez a lehető legjobb döntésnek bizonyult. Előbb a 85. percben szépített (fejesből), majd a rendes játékidő letelte előtt egy szép labdaátvételt követően ballal zúdította kapuba az egyenlítést jelentő gólt.

Itt volt egy kis vita, hogy most vajon kézzel vette-e át a labdát vagy sem, végül a VAR segített dönteni, a gól pedig szabályos volt.

Nem sokan hitték, hogy 0-2-ről fel tud állni az újonc, de Kalajdzicnak köszönhetően sikerült!

Összefoglalás

Jó csapat tehát a Stuttgart, ehhez kétség sem férhet, de ahhoz sem, hogy azért vannak hiányosságok, amit az Union Berlin elleni meccs meg is mutatott. Az újonc a helyezéséhez képest elég sok gólt kap, viszont megsüvegelendő, hogy ők is sokszor találnak hálóba. A bravúr-eredmények sem állnak távol tőlük, lényegében ők buktatták meg Lucien Favre edzőt a Dortmundnál, miután a Signal Iduna Parkban sikerült 5-1-re nyerniük.

És itt a kulcs! Idegenben remek a teljesítményük, ha csak az idegenben szerzett pontokat nézzük, akkor a Stuttgart a második helyen áll, négyszer nyertek és kétszer ikszeltek. Még senki nem tudta őket megverni. Az újoncot. Szerintem ez marha nagy szó.

Érdekesség egyébként, hogy a Wolfsburg hazai statisztikája is ugyanígy néz ki, azaz négy győzelem és két döntetlen.

Nem egyszerű a választás, ha a találkozó kimeneteléről beszélünk, a legközelebb talán a döntetlenhez állok, de mivel ez a terv tele van buktatókkal, így kihagyom.

Ha megnézitek, mindkét csapat előszeretettel támadgat, ez a lőtt gólok számából egyértelműen kiderül. Most sem hinném, hogy biztonsági játékot fognak játszani, eddig sem ezt tették. Szóval az én tippem ezúttal az, hogy legalább 2,5 gól fog esni ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső