Wolves – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 16.
Wolves
Teljesítmény:
N V D N V
  • Molineux Stadium
  • Február 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken újabb Premier League forduló veszi kezdetét, mi pedig ott leszünk a rajtnál, a Wolves – Leeds United mérkőzés tippje következik. Mit is lehetne kezdésnek elmondani erről a két csapatról? Hát, mindkettő szimpatikus számomra, és szerintem vannak még ezzel rajtam kívül így mások is. Különösen a Leeds nőtt a szívemhez, de ezt talán már említettem máskor is. Az előző körben csúnyán megbotlottak, az Arsenal Aubameyang vezérletével majdnem kiütötte őket. Azért mondom, hogy majdnem, mert azért a vendégeknek is sikerült két gólt szerezni, így a vége 4-2 lett.

A Wolves pedig bosszút állt a Southamptonon az FA Kupa kiesés miatt, ezúttal ők bizonyultak jobbnak, ráadásul a St. Mary’s stadionban.

Mérkőzéseik többsége a másodosztályban volt, de most már a legfelsőbb osztályban kell megütközniük. Ősszel a Wolves az Elland Roadon 1-0-ra tudott nyerni. Mi lesz most? Ezt próbáljuk meg kideríteni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Wolves

Csütörtökön – legnagyobb bánatomra – a Wolves képtelen volt megfékezni az amúgy borzasztó formában levő Southampton együttesét az FA Kupában, a szentek 2-0-ra diadalmaskodtak, és legyünk őszinték, maccsa sem volt a Wolvesnak. Épp ezért kíváncsian vártam a „visszavágót”, immár a bajnokságban. Bezzeg most ment Pedro Netoéknak, 2-1-re nyertek, ezzel még lejjebb taszították a bajnoki tabellán ellenfelüket.

Példátlan sérüléshullám sújtotta a hazai csapatot, de erre a meccsre a legtöbben már visszatérhettek. Ott volt a pályán Redmond és Armstrong is, Vestergaard a védelem közepén, Kyle Walker-Peters pedig a szélén. Egyedül Theo Walcott hiányzott, de így is elég erősek a szentek.

Az első félidőben épp az említett Redmond és Armstrong villant. Előbbi Danny Ings passzát csavarta kapura – miután a támadó szinte rátekeredett a labdára, és nem úgy tűnt, mintha jól ki tudna belőle jönni -, de Rui Patricio szögletre mentett, utóbbi pedig három ember között húzott el, egészen az alapvonalig, beadása után pedig Danny Ings bombázhatott kapura. Meg is tette, a Wolves portugál kapusa pedig tehetetlen volt. Nagyon jól eltalálta a játékszert Ings, esélye sem volt Rui Patricionak.

Volt egy helyzete még az új fiúnak, Takumi Minaminonak is, azt is hárítani tudta a kapuvédő.

A második félidőben hamar egyenlíteni tudott a Wolves, Adama Traoré szólója után passzolt Nelson Semedohoz, aki a tizenhatos sarkán lövésre szánta el magát. A labda Bertrand kezét érte, jöhetett a büntető, amit Rubén Neves értékesített.

Tíz perccel később pedig már a vendégeknél volt az előny, mert Pedro Neto lőtte meg a forduló egyik legszebb gólját. Egy csellel megverte Vestergaardot, majd szinte nullszögből csavart McCarthy kapujába. Hogy illik-e onnan gólt kapni? Nem vagyok kapus, de szerintem nem.

A végére még jutott egy – kettő – bravúr a Wolves kapusának részéről, Patricio előbb Ward-Prowse távoli lövését védte, majd Che Adams második kísérletébe is bele tudott vetődni.

Ikszes meccs volt, de a Sotonnak mostanában a szerencsével is meggyűlik a baja…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.19.Premier League
leeds
0:1
wolverhampton
Premier League
2018.03.07.Championship
leeds
0:3
wolverhampton
Championship
2017.11.22.Championship
wolverhampton
4:1
leeds
Championship
2017.04.17.Championship
leeds
0:1
wolverhampton
Championship
2016.10.22.Championship
wolverhampton
0:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Leeds United

Maradjunk annyiban, hogy ez nem Meslier meccse volt. A Leeds kapusa nemrég épült fel a sérüléséből – addig Kiko Casilla helyettesítette – és legalább két gólban benne volt a francia.

Pierre-Emerick Aubameyangra ráfért az önbizalomfröccs, a gaboni hosszú gondolkodás után a nyár végén bejelentette, hogy marad az ágyúsoknál, örült a vezetőség, a vezetőedző, a szurkolók, de nem azt kapták, amire számítottak. Auba ugyanis elfelejtett gólt rúgni. Most viszont valami feléledt abból a hihetetlen tudásból, és az első gólt nekik köszönhette a csapat. Először a tizenhatos sarkánál cselezgetve húzta vissza a labdát a rövidre, majd egy tizenegyest értékesített. Amit Meslier hozott össze. Egy hazaadott labdával nem tudott mit kezdeni, addig totojázott vele, hogy Bukayo Saka megtámadta, a kapus meg már csak felöklelni tudta honfitársát.

A harmadik gól is az első félidőben esett, Dani Ceballos kötényben passzolt Hector Bellerinnek, aki hiába volt kisodródva, Meslier nem védte eléggé a rövid sarkot, 3-0.

A fordulást követően hamar jött a negyedik, Pierre-Emerick Aubameyang a szezon első mesterhármasát lőtte a 47. percben.

A Leeds 4-0-nál kapcsolt, hogy ez így nem lesz jó, és végre támadásokat is láthattunk a vendégektől. Raphinha lövését még kiszedte Bernd Leno, de Pascal Struijk fejesével már nem tudott mit kezdeni, 4-1. Ezáltal a mi tippünk jött, mert mi arra számítottunk, hogy mindketten gólt szereznek.

A végeredményt a mostanában hanyagolt Helder Costa állította be, az első félidőben csak egy csapat volt a pályán, ez lett Marcelo Bielsa csapatának veszte.

Összefoglalás

Kezdjük a sérültekkel! Újra nincs bevethető állapotban Kalvin Phillips, akit Bielsa gyakran használt a védelemben és a középpályán is, valamint továbbra sem áll rendelkezésre Robin Koch, Diego Llorrente és Rodrigo. És ők csak a kulcsjátékosok…

A Wolvesnál már – sajnos – megszokhattuk Raúl Jimenez hiányát, aki napról napra közelebb van a visszatéréshez, de még mindig nem játszhat. Ahogy Daniel Podence sem, a portugál rövid időn belül másodszor sérül meg.

Ősszel tehát 1-0-ra nyert a Wolves, az ötödik fordulóban Raúl Jimenez szerezte a gólt. Az már biztos, hogy most nem ő fogja eldönteni a három pont sorsát…

Két olyan csapatról beszélünk, akik fittyet hánynak a védekezésre, és bár a gólszerzéssel meggyűlik a Wolves baja, talán kilábalnak a gödörből. A Leeds viszont több gólt szerzett, mint mondjuk az Everton vagy a West Ham, akik feljebb találhatók a tabellán.

Most is azt gondolom, hogy láthatunk gólokat, az, hogy mindkét együttes szerez gólt elég jó szorzóval van, azt érzem, hogy megéri megfogadni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső