Wolves – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 02.
Wolves
Teljesítmény:
D D N V N
  • Molineux Stadium
  • December 04. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hétközi meccseket játszottak a Premier League-ben is, következő találkozónk onnan érkezik számotokra, a Wolves – Liverpool mérkőzést néztük ki. A Pool csatárai valóban félelmetes formában vannak, szinte senki nem ússza meg komolyabb verés nélkül. Négyet kapott az Arsenal, aztán négyet kapott a Southampton, tegnap este pedig négyet a városi rivális Everton. A Pool ott toporog a nagyok sarkában, egy pontra a második helyezett Manchester City, és kettőre az élen álló Chelsea.

A Wolvest is megszórhatják, amilyen hektikusan teljesítenek a farkasok. Bruno Lage együttese tud nagyszerűen játszani, bár néha azért a rosszabb felüket is meg szokták mutatni, fanatikusaik legnagyobb bánatára. Zsinórban második bajnoki meccsük ért véget 0-0-s döntetlennel, ami nem lenne gond, ha ezt a Chelsea meg a Manchester City ellen érték volna el. Ám az ellenfél a Norwich meg a Burnley csapatai voltak, akik finoman szólva sem képviselnek olyan játékerőt, mint az előbb említett két élcsapat. Mindketten a kiesőzónában vannak, a Burnley a 18., a Norwich a 19., tehát csak a sereghajtó Newcastle-t előzik meg.

A Molineux Stadion bajnoki meccsen régóta nem látott hazai, Pool elleni sikert. Most sem valószínű, hogy látni fog. Vessük bele magunk a részletekbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Burnley: 0-0

Először a Norwich, most a Burnley. Egyikük sem egy világverő csapat, a Wolves mégsem tudott három pontot szerezni a két kiesőjelölt ellen. A Norwich ellenit még csak-csak meg lehet magyarázni, a kanárik edzőváltás után vannak, beindult a szekér – nagyjából -, de ezt már nehezebb. A Burnley nincs is jó formában, a Wolves hazai pályán játszhatott, ahol jobb teljesítményre képesek (míg a Burnley azon két csapat közé tartozik, akik idegenben nem nyertek, hét meccsen négy pontot szereztek), szóval ez így karcsú. Lehet védekezni azzal, hogy a hazaiak domináltak. Csak minek, a foci nem pontozásos sportág.

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Dendoncker, Moutinho, Ait Nouri – Traoré, Jiménez, Hwang

Burnley:

Pope – Lowton, Collins, Mee, Taylor – Gudmundsson, Cork, Brownhill, McNeil – Wood, Cornet

Igen, többet próbálkozott a Wolves, tény és való, majdnem háromszor annyi kapura lövési kísérletük volt, mint a vendégeknek. Azonban azokat a lábakat és fejeket rosszul kalibrálták a meccs előtt, mert ebből a 16 kísérletből összesen 2 talált kaput. Ez borzasztó arány, ebben szerintem egyetérthetünk.

Eleinte kisebb lehetőségeket láthattunk, semmi olyan, amit külön is ki kellene emelni részletesen. Wood lövését, valamint Dendoncker fejesét is nagyon simán fogták a kapusok. Majd egy lassan már szokásosnak mondható Adama Traoré megindulás jött, ami már érdekesebb volt. Szinte a teljes Burnley felhúzódott egy szöglethez, amit a hazaiak kifejeltek. Traoréról tudjuk, hogy villámgyors, el is indult Pope kapuja felé, ignorálva azt, hogy Raúl Jimenez mellette fut teljesen üresen. A spanyol nem passzolt, hanem 16-ról lőtt, a felsőléc meg háríott a kapus helyett. Elszórakozott lehetőség, Traorétól pedig már nem az első, amikor a gólhajhászás a csapat érdekei fölött áll…

Több komolyabb helyzet az első félidő elején, illetve a második elején nem is volt, rossz távoli kísérletekkel viszont tele volt a padlás.

A legígéretesebb Wolves-helyzet a második félidő közepén jött el, Hwang Hee-chan lőtt a tizenhatoson kívülről, egy játékos próbált blokkolni, és ettől lett izgalmas a lövés, ami végül kipattant az alapvonalon túlra.

A Burnley is helyzetbe került ezután, Dwight McNeil lövését José Sá ütötte szögletre. És ez volt a mérkőzés utolsó lehetősége, a döntetlennel a Burnley lehet boldogabb, a Wolves a szezon eleji meccseit idézte, amikor könnyedén eljutottak a kapuig, viszont betalálni már nem nagyon tudtak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.15.Premier League
wolverhampton
0:1
liverpool
Premier League
2020.12.06.Premier League
liverpool
4:0
wolverhampton
Premier League
2020.01.23.Premier League
wolverhampton
1:2
liverpool
Premier League
2019.12.29.Premier League
liverpool
1:0
wolverhampton
Premier League
2019.05.12.Premier League
liverpool
2:0
wolverhampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Liverpool: 1-4

G.: Gray ill. Szalah (2), Henderson, Jota

Kicsit mérgesek vagyunk most a Poolra, mivel hagyták, hogy Demarai Gray betaláljon a kapuba, így pedig vitték a tippünket, dobhattuk ki az ablakon. Ugyanis azt mondtuk, hogy a meccsen csak az egyik csapat talál a hálóba. Abban biztosak voltunk, hogy ez az Everton nem fogja tudni megnyerni a mérkőzést, de még pontot sem szerezni, így másik tippünk egy könnyed, nyugodt fogadás volt: Liverpool győzelem.

A kezdők:

Everton:

Pickford – Coleman, Godfrey, Keane, Digne – Townsend, Doucouré, Allan, Gray – Richarlison, Rondon

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Jota, Mané

A két csapat nagy meccseket szokott játszani, most viszont sejthettük, hogy sima lesz. Egyrészt a hazaiak formája, másrészt a vendégeké sugallta ezt. Az Everton romokban, folyamatosan kapják a pofonokat, most már odáig jutottunk, hogy a jól kezdő liverpooliak a kieséshez sokkal közelebb vannak, mint a nemzetközi kupaindulást érő helyek valamelyikéhez.

Már az első percekben látszott, hogy ez csúnya lesz. Sorra jöttek a Liverpool akciói, először Joel Matip fejelt mellé egy szögletet, majd Mohamed Szalah villant kétszer, de egyikből sem született gól. Viszont érezhető volt, hogy ez csak idő kérdése. A kilencedik percben aztán Andy Robertson tört előre, legurítását a tizenhatoson érkező cséká, Jordan Henderson csavarta a jobb alsóba.

Nem álltak meg a vendégek, és tíz perccel később újabb gólt szereztek. Henderson ezúttal az előkészítésért volt felelős, kiugratásával Mohamed Szalah indult meg, majd szépen tekert Pickford mellett a jobb felsőbe.

Ekkor már sejtettük, hogy az egyik tippünk megvan, és reméltük, hogy a másik is meglesz. De jött Demarai Gray. A Németországot is megjárt egykori Leicester futballista a semmiből szépített, a 38. percben Richarlison remek labdáját váltotta gólra.

Örült a Goodison Park népe, de örömük csak időszakos lehetett. A 64. percben ismét az egyiptomi ünnepelhetett gólt, Mohamed Szalah ezúttal maga kaparta ki a gesztenyét, a félpályán Seamus Coleman labdakezelési hibáját kihasználva iramodott meg teljesen egyedül Pickford felé. Senki nem érte utol, lerántani sem tudták, a befejezés higgadt volt és pontos, 1-3.

A pontot az i-re negyedórával később Diogo Jota tette fel, a portugál támadó kiszorított szögből bombázott Pickford kapujába, ebben nyakig benne volt a kapus. De ne csak rajta verjük el a port, Allan is ugyanúgy benne volt, ilyen simán nem lehet lefordulni valakiről, pláne nem a 16-oson belül…

Ez az Everton hatalmas lejtmenetben van, ki tudja, hol a vége. Rafa Benitez a cikk írásának pillanatában még az Everton edzőjének mondhatja el magát, mire ezt olvassátok, már nem biztos, hogy ez így lesz.

A Liverpool félelmetes formába került, nem tudom, ki tudja majd megállítani őket.

Összefoglalás

A két együttesben összesen 12 sérült van, egész jó kis csapatot tudnék összerakni a hiányzókból… Hazai oldalról Daniel Podence felépülőben a koronavírusból, most viszont Marcal tesztje lett pozitív. Könnyen előfordulhat, hogy a portugált sem teszik még a keretbe sem, nem kell kockáztatni.

Sérült már egy ideje a következő ötös: Pedro Neto, Hugo Bueno, Jonny, Willy Boly és Yerson Mosquera.

Egy változtatásra számítunk a kezdőben Bruno Lage részéről, Leandro Dendoncker helyét az eltiltásából visszatérő Rúben Neves veszi vissza.

A Poolnál új sérült nincs, továbbra is Harvey Elliott, Roberto Firmino, Naby Keita, Curtis Jones és Joe Gomez szorul pályán kívülre.

Alapjáraton nincs szükség változtatásra, a pihentetésnek lenne esetleg értelme, de most a bajnoki győzelem mindennél fontosabb, a Bajnokok Ligájában lesz lehetőség szusszanni egyet a legjobbaknak, az a meccs a Pool számára már nem bír téttel. Jól megbeszéltem magammal, hogy a legjobb Pool lesz majd a pályán…

Idegenben a Pool zseniális, főleg gólszerzés terén, hét meccsen huszonegyszer találtak az ellenfél hálójába. Ez akárhogy is számolom, több mint hármas átlag.

Elvárom a gólokat most is tőlük, főleg, ha az a csapat lesz pályán, amelyik az Everton elleni derbyn. A Wolves kétarcú csapat, nem győzöm hangsúlyozni, a Poollal szemben a legjobbjuk sem biztos, hogy elég lesz.

Azt mondom, hogy a vendégek győzelme elég valószínű, az odds sem rossz, illetve – és ez az B opció – két és fél feletti gólszámot várok. Lehet, hogy a Wolves a legutóbbi két meccsén nem kapott gólt, de akkor nem Jota, Szalah és Mané állt José Sával szemben…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső