Wolves – Newcastle United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 01.
Wolves
Teljesítmény:
N V V N V
  • Molineux Stadium
  • Október 02. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle United
Teljesítmény:
D D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó Premier League meccsünk jön, a Wolves – Newcastle United találkozót választottuk. A farkasok tavaly és tavalyelőtt igencsak hálás alanyok voltak a sportfogadást illetően, idén azonban többször leptek már meg bennünket. Remélhetőleg, most nem így lesz.

Az új edző egyelőre nem tudja azt szállítani, amit elődje, Bruno Lage bár jó edző, most még nem látjuk, hogy vele eljuthat a Wolves arra a szintre, ahol korábban volt. Nyilván ehhez a játékosokra is szükség van, sőt rájuk van a legnagyobb szükség, mi viszont még mindig azt látjuk, hogy ennél több van a csapatban, érthetetlen vereségek sora jellemzi idén Podence-éket.

A Newcastle viszont azt hozza, amit vártunk. Egy kiesés elől menekülő csapat lett a szarkákból, akik legfeljebb a középmezőny aljáig érhetnek idén. Lehetséges, hogy tévedünk, az, hogy most mit írok le a jelenlegi állást reprezentálja.

Az egymás elleni mérkőzésük szerintünk sima hazai sikerrel kell, hogy véget érjen, de mivel mindkét csapat húzott már meglepőt idén, semmiben sem lehetünk biztosak…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Wolves: 0-1

G.: Raúl Jimenez

A nyeretlen Sotonhoz utaztak a hétvégén a portugál mester fiai, és ha nehezen is, de végül három ponttal gazdagodtak. Külön öröm, hogy a gólt az a Raúl Jimenez szerezte, aki a szurkolók egyik legnagyobb kedvence, akit már számtalanszor hívtak nagyobb csapatok, és aki a teljes tavalyi évet kihagyni kényszerült súlyos koponyatörése miatt.

A kezdők:

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Elyounoussi, Romeu, Ward-Prowse, Redmond – Adams, A. Armstrong

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Moutinho, Dendoncker, Marcal – Podence, Jimenez, Hwang

A mérkőzés első félideje jó játékot hozott már, mindkét oldal előtt adódott nagy, nagyobb gólszerzési lehetőség. Az első a vendégeké volt, miután Raúl Jimenez és Daniel Podence megküzdöttek egy labdáért utóbbi tálalt a támadáshoz felfejlődő Nelson Semedo elé. Az egykori Barcelona játékos nem igazán helyezte a labdát, úgy tűnt, mintha csak belerúgna egy jó nagyot. Így McCarthy kapus hárítani tudott.

A másik oldalon érdekes húzásokat produkált a Wolves védelem, ami esélyt adott a hazaiaknak a vezetés megszerzéséhez. Egy pillanatig úgy is tűnt, hogy Nathan Redmond góljával előnybe kerülnek a szentek, ám a partjelző zászlaja emelkedett. A szélső szépen lőtt a felsőléc segítségével a kapuba, de az asszisztensnek igaza volt, közel félméteres lesen volt Redmond.

A félidőben még volt egy érdekes jelenet: José Sá nem tudta eldönteni, hogy kinek rúgja ki a labdát és addig-addig totojázott, amíg Ché Adams meg nem támadta. A portugál az utolsó pillanatban tudott csak megszabadulni a labdától, de ellenfélnek adta. A támadás végén Adam Armstrong lőtte kapura a labdát, amely erős volt, de pont oda tartott, ahol José Sá is állt. A kapus ezt követően nem győzött elnézést kérni a társaktól.

A fordulást követően sokkal jobb volt a Southampton, több helyzetük is volt, amikor José Sának kellett játékba avatkoznia: Mohamed Elyounoussi 16 méteres kísérletét is védte, sőt még a kipattanóból Ché Adams sem tudott betalálni (mondjuk lesen is volt a skót), de említhetnénk a jobbhátvéd, Valentino Livramento próbálkozását, ezt lábbal védte Sá.

Időnként villant a Wolves is, de a játék képe alapján a hazaiak álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez.

Ám a futball néza nem igazságos. Egy hosszú indításért a Soton védője és Raúl Jimenez harcoltak, a csatát a mexikói nyerte, egy másik védő is elfeküdt, majd egy lövőcselt követően már csak McCarthy állt vele szemben. A kifutó kapus lába mellett gurította be a labdát a kapuba. Szépségdíjas találat volt, amire nagy szüksége volt a csatárnak.

A gól után kisebb lehetőségek adódtak még a vendégek előtt, egy nagy meg a Wolves előtt – Raúl Jimenez lövését McCarthy fejjel védte -, az eredmény viszont már nem változott.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.27.Premier League
newcastle united
1:1
wolverhampton
Premier League
2020.10.25.Premier League
wolverhampton
1:1
newcastle united
Premier League
2020.01.11.Premier League
wolverhampton
1:1
newcastle united
Premier League
2019.10.27.Premier League
newcastle united
1:1
wolverhampton
Premier League
2019.07.17.Ázsia Kupa
newcastle united
0:4
wolverhampton
Ázsia Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Watford – Newcastle United: 1-1

G.: Sarr ill. Longstaff

Az újoncok közül a Watford és Brentford az a két csapat, akik úgy tűnik, felnőttek a Premier League-hez. A darazsak hazai pályán kifejezetten veszélyes ellenfél benyomását keltik, most a nyeretlen Newcastle sem tudott győzni itt, pedig minden lehetősége megvolt rá. De a helyzeteket be kell lőni…

A kezdők:

Watford:

Foster – Kiko, Troost-Ekong, Cathcart, Rose – Kucka, Sissoko – Sarr, Cleverley, Dennis – King

Newcastle United:

Darlow – Manquillo, Fernández, Clark, Ritchie – Hayden – Almiron, Willock, Longstaff, Joelinton – Saint-Maximin

A vendégek részéről Sean Longstaff igencsak elemében volt, megvolt a lövőkedve a középpályásnak, és egy gyengébb, valamint egy jobb kísérlet után hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe a mérkőzés 23. percében. Az első félidőben a szarkák egyébként sokkal jobban játszottak, vezetésük teljesen megérdemelt volt.

Az első félidőben tovább növelhették volna az előnyüket, Allan Saint-Maximin csak a kapussal állt szemben, de a cselei nem jöttek be. Végül estében még az érkező Sean Longstaff elé tálalt, aki viszont kapásból fölé lőtt, pedig a kapu üres volt… Hatalmas lehetőség, ha ez bemegy, innen már nem tudott volna visszakapszkodni a Watford, ebben biztosak vagyunk.

A második félidő kiegyenlítettebbé vált, viszont helyzetek tekintetében továbbra is élen járt a vendégcsapat. Miguel Almiron lövése, Joelinton ismétlése, esetleg Joe Willock próbálkozása egytől egyig bemehetett volna, azonban Foster remek napot fogott ki, amit csak lehetett védett.

És aztán az első nagyobb helyzetét a hazaiak gólra váltották, Ismaila Sarr közeli fejesét Karl Darlow nem tudta hárítani.

Negyedórával később Moussa Sissoko lövését védte a vendégek kapusa, a kipattanót pedig Josh King vágta be, majd mezét levéve ünnepelni kezdett. Korai volt azonban az öröm, hatalmas lesen volt, így nem adták meg a gólt.

A hosszabbításban a Newcastle megszerezhette volna a győzelmet, Saint-Maximin kiugratásával Jacob Murphy rohamozhatott egyedül, de… 1-1-nél ennyire hanyag, flegma, ráadásul rosszul kivitelezett „lövést” nem láttam még. Steve Bruce-tól biztosan megkapta a magáét…

A vége 1-1 lett.

Összefoglalás

A Wolves csapatából továbbra is hiányzik öt ember, Jonny, Mosquera, Hugo Bueno, Pedro Neto és Ait-Nouri.

Bruno Lage, Rúben Nevest, Trincaot és Adama Traorét is padra ültette, meg lennénk lepődve, ha ez a Newcastle ellen így maradna. Részünkről Nevesnek mindig van helye a Wolves kezdőjében, Podence-t bent hagynánk, Adama Traorét pedig beraknánk valamelyik szélre. Trincao nálunk csak padozna. Meglátjuk, Lage hogyan dönt.

A vendégeknél Jonso Shelvey, Callum Wilson, Paul Dummett, Jamaal Lascelles és Martin Dúbravka biztosan kimarad. A kapusokkal idén nincs szerencséje Bruce-nak, most Freddie Woodman sérült le, így megint Mark Gillespie ül majd a padra.

Zsinórban négy mérkőzésük ért véget 1-1-es döntetlennel, a Wolves az Ázsia Kupán tudta 4-0-ra megverni a szarkákat.

Most jön egy nagyon érdekes statisztika: Bajnoki mérkőzésen (első és másodosztályú meccsekről beszélünk), hazai környezetben a Wolves utoljára 1993-ban tudott nyerni. Az még a Championshipben esett, egy nagyon hosszú sorozat szakadhatna meg most.

Tömve sérültekkel a vendégcsapat, Steve Bruce a legtöbbet hozza ki ebből a keretből, de számunkra egyáltalán nem meglepetés, hogy ennyire lent van a Newcastle.

Érzésem szerint – és remélem, ezúttal nem szúrnak ki velem Jimenezék – a Wolves nyerheti az összecsapást, de abban is biztos vagyok, hogy a NUFC nem fogja könnyedén adni magát. Szenvedős, egygólos mérkőzésre számítok hazai győzelemmel karöltve.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső