Wolves – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 04.
Wolves
Teljesítmény:
V N D N V
  • Molineux Stadium
  • Augusztus 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympiakosz
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az angolok idei menetelése egyáltalán nem megy csodaszámba, Nuno Santo Espirito vezetőedző egy igazán ütőképes együttest hozott össze, amely mindenképp megérdemli a dicséretet, és amelynek teremhet babér az Európa Ligában. A bajnokság befejezése nem úgy jött össze, ahogy akarták, szóval itt az ideje megmutatni, mit is tudnak.

Ehhez első körben a görög Olympiakosz csapatán kell túllépniük, akik már kiütöttek egy angol sztárcsapatot: Az Arsenalt, akik a hétvégén megnyerték az FA Kupát.

Izgalmas estére van kilátás, a Wolves – Olympiakosz mérkőzés nem lesz olyan sima…

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Wolves

Kezdjük a lényeggel: A Wolverhampton lemarad a jövő évi európai kupáról, hiszen a Tottenham az utolsó fordulóban megelőzte őket, így csak a hetedik pozíciót szerezték meg, ez pedig nem ér semmit Angliában. Egyetlen esélyük van: Ha megnyerik az Európa Ligát, de a mezőnyt elnézve, erre azért nincs sok esélyük, de… Csodák léteznek.

Alapjáraton egy támadó és jó csapat a Wolves, rendkívüli játékosokkal (Neves, Jimenez, Traoré, Moutinho, Jota), de a tempó miatt a fáradtság rajtuk is látszódott, ami váratlan vereségekhez vezetett.

Ennek ellenére az utolsó fordulóig nyitva maradt a kérdés, elérhetik-e az áhított 6. helyet, de ott a Chelsea elgáncsolta őket.

A 2-0-s vereséggel a londoniak megkaparintották a negyedik helyet, és a bronzérem is majdnem összejött, így számítani lehetett rá, hogy mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében.

A másik nagy Wolves-probléma, hogy együtt tudják-e tartani a keretet? Legjobbjaikért fél Európa sorban áll, Jimenez, Jota, Neves és Traoré távozása a küszöbön, legalábbis, ha lehet hinni az amúgy extra fantáziával rendelkező angol lapoknak.

Előző meccs eredménye
2020.03.12.Európa Liga
olympiacos
1:1
wolverhampton
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympiakosz

Nem újdonság, de a pireuszi csapat az idén is megnyerte a görög első osztályú bajnokságot, ismételten elég nagy előnnyel, hiszen míg ők 91 pontot gyűjtöttek, addig a második PAOK csak 73-at. Ha véget is ér az Európa Liga, vár még rájuk egy nagy meccs, az AEK Athén ellen a kupában mérkőznek meg augusztus végén.

Addig szeretnének játékban maradni, de valljuk be őszintén: Már az meglepetés volt, hogy döntetlennel kihúzták az akkoriban remek formában levő Wolves ellen.

Igaz, az Emirates Stadionba hátránnyal érkeztek, mégis kiejtették Mikel Arteta csapatát…

Az odavágó

Nem volt egy felejthetetlen mérkőzés az odavágó, idézzük fel, milyen meccset játszottak a csapatok egymás ellen:

A mérkőzés első 20 percében nem igazán történt semmi. Mezőnyjáték folyt a pályán, de a kapusokat nem állították feladat elé. A 24. percben jobb oldali beadást követően Maszurasz találta el a felsőlécet, ez volt a mérkőzés első valamirevaló helyzete, de ebből sem született gól.

A 28. percben aztán megfogyatkozott a hazai csapat: Diogo Jota iramodott a kapu felé, az eltiltását letöltő Rubén Semedo utolsó emberként gáncsolta ki honfitársát, amiért a játékvezető azonnali piros lapot mutatott fel. Érdekesség, hogy Semedo az Arsenal elleni második mérkőzést is kihagyta eltiltás miatt. Lehet, hogy nem szereti a visszavágókat…

A Wolves nagy lehetőség előtt állt, több mint egy órát játszhattak emberelőnyben, viszont az első félidőben egyáltalán nem látszott, hogy a görögök egy fővel kevesebben lennének, nem tudtak helyzetet kialakítani Traoréék.

A második félidőben pedig meglepetésre vezetést szerzett az Olympiakosz. Guilherme szaladt át minden védőn, középre gurítását csak a kapuba kellett passzolni Juszuf El Arabinak.

Ezt követően kapcsoltak a Wolves-nál és végre úgy kezdtek el futballozni, mint akik emberelőnyben vannak és szeretnének nyerni. Előbb Jimenez lövését védte szó szerint arccal José Sá (elemi erővel rúgták fejbe a szegény hálóőrt), majd Rubén Neves tüzelt mellé.

Az Olympiakosz természetesen elégedett volt az eredménnyel, így átengedték a területet az angoloknak és száz százalékig a védekezésre koncentráltak, de ez sem mentette meg őket az egyenlítő találattól. A 67. percben egy legurított szabadrúgásból volt eredményes a félidőben beálló Pedro Neto. Nem volt szerencséjük a görögöknek, a lövés egy védő lábán pattant meg, így a kapusnak esélye sem volt.

A végére maradt lendületben a Wolves, Santo Espirito a végén már 5 csatárral támadott (Traoré, Jota, Jimenez, Neto és Podence), de nem tudták bepasszírozni a győztes gólt.

Összefoglalás

Nem szabad leírni a görögöket, ezt Aubameyangék pontosan meg tudják mondani. Masszív csapat, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre, elől pedig a minőséget a rutinnal ötvözve az idősebb labdarúgók viszik hátukon a csapatot. Valbuena és El Arabi ezúttal is veszélyt okozhat, ha még hozzátesszük, hogy Fortunisz, Maszurasz és Guilherme is bevetésre vár… Erős kis csapat ez az Olympiakosz, egyáltalán nem véletlen, hogy ekkora előnnyel nyerték a bajnokságot, hogy kupadöntőt játszanak, hogy talpon vannak az Európa Ligában.

Erősebb viszont a Wolves, szinte minden csapatrészben fel tudnak mutatni egy jobb vagy egy ugyanolyan jó játékost.

A bajnokságban ugyan kudarc érte őket, ezt viszont fegyverré lehet alakítani, melynek első áldozata a görög gárda lehet. Én legalábbis azt gondolom, ebből a körből még az angolok mennek tovább.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső